reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Harsz-zobaczymy co Młody powie, na razie jest na feriach u babci. Będziemy rozmawiać z synem na ten temat, jesli nie zaakceptuje zmiany zostanie Kora, jeśli bez problemu zaakceptuje wybierzemy coś innego. Ja na razie nie "czuje na 100%" żadnego imienia

reklama
Harsz-zobaczymy co Młody powie, na razie jest na feriach u babci. Będziemy rozmawiać z synem na ten temat, jesli nie zaakceptuje zmiany zostanie Kora, jeśli bez problemu zaakceptuje wybierzemy coś innego. Ja na razie nie "czuje na 100%" żadnego imienia

Lubie wasze imiona:)

Mam znajome,siostry-
Dobromila i Imieslawa i kazdy nazywa je Dobrusia i Imka. Mi sie podoba,ale juz widze K. starajacego sie wypowiedziec poprawnie...

aga_cina dzieki wlasnie leza kolo mnie na łóżku jedna z nich Lilka to wulkan energii a ta druga Enigma to dostojna kotka choc tylko 3 tyg. starsza bilans choinkowy Lilka stlukla 2 banki poki co choc byly wysoko intryguje mnie ta kotka :-D

Dzieńdobry po świętach:-) w ciągu dwóch dni przytyłam 2kg...:-) hehe... ale to raczej nie od dzidziolka:-) a teraz musze się zastanowić jak by tu was nadrobić kochane:-)

Witam się poświątecznie.

Wczoraj Was doczytałam a jak zaczełam pisać posta to mi padł net i dopiero teraz się pojawił.

My na Wigilię dotarliśmy ok 17 bo M się tak szykował, szukał spinek do koszuli pół godziny bo tylko ta i żadna inna mogła być a ja siedziałam i się wściekałam. Dojechaliśmy na Wigilie, zjadłam dwie potrawy i zaczął się cyrk! Skurcz za skurczem. Leżałam plackiem kilka godzin na łóżku i jęczałam, mama panikowała ale o 23 przeszło więc zebraliśmy się z M i wróciliśmy do siebie i jeszcze poszłam na pasterkę (głupia) a tam to myślałam że zemdleję tyle ludzi...
W Boże Narodzenie pojechaliśmy do teściów, siostry M kupiły Haskiego i połowę czasu było robienie zdjęć i zabawa z pieskiem. O 16 pojechaliśmy do mojej cioci i powtórka z rozrywki skurcz za skurczem i leżałam jak placek i marudziłam. Nocleg u cioci potem odwiedziny jednej babci i na koniec drugiej babci i dziadka i dojechałam do mieszkania ok 18 padnięta. Na parkingu jakaś kobieta zaczeła wrzeszczeć na M że jej zajął miejsce parkingowe. Miała pretensje że ona na nie czekała kilka minut a on sobie wjechał. No @#$^&* było puste to wjechał!!!
Auto mieliśmy zapakowane po sam dach! Jedzenia to na miesiąc od rodziców, teściów, obu babć. Obiecana zabytkowa kołyska z materacykiem od cioci. M latał do auta kilka razy a potem upychał po lodówce i zamrażalniku. Mam z głowy gotowanie na długi czas!
O 20 położyłam się już spac taka byłam padnięta i obudziła mnie dopiero pracownica administracji bo przyszła z rana spisywać liczniki i zostawił mi pismo z podwyżką czynszu teraz na 403zł.

Vetka mi sie Kornelia bardzo podoba i osobiście bym nie zmieniała. Nigdy wszystkim się nie dogodzi! U mnie oczywiście dyskusja nad imieniem też była w czasie świat ale my powiedzielismy ze na dzień dzisiajeszy będzie Hania a jak nam się odmieni to wszystkich powiadomimy!

Bosa a co ta siostra M wymyśliła jeszcze przed samą Wigilią???

Milutek widzę że miałaś podobne przeboje... Pewnie sie strachu najadłaś tak jak i ja!!!

Skarletka współczuję Wam tej jelitówki. Też nie miała Was kiedy złapać:( ściskam mocno!

Na Anglielskie wyprzedaże to bym sama poszła chociaż tak jak jedna z dziewczyn napisała wiecej na podłodze niż na wieszaku i dziwne że tam nikt na to uwagi nie zwraca!!! Ale można się tanio obkupić!

Harsharani moja koleżanka leciała teraz tanimi liniami na święta i nie miała nawet zaświadczenia tylko ona w 24 tygodniu i pewnie nawet ciązy za bardzo jeszcze nie widać...

Ostatnia edycja:
Ewe, no nie moge sie napatrzec na te koty :) moje poszlo sie poszwedac, bo cieplutko na dworze. Nawet mu deszcze nie przeszkadza :)

Ewi
, koniecznie pochwal sie ta kolyska :)

Moglabym juz ruszyc kuper z kanapy i wyjsc w koncu z domu. Maly 2 razy zasunal niezlego kopa w bok. Silne malenstwo :)

czesc Marcoweczki
Nieodzywalam sie szmat czasu wiec nei wiem czy mnie jeszcze pamietacie. Zaraz zabieram sie do czytania. Kilku tygodni nie nadrobie- ale po ostatnich postach zorientuje sie co u kogo slychac.
Wreszcie jestem na zwolnieniu- wiec pewnie czesciej bede was odwiedzala! Mialam twardniejacy brzuch- i lekarz zalecil odpoczynek...
Juz zaczynam myslec co tu w domu ogarnac- wiec nie wiem "jak" ja wypoczne :)

Ewe - piękne kocichy! :)) Faktycznie wyglądają tak, że tylko je wytarmosić :))

Moje dziecko, jeśli na koniec faktycznie okaże się dziewczynką, będzie miało na imię Maja. Wiem, że sporo będzie dziewczynek o tym imieniu. Ja mam podobny problem ze swoim - muszę w przychodni podawać miesiąc i rok urodzenia bo tyle mają zestawień mojego imienia z nazwiskiem. Początkowo myślałam, żeby dziecku ułatwić życie to wybrać mu imię, którym łatwo się będzie przedstawić (nie trzeba się będzie zastanawiać nad formą z czym ja miałam zawsze wieczny problem), które będzie pasowało do nazwiska i przy okazji będzie na tyle oryginalne żeby nie było 30 takich samych w okolicy. Miałam mnóstwo pomysłów kiedy jeszcze nie myślałam konkretnie o dziecku. Podobały mi się takie imiona jak Salomea, Daria, Nadzieja.... Ale - Salomea jest piękne ale trudne w użytkowaniu codziennym, Daria to piękne królewskie imię dla silnej, twardej kobiety ale wolałabym żeby moja córka była nieco mniej twarda niż ja i bardziej przystępna dla ludzi więc się tego imienia trochę boję. Poza tym brat mojego ojca ma na imię Dariusz a baaaaardzo się z nim nie lubimy i się obawiam, że to też nieco by rzutowało na całą sytuację (poza tym ja osobiście znam dwóch Darków, z których żaden nie nadawałby się na wzór do naśladowania). I znałam jedną Darię - ładna, inteligentna i .... straszna. Właśnie dlatego, że niesamowicie twarda. Doszłam do wniosku, że wystarczy już w domu lodowych iglic (ja). Zamarzyło mi się coś miękkiego i ciepłego. Ale nie kluchy bez kręgosłupa. No więc została NAdzieja. Też fajne tylko jak sobie pomyślałam, że będzie miała inicjały NN to trochę... oklapłam. I zostało Maja. Krótkie, ciepłe, niekonfliktowe imię. I chwilowo najbardziej mi odpowiada. Ale nie mówiłam jeszcze nikomu. Do tej pory miałam wymówkę, że nie wiem co we mnie siedzi a teraz jakoś nikt nie pyta. Matka tylko raz mi się zwierzyła, że jej się podoba Dagmara ale mnie wykrzywiło - miałam na studiach Dagmarę. Piękna obłędnie i równie głupia. Nie wiem czy by mi się udało pozbyć tego wrażenia. Poza tym nie umiałabym wołać do własnego dziecka: "Daga, Dagusiu...". No mnie absolutnie nie leży. Ale cała dyskusja skończyła się właśnie moim wielce wymownym skrzywieniem twarzy i na razie cisza w tej sprawie. Heh.... czasami żałuję, że z tym wszystkim jestem sama - nie będzie na kogo zwalić jak mi się wybór nie uda ;)

reklama
Trzebiska nie myślałam wczesniej o inicjałach a u mnie z Hani i nazwiska wyjdzie HM haha Co do Darków potwierdzam! Mój ex - po 5 latach zwiazku i przed samym ślubem okazał się gejem! a brat matki też Dariusz to największy alkoholik we wsi! Maja bardzo ładnie:) też nam się podoba tylko M chrześnica tak ma na imię więc będzie Haneczka;)

Agacina zaraz zrobię fotkę i wstawię na odpowiedni watek;)

Ostatnia edycja:
Do góry