reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

hej hej!

ja z lekka zdenerwowana bo drażni mnie moja niemoc....pół godziny roboty, godzina leżenia a m już nie chce moich poleceń spełniać:-p

milut a mogłabyś na pokojowym dać linka do tej pościelki? z góry dziękuję, taka słodziutka jest:tak:

Buziaki dla Hani 2 latki:-)

reklama
Agacina, nie wiem czy to jeszcze przeczytasz, ale jakby co to szukaj na polkach z jedzeniem dla dzieci tych biszkoptow.

Byly, ale takie specjalne dla dzieci Heinza pakowane chyba po 5 :wściekła/y: to z czego oni tiramisu robia??

Bosa ale ta Twoja ciążą przyspieszyła hihi już 7,5 miesiąca? Czy moze 6,5;)? !

Ewi, Bosa dobrze prawi. Z poczatkiem roku niestety 8 miesiac co poniektore zaczynaja, w tym ja. Zreszta Ty tez :-p nie obijaj sie w liczeniu ;)
agacinaobawiam sie, ze rozczarujesz sie sytuacja w sklepach... ja wczoraj tez tak myslalam i niestety-przeliczylam sie.

W ogole nie wiem na co ja liczylam, chyba ze sobie zaparkuje pod samym wejsciem centrum handlowego, ktore otwarte jest od 9, a 15 po 9 nie bylo ani jednego miejsca na parkingu. Wiec zrobilam sobie spacerek z tego oddalonego troche. Ludzi za duzo nie bylo na poczatku, ale jak juz sie obkupilam, to ledwo wylazlam stamtad. Chcialam kupic w koncu ten koszyk dla malego, ale w Argosie nawet do katalogu nie bylo jak sie dopchac. Zrobimy to po Swietach.

Kupilam troche ubranek malemu, M. jakies *******y na prezent. Nie bawia mnie zakupy w takim dzikim tlumie, a jeszcze jak poczuje jakies slodkie zapachy perfum to mnie mdli i do tego katar. Uhhh.

Pod hipermarketem ledwo znalazlam cos do zaparkowania i pierwszy raz stalam tutaj w kolejce :szok: fakt faktem bylam 3 (osoba kupujaca, osoba przede mna i ja ;) ale stalam dobre 7 minut. Troche mi sie slabo w sklepie zrobilo, M. chcial ze mna jechac, ale ten prezent chcialam mu kupic, wiec powiedzialam, ze sama dam rade. Teraz juz wiem, ze sama nie bede jezdzic.

Sprobowalam sledzi co zem je wczoraj zrobila. Te z ziolami przepyszne, z cebulka to nie przepadam, wiec pewnie i tak je przerobie na te ziolowe :happy2:

Biore sie zaraz za robote, bo wczoraj nic nie robilam, a syf sie straszny zrobil.

Rany, od sniadania mam pełno w przełyku i nie mam miejsca na nic,tylko ledwo wciskam herbatę... Nie dziwię się teraz, że pod koniec ciąży można nawet schudnąć, skoro jestem w 7 miesiącu i nie mam jak jeść, bo miejsca brak... Może to i lepiej, już dosyć przytyłam :p

dokladnie. Ja ostatnio sie nie wazylam, ale jem gdy jestem juz na prawde glodna. M. sie wczoraj o mnie troszczyl i mowil, ze ja prawie nic nie jem i czy moja choroba malemu nie zaszkodzi. Wiadomo, maly tez sie umeczyl jak kaszlalam i kichalam, ale temp nie mialam. Kto by pomyslal, ze ten moj M. bedzie takim 'tatusiem' przykladnym (jak na razie).

A gdzie Pinkowa? neta jej odcieli czy jak?

ide cos ugotuje moze. Albo upieke. w ogole w tym roku Last Christmas slyszalam tylko raz! Skandal! ide nadrabiac ;)

Nie uwierzycie!!! W domu jestem! Zrobiłam, co było do zrobienia i się zmyłam! Zaraz się biorę za krojenie tony cebuli, ogórków i grzybków na tatara z łososia i ze śledzi, potem do zrobienia 2 rodzaje śledzi, ciasto z pomarańczami, babeczki piernikowo-czekoladowe, kluchy z makiem i na dzisiaj wsio!
Tylko, że muszę do manikiurzystki skoczyć na 19.00, a zejdą 2 godziny jak nic, więc pewnie posiedzę do nocy. A nic to, włączy się fajną muzykę świąteczną albo film, posadzi M. obok i jakoś zejdzie.
DO ROBOTY!!!!!!!

Bosa ale ta Twoja ciążą przyspieszyła hihi już 7,5 miesiąca? Czy moze 6,5;)? Ja wczoraj zrobiłam tylko biszkopt i później będę przekładać;) plus druga blacha do wykonania od zera...
Oj tam, oj tam Ewi ;-) Jak dla blondynki 9-2,5 to 7,5 to co poradzisz? Ja humanistka jestem :p

Ja już po zakupach:) Kupiłam M prezencik czyli czapkę, rękawiczki i szalik bo sam nie mógł wybrać to teraz będzie musiał nosić czy się podoba czy nie;) dokupiłam troszeczkę ozdób choinkowych, pudełeczko aniołków i pudełeczko maleńkich bąbeczek i własnie skończyłam ubierać moja mikrochoinkę;) Na większą niestety nie mam miejsca w swoim pseudosalonie:)

Agacina jak sie zacznie 8 miesiac to bedzie 7 pełnych i troszkę z ósmego;) Więc teraz jest 6,5 m-c. No chyba ze ja juz rachubę straciłam w tej ciąży...Pinka to ma pewnie niezły sajgon w swoim sklepie przed świętami!!!

Bosa jak mnie Agacina uświadamiała to sama się zaczełam zastanawiać a od wczoraj już blondi nie jestem hehe

Witam sie w koncu i ja;)
Choinka ubrana,domek posprzatany,no prawie bo jeszcze łazienka została,wieczorkiem upieke sernik ten od Scarletki i sałatke sledziowa zrobie i jutro juz bede zajmowac sie tylko soba;)
zmykam i Zycze spokojnych swiat ,bo moge juz sie tu nie pojawic jutro.paaaaaa

Agacina jak sie zacznie 8 miesiac to bedzie 7 pełnych i troszkę z ósmego;) Więc teraz jest 6,5 m-c. No chyba ze ja juz rachubę straciłam w tej ciąży...Pinka to ma pewnie niezły sajgon w swoim sklepie przed świętami!!!

Bosa jak mnie Agacina uświadamiała to sama się zaczełam zastanawiać a od wczoraj już blondi nie jestem hehe
0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

siodmy, siodmy, juz sobie nie odejmuj :p

zainstalowalam sie w kuchni.
Niedobrze mi jakos.
Gato chce isc, ale widze, ze czarny kotek sasiadow tez lazi a oni za bardzo za soba nie przepadaja, wiec moj kicius musi kiblowac w domu.

ale mi sie nie chce nic...

reklama
ewi dobrze pisze :tak:
jestesmy w siodmym miesiacu,ale wiekszosc z nas jeszcze go nie ukonczyla, jesli mamy powiedziec ile juz w ciazy chodzimy to 6 i pol miesiaca ;-)

ja tez tak z doskoku :)
A teraz lecimy dokupic kilka rzeczy
do pozniej :)

Do góry