reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
DSCN1511.jpgDSCN1510.jpg

Zgrywałam foty kołyski i zgrałam i pieczka:) Słodki:)

Futrzakowa pochwal się jak Twój mały będzie miał na imię to zaraz zrobimy analizę;)

Futrzak to nauczka z mojego własnego żywota. Moja matka dała mi na imię Katarzyna. Zrobiłam jej prezent i urodziłam się we własne imieniny ;) Ale jej się właśnie bardzo podobało bo takie królewskie. A ja z nim całe lata miałam problem - czy mam się przedstawiać Katarzyna, Kaśka, Kasia (w zależności komu miałam się przedstawiać). Poza tym jakoś źle się z tym imieniem czułam. Katarzyna była zbyt wyniosła, Kaśka zbyt "zgrzebna" a Kasią nie byłam nigdy. Zazdrościłam moim koleżankom Dorotom, Monikom, Beatom..... Od kilku lat mam schizofrenię imienną bo prywatnie używam przyjętego przez siebie imienia Jagoda a "firmowo" i "papierowo" nadal jestem "Katarzyna". Myślałam, że zmienię sobie w USC jak będę brała ślub ale że ślubu raczej brać nie będę.... a przynajmniej nie w najbliższym czasie.... No to zostałam w rozkroku. Nie chcę żeby moje dziecko też miało taki problem... choć wiem przecież, że gwarancji nie mam żadnej :))

Ewi - jeszcze ostatecznej decyzji co do imienia nie mamy podjętej:-) ale jakoś nie spędza nam to snu z powiek:-) póki co mamy w obiegu dwa imiona ... ale jakos nie ma czasu by pomyśleć:-)

Czesc dzieczynki:-)
No i po swietach;-) wczorajszy dzien bardzo udany:tak:pogadalismy,pojedlismy,dostalismy piekny komplecik dla corci;-) a do domu zlondowalismy ok22;-)
Dzis piekny dzionek za oknem,troszke słonca i -8st a jak biało;-)
Milusia wspołczuje tych skurczy ale dobrze ze to tylko chwilowe,trzymaj te swoje gwiazdeczki w brzuszku mocno,ile sie da;-)
Ewi biedna Ty tez walczyłas ze skurczami,wspołczuje.Ja to skolei wczoraj po paru godzinnym biesiadowaniu miałam tak spuchniete nogi ze myslałam ze do domu wroce na boso;-) piesio fajny-jakie ma okularki;-)
Futrzak a jakie imiona rozwazacie? my niby myslimy ciagle o tym ale nic nam nie pasuje i na razie jest Małgorzata choc tez w 100% do nas nie przemawia;-)

Chyba bedziemy sie dzis lenic cały dzien bo M niby ma wolne ale oczywiscie jest chory i nie nadaje sie do niczego;-)
Miłego;-)

No właśnie, nie zdradziłaś jeszcze Futrzaku nad jakimi imionami się zastanawiacie ;) Dawaj!!

A ja wybrałam dwa normalnie, zwykłe łóżeczka do 300zł i jak wróci mężu to jedno wybieramy i kupujemy, już ostatecznie koniec kropka!!

Teraz materac, pościel i wypełnienia ;)

Ostatnia edycja:
Małgorzata to bardzo ładne imię:-) choć mnie wkur***a jak mówią do mnie Małgosia - jakoś kompletnie mi to nie leży:-) hihi:-)

Malinka - pochwal się jakie w końcu łóżeczko zamawiasz:-) no i czy zamawiasz tamtą pościel co linka wklejałaś?

a imiona... póki co dwa jakie znaleźliśmy .... które obojgu pasują to Piotruś i Kacper ... ja bardzo chciałabym Radek- tak jak tatuś...ale eMek mówi że to jakiś dziwny amerykański wymysł żeby nazywać syna po ojcu... a mnie po prostu się to imie bardzo podoba:-) ... myślałam jeszcze o Jarku po moim tacie... ale eMek mówi że w sumie imie jak imię ale Jarek to taka podróba imienia Radek :-) haha...też mi teoria:-D

reklama
Do góry