reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

:tak:dziewczyny założyłam nowy watek o diecie matki karmiącej bardziej taki informator aby wszystko co mozna a czego nie było w jednym watku wiec nie piszcie tam komentarzy:tak: jak wam sie pomysł spodoba to zostanie a jak nie to moderatorki usuną
zobaczcie mysle ze tak sęsownie jest to napisane

reklama
Pinka trafiłaś!! Ja już chciałam dzisiaj pytać, czy karmiąc trzeba np. tak samo uważać na leki jak w ciąży.. Super temat i na pewno się przyjmie!

buziaczek, a Ty szczepilas sie na swine flu? bo ja nie...
A nie wiedzialam, ze takie przeboje mials w przychodni
tak kochana szczepilam sie w pazdzierniku bo list dostalam ze mam okazje a ty nie dostalas?
no tu strasznie patrza na ta grype swinska dlatego postanowilam ze i siebie i dzidziusia ochronie jak to zrobie, zwlaszcza ze np w miejscu gdzie pracuje tzn w tej samej wiosce to byly przypadki swine flu

:tak:dziewczyny założyłam nowy watek o diecie matki karmiącej bardziej taki informator aby wszystko co mozna a czego nie było w jednym watku wiec nie piszcie tam komentarzy:tak: jak wam sie pomysł spodoba to zostanie a jak nie to moderatorki usuną
zobaczcie mysle ze tak sęsownie jest to napisane

widziałam:-) przeleciałam tak pobieżnie :-) wiem tylko jedno...teraz wprowadza się taką opinię/modę że można jeść co się nam żywnie podoba (oczywiście nie mówię o alkoholu/papierosach czy lekach) ... że np kolki nie sa spowodowane tym co jemy tylko po prostu jeszcze nierozwiniętym układem pokarmowym naszej dzidzi ... tutaj nie wiem jak jest z alergiami bo zauważyłam dwa rozłamy: 1. mówi się żeby jeść wszystko ale obserwować dziecko i w razie draki odstawiać produkt na który dziecko jest uczulone 2.to co jemy nie ma wpływu na alergie (co mnie bardzo dziwi i do końca tego nie pojmuję ale jeszcze fachowej literatury potwierdzającej tą opinię nie znalazłam...)

Buziaczek, dostalam list,ale u mnie w przychodni babki powiedzialy, ze nie ma szczepien, mimo, ze lekarz kazal mi sie u nich umowic. zreszta ja jestem przeciwna takim szczepionkom.
No wiec sie nie zaszczepilam.

kurde ale produkujecie
aaaaaaaaaaaaa
posortowałam ciuszki uff w komodzie mam od 50 do 62 ;) 68 spakowane w kartoniki, 74 i 80 w worku w drugim pokoju ...
popisałam ile czego mam, aby już nie dublować zakupów ;)

co do upadku to był mega szybki ślizg i leżałam na ziemi, więc kochane uważajcie na siebie.

Potrzebna mi Wasza pomoc!!! Po stadku myszy od każdej na Pana od mojej nieszczęsnej poscieli!!! Oblekam sobie teraz pościel a tu znowu dziura!!! Szlak mnie trafił!!! Oczywiście telefonu nie odbiera! A jak obierze to pewnie znowu wymyśli że mi pralka poszarpała albo że sama wygryzłam. Palant!

Ewi
- oj ale trafiłaś na dziada ;(
szkoda, że posciel nie z allegro, bo tam można coś zdziałać - ja rozpoczęłam spór i poinformowałam allegro o nieudanej tranzakcji, bo nie mogłam się z facetem dogadać no i od razu rozmowa była inna jak sprawa szła przez Allegro, a nie prywatną korespondencją.

...
Moj synek dostal swira na punkcie dinozaurow. Kupilam mu dzis film disneya pod tym wlasnie tytulem i juz siedzi i oglada :)
film to dopiero początek, Wiktor też ma świra i pokaźną kolekcję dinozaurów - dostał na Mikołajki, resztę na Gwiazdkę od dziadków. Filmy ogląda nawet na youtube o prawdziwych dinozaurach, bluzki z dinozaurami... szaleństwo wieku 3 latka :D
a i książki dostał po kuzynie i na dobranoc czytamy. Tylko nie umie wypowiedzieć dinozaur i mówi 'dawno temu' na nie...

Vetka - a przypomnij w którym tyg urodziłaś?

idę się położyć, aż się boję tej rwy i nocki, bo ostatnio Zosia najchętniej nocami urzęduje i mi spać nie daje, a ma siłę dziewczyna i nieźle matce daje popalić ;/

dobranoc

Malina- ciesze sie;-)
Futrzak no teorie sa rózne i przyczyny kolek także natomiast ja na swoim przykładzie wiem a raczej podejrzewam ze u mnie W iki miala kolki własnie przez nierozwinty prawidłowo układ pokarmowy a po drugie przez grzyby bo jak jej zrobilismy testy to okazało sie ze tak naprawde uczulona jest na kilka produktów ale w sladowych do zaakceptowania ilościach...........

reklama
Buziak, tesciow znajomy wlasnie zmarl na swinska grype kilka dni temu. W szpitalu w ktorym rodze... Nawet mozesz przeczytac
: Second flu patient dies in Midlands « Express & Star

Ja jestem generalnie zadowolona ze sluzby medycznej tutaj, przynajmniej nie musze placic...a do lekarza w Polsce bylo mi sie trudniej dostac niz teraz.
W ogole, widzisz... skoro przeszlo samo ;)
wlasnie prawie przeszlo zatoki zostaly ale to juz nic tyle to sie przezyje dostalam antybiotyk...ja tez nie narzekam od kad zmienili mi polozna jest lepiej a co do reszty to nie jest zle dentyst za darmo recepty tez itp a jedyne co mnie denerwuje to ten paracetamol:wściekła/y::-D;-)
AGA wlasnie mowili w tv ze zaproponowali ta szczepionke nam i osobom z grup ryzyka a tylko 1/4 poszla sie zaszczepic... ja poszlam bo ogolnie dosc czesto sie przeziebiam i po co ryzykowac a ta szczepionka zawiera wirus grypy ale martwy i temu nic tobie ani malenstwu nie zrobi a moze tylko pomoc... slowa gp:tak:

Do góry