reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

A badzcie sobie w ktorym tam chcecie :)
W ciazy chodzi sie 9 pelnych miesiecy, mi tam zostaly 2, od stycznia bede w 8 :-p wiec ja koncze 7.

ale mi nie idzie to pieczenie/gotowanie. Dopiero znalazlam jakis sensowny przepis na piernik. Jak sobie pomysle, ze mam uszy lepic to mnie trafia. moze dzis farsz jedynie zrobie, a jutro bede lepic.
kuuurde, makowca mam jeszcze zrobic... do wieczora bede przepisu szukac.
Jakos dzis humoru nie mam.

reklama
agacina... emka zagoń do roboty:p

Ryba po grecku zrobiona:p Dumna z siebie, bo nie chwalac sie wyszla zajebista:pP
Teraz chwila odpoczynku i zabieram sie krojenie salatki;/ Jakos mi sie ten pomysl malo podoba...

O mamo, jak mnie plecy bolą!!! Pokroiłam cebulę, korniszony i grzybki - masa tego była, więc na siedząco kroiłam, a i tak nie pomogło. Plecy bolą i pieką, jakbym je wrzątkiem oblała. A jeszcze sporo do zrobienia :-( Tylko, że jak będę siedziała na BB to samo się nie zrobi ;-)

witajcie :)

Ja dopiero niedawno wróciłam do domku.
wpadłam tu tylko na chwilę, bo za godzine przychodzą znajomi i trzeba sie przygtować (ogarąć i jakies przekąski zrobić).

Pewnie już sie nie pojawie ani dzis, ani jutro, więc życze wam wszystkim SPOKOJNYCH Świąt, żebyście nie stresowały sieie i dzieciaczków, miłej atmosfery i góry prezentów :)

Agacina uparciuchu czyli jesteś w 7 miesiacu ale do końca 7 został Ci tydzień więc masz za sobą 6 miesięcy i 3 tygodnie;)

Jedno ciasto skończone a drugie w połowie. M pojechał jeszcze na zakupy a ja chwilkę odpoczywam bo brzuch mam jak kamień!

Miałam niespodziewanych gości. Przejezdnie wpadła do mnie ojca siostra z mężem. I najpierw mi powiedział że już jestem taka gruba jak babci Marysia (moja babcia ma 160cm i waży chyba ze 120kg). Potem się pyta jak to jest czy to syn czy córka urodę zabiera? wszyscy że córka a on na to że u mnie to na pewno córka będzie i że w ciąży wyglądam o 10 lat starzej. I jeszcze kilka docinek tylko troche mniej ukąśliwych. Co za człowiek. Do tego dostałam od nich tunikę a raczej namiot!!! Jakaś zgnita zieleń plus róźowe kwiaty na tle czarnych paseczków w rozmiarze kolosalnym.Oznajmili że już większej w całym mieście nie znaleźli. Chyba nawet na moja babcię będzie za duża haha. Nie wiem skad w nich taka złośliwość. Może zazdrość bo sami nie mogą mieć dzieci... Pozatym słuchałam tylko jaka jestem gruba, zero pytań jak się czuję itd. i ciagnąca się w nieskończoność opowieść o ich kocie! No komment!

Hej Gwiazdeczki

Widzę, że przygotowania do Wigilii wrą. Ja muszę się Wam pożalić, że wczoraj przeżyłam najgorszy dzień w ciąży - złapałam rota-wirusa, jakąś paskudną jedniodniówkę, przez 6 godzin nie wiedziałam czy mam przed kiblem klęczeć czy na nim siedzieć!! :szok::szok::szok: Wieczorem byłam tak wykończona i upodlona, że chodziłam po domu na czworaka :confused:
Przyznam, że grubo było a młoda, jakby znała pojęcie wojny to pewnie pomyślałaby, że właśnie w takiej uczestniczy!! :baffled:
Rano na szczęście wszystko wróciło do normy, czułam się tylko jak po mega imprezie. Wczorajszy dzień kosztował mój organizm prawie 3 kilogramy, wszystko mnie dzisiaj boli ale mała rano badała brzuch od środka jakby szacowała straty albo sprawdzała czy ten namiot dalej stoi po takiej burzy! :eek:
Teraz śmiejemy się z Markiem, że wdała się w matkę i po prostu postanowiła zrobić przed Świętami mega porządki w swoim domku Mam nadzieję, że już więcej nic takiego nam się nie przydarzy!!!

Dobrze, że przygotowałam się do Świąt wcześniej, bo nie wiem jakby to wszystko teraz wyglądało. Dziś zrobiłam trzy świąteczne stroiki a zmęczyłam się tak, jakbym dom odgruzowała!! Że też musiało mnie to spotkań właśnie przed Świętami i tą całą mega pyszną wyżerką!! :realmad::realmad:

ZA TO WAM WSZYSTKIM ŻYCZYMY
ABY WSZYSTKIE PYSZNOŚCI UMILIŁY WAM RODZINNĄ ATMOSFERĘ ŚWIĄT
ABY SPEŁNIŁY SIĘ WASZE MARZENIA
ABY DZIECIACZKI ZESZŁY WAM NA TE TRZY DNI Z ŻOŁĄDKÓW
ALE ABSOLUTNIE NIE ZA NISKO!!
I ŻEBY BYŁ TO DLA WAS CZAS MIŁOŚCI I RADOŚCI
KASIA, MAREK I BRYKAJĄCA POD ŻEBRAMI NATALKA

:-):-):-):-):-):-):-):-):-)​

Ostatnia edycja:
Ewi, miotla pogonic bylo!
W ciazy nawet juz nie mozna byc, grrr.

Zrobilam piernik :) pachnie w calym domu. Dziwne, ze jeszcze M. nie wyciagnelo z lozka.
Zrobie zaraz farsz do tych nieszczesnych uszek. Jutro zrobie salatke sledziowa.
No i teraz znalezc ten przepis na tego makowca badz strucle czy inne buleczki. Wlasnie, moze buleczki?
Rano ugotuje warzywa na salatke, M. odespi prace to pokroi.

Mmmmm, ale pachnie! jeszcze tylko lukier musze zrobic.

Bosa, a propos tych grzybkow co zes je tam kroila. To one pewnie marynowane, co? zaslinilam sie.... ale mam sloiczek jeszcze zachomikowany :)

Jejku Katiusza, dobrze, ze Cie puscilo. ale teraz masz wiecej miejsca na swiateczne przysmaki ;)

Ewi coz widac niektorzy musza odreagowac na ciezarnej przed swietami moze jej ulzylo w ten sposob ;-)

ja dopiero was nadrobilam masakra jakas dzis od rana na nogach sklep, dokumenty do banku, popatrzec za mala choinka (zywa w doniczce ) bo eMek chce na cmentarz tacie na swieta postawic i jeszcze ostatnia wizyta w Carefourze kupilam na promocji biustonosz do karmienia za 10 zl z canpolu czekam teraz na eMka zeby choinki ubrac

reklama
Katjuszazdrowiej szybciutko bo tyle pysznosci swiatecznych i szopki krakowskie trzeba obejrzec :-)

Kochane Marcjanki zycze Wam spokojnych swait,rodzinnych i duzo jedzonka pysznego tylko z umiarem i caluski dla brzuszkow :-)

Ostatnia edycja:
Do góry