reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Wracam z zaliczenia. Umęczyłam się, brzuch napięty i boli, ale wszystko napisałam. Koleś dał 10 pytań otwartych i mieliśmy 1.5h na napisanie. Kurde, jak na maturze, ręka mi odpada, cały czas pisałam i ledwo zdążyłam. Koleś przegiął. Ważne, że to już za mną i zaliczę na pewno :tak:

reklama
Ewi - mata ładna dostałam taka zielono - niebieską, bo napisałam, że mi obojętnie jaka byle nie różowa. Wózek jeszcze w pudle, czeka na Emka:-)
Tulip - nieźle nas nastraszyłaś. Super, że skończyło się na fałszywym alarmie, maleństwo niech sobie jeszcze pomieszka w brzuszku mamusi. Koniecznie podziel się swoimi spostrzeżeniami:tak:

Ja wpadlam tylko zeby sie pozegnac... W nocy mam samolot do Polski i licze, ze uda mi sie doleciec:)
A w Polsce pewnie nie bedzie za duzo czasu, zeby Was odwiedzac, jednak obiecuje, ze postaram sie zagladac i sprawdzac, czy ktoras sie nie rozpakowala...

Trzymajcie sie cieplo... do uslyszenia

Tulipku, absolutnie nie! Sterydy maja za zadanie przyspieszyc produkcje tzw. surfaktantu + substancji powlekajacej uklad oddechowy ktora umozliwia oddychanie. Na plod wlasciwie nie maja innego wplywu wiec bez obaw
dokładnie to samo mowiła mi w piątek neonatolog ;) więc sterydów nie trzeba się bać ;-)
położę Wiktorka to odezwe się jeszcze

Magdzior a ja chcę właśnie tą różową albo ewentualnie zielono-niebieską jak Ty;) daj znać jak wózek, czy wszystko ok;)

tulip - witaj!!!I jak odpoczniesz i odetchniesz to czekamy na spostrzeżenia ;)
koncia
- dzielna dziewczyna Z Ciebie, a koleś przegina, zrobił by test a karze elaboraty pisać i męczy naszą marcówkę.
masala - szczęśliwego lotu, nie ma jak to powrót do domku, choć na trochę ;)

Dziś poczułam wiosnę i zabrałam się od rana za prasowanie i sprzątanie w szafie + w szufladach, w końcu zmobilizowałam się i wyrzuciłam rzeczy ktorych nie noszę a i bieliznę poukładałam w pudełka w szufladach :szok: :-D Czyżby dopadło mnie wicie gniazdka? Nie, po prostu jak jest Wiktor w domu to albo muszę się z nim bawić, albo mogę coś robić, bo jak siądę przed netem lub tv to on wisi na mnie, a jak widzi, że sprzątam, gotuję itp. to idzie się sam bawić hehe terrorysta mały

hej tak tylko szybko powiem dobry wieczorek! caly dzien zaganiana rano na usg do szpitala i sie spoznilismy bo m sie z lozka zwlec nie mogl:angry::angry::-) ale tam najlepsze ze paliwo nam sie konczylo bo nie bylo czasu zatankowac-jako ze juz bylismy spoznieni-na szczescie nie zabraklo bo dodatkowo nawigacja nas w POLA doslownie wyprowadzila bo mapy sie zdezaktualizowaly po nowym roku hehe:-D:-Da my juz bylismy pol godz spoznieni i dostalismy opr... od recepcjonistki...glupia *** uhhhh:wściekła/y::wściekła/y:;-):-) super ...potem nastepne spotkanie u dentysty tez spozniona...:baffled: oczywiscie bo to reakcja lancuchowa...ale usg bylo fajne ale to juz na odp watku:) papa i zycze milej nocki:)

Ewi - wózeczek ok. Godzinkę zajęło nam poskładanie go i porozkładanie z powrotem:-) Pierwszy raz widziałam radość w oczach Emka;-) Chyba zaczyna do niego docierać, że lada moment zostanie tatusiem;-)

reklama
Naprodukowałyście że hoho ale nadrobiłam w końcu

Wstyd sie przyznać ale ja dzisiaj zwlekłam sie z łozka po13!!! ale za to miałam masakryczną nocke znowu dostałąm tego cudowengo bólu w klatce piersiowej i najgorsze jest to że ból jak schodził mi z klaty wchodził na brzuch no i mała gdzie jest raczej leniuszkiem tak zaczeła kopać że wcale spać nie mogłam aż sie zdenerwowałam czy czasem sie jej coś nie stało od tego bólu na szczęscie jest już spokojniejsza i w środe wizyta z usg więc zajrzymy co tam u niej'

Z lepszych wiesci byłam dzisiaj w końcu u dentysty i zrobiłam ten paskudnie bolacy ząb i najśmieszniejsze jest to że robili mi go w 4!!!!!
bo nie mogli rozwikłaś czy to napewno ten ząb mnie boli jak sie okazało 3/4 zęba zajete próchnicą i została mi tylko1/4 zeba swojego reszta uzupełnienie ale to był jedyny ząb do leczenia!!!! nastepna wizyta dopiero za pól roku jak sie ciesze a mój portfel tym bardziej:)
A strasznie mnie wkurzyła rejestratorka bo wlazła sie wpierniczyć nie wiem po co że w żadnym wypadku maja mi nie dawać znieczulenia bo to szkodzi dziecku wrrr co wizyta to mi bardziej za paznokcie załażi menda jedna!

aaaaa mój genialny sąsiad idiota przegioł dzisiaj na maxa nasikał nam do butów dobrze że to takie podwórkowe i wywaliliśmy więc od dzis mój kochany piesek ma nowe miejsce na robienie qpy jego ogródek chciał wojny bedzie ją miał ochlej jeden
Bosa jak dobrze że chociaż 1 dzień dali Ci wolnego:) i brawo dla ema za troske

Ewi fajnie że już pomalowane ja sie cos za to pranie wziąśc nie moge może jutro?

Marta dobrze że napisałaś o tych knedlach wyśle ema koniecznie i super że ocene Ci przepisali

Koncia ja tez przeczytałąm Twój wywód bardzo fajnie sie czytało a ten lokator to znika powoli?

Tulip dobrze że pojechałaś przynajmniej spokojniejsza jesteś!

Cliford a niech tylko ktoś spróbuje zaprzeczyć naszemu pięknemu wyglądowi

Pinka podziwiam ja bym nie dała rady pracować w cukierni zjadłabym cały towar:)

Ciekawe czy mój wywód ktoś przeczyta:)

Do góry