Wszystkie mowią dobranoc, a mi dopiero udało się w miarę nadgonić popołudniowe zaległości
Wieczorem pojechaliśmy do Tesco na zakupy. To nie był dobry pomysł.. półki puste a do kas takie kolejki, że gdyby nie moja ciąża to z godzinę byśmy postali.. Dobrze, że eM jest duży to nikt nie probował dyskutować na temat mojego pierwszeństwa
Pabelko a macie już jakieś konkretne miejsce wybrane?? Ja nie chcę tego tłumu i kolejek do jedzenia jak we Włodku czy Łebie.. Może jakaś agroturystyka.. Muszę się wziąć za szukanie!!
Doświadczenia dużego w tym temacie nie mam, ale pomyślałabym chyba o Pogorzelicy. Tam prawie nic nie ma poza piaszczystą plażą i "deptakiem", czyli na wypoczynek z dzidziusiem idealnie. W razie czego można przejść się na spacer do Niechorza, ktore ma już bardziej rozbudowane atrakcje, a i Rewal jest tylko kilka kilometrów dalej.. Chyba, że cos się zmieniło przez ostatnie kilka sezonów
Kurcze, eMek pewnie już niedługo będzie musiał sobie urlop zaklepywać w pracy. I jak tu się dowiedzieć, kiedy ładna pogoda będzie
Moja babcia miała znajomą Carmen Pierdziwół - jej rodzice też mieli fantazję
Mi się zdawało że Hania mało popularne a tu na forum kilka marcjanek ma już Hanie i dwie w drodze i u znajomych mała Hania się pojawiła. Nagły boom aż sie zniechęciłam do tego imienia...
Z tymi imonami to zauważyłam, że jest tak, że te, które w naszym pokoleniu były bardzo popularne, teraz nie są wybierane przez rodziców. Ja np w swoim otoczeniu nie słyszałam o żadnej malej Ani czy Dorotce.. Pewnie o tym, jak popularne nadałyśmy imię naszym pociochom przekonamy sie dopiero zapisując je czy to do żłobka czy też przedszkola :-)
Moja mama cały czas mi opowiada jak to siliła się na orginalność przy wyborze mojego imienia. I co? I przy pierwszych spacerkach w parku okazalo się, że połowa dziewczynek ma na imię Marta
A do linkowni wrzucę stronę pokazującą popularność imion.