reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Cześć:)

Zamówiłam w końcu pościel i rożek dla malucha żeby mieć juz z głowy. Oczywiscie pomyliłam się w przelewie o 3zł i odrazu był odzew i upomnienie od sprzedajacego. A nie zrobiłam przecież tego specjalnie. Muszę wstać, zjeść śniadanie i pojechać po prezent dla M bo wcześniej nie miałam czasu albo mi się nie chciało albo M był ze mną a ma to byc niespodzianka.
Wiecie co? M mi powiedział że u nich nie daje się prezentów ani na święta ani na urodziny ani imieniny i mi się go szkoda zrobiło.

Bosa ale ta Twoja ciążą przyspieszyła hihi już 7,5 miesiąca? Czy moze 6,5;)? Ja wczoraj zrobiłam tylko biszkopt i później będę przekładać;) plus druga blacha do wykonania od zera...

Koncia tak jak Harsharani napisała tego akurat nie możemy używać:( jeśli oczywiście to ten w brązowej tubce z kofeiną.
Używałam go przed ciążą i dla mnie był skuteczny na brzuch i uda.

Milut zamówiłam sobie też tą pościel do wózeczka czerwoną w serduszka i do łóżeczka różową w serduszka jako komplet dodatkowy;) a szukałam czerwonej do wózka i znaleźć nie mogłam nigdzie!

reklama
Hars, Ewi, ja go zaczęłam używać jak dziewczyny polecały na forum i mówiły, że bezpieczny w ciąży, dlatego tu pytam:zawstydzona/y: Mój ma pomarańczową tubkę. To w takim razie jest coś czego mogę używać? Bardziej mnie wnerwia cellulit niż rozstępy. Wcześniej miałam trochę na bokach ud, a teraz już mi migruje niżej...

Koncia musisz przeczekać. Ja wcześniej wprawie nie miałam a teraz mam taki że masakra i do tego jeszcze rozstępy mi się pojawiły na udach i jeden na piersi aż się raz popłakałam jak zobaczyłam:( ale jak mam 12 kg na plusie to sie nie ma co dziwić!

hej laseczki-marcóweczki
Niestety nie dam rady was nadrobić z ostatnich dwóch dni bo wczoraj zaliczyłam 3 "wigilie" 2 służbowe i jedną u rodziców, bo dziś jedziemy do teściowej, więc spotkamy się dopiero po.
Ściskam was wszystkie mocno, zycząc dużo radości na Święta i ciepłej rodzinnej atmosfery.

Nie zgadniecie... naskrobalam posta, wlaczylam film i zasnelam rano... obudzilam sie dopiero teraz;/ I wez tu zabierz sie za gotowanie o tak pozniej porze:p
koncia mi sie wydaje tak samo jak dziewczyny pisza... wlasnie z tej przyczyny odstawilam te wszsytkie "cudowne preparaty" na "po ciazy", a teraz jade na perfekcie ale na rozstepy:p
agacinaobawiam sie, ze rozczarujesz sie sytuacja w sklepach... ja wczoraj tez tak myslalam i niestety-przeliczylam sie.

Tak piszecie o tych ciastach... kurde ja nie umiem piec, a jako ze emek zajmuje sie tym zawodowo w pracy to ja juz nie chce zeby w domu znow musial piec. Chyba kupie jakis kawalek i tyle... zwlaszcza, ze jakos za slodkim nigdy nie bylam. A i blacha ciasta na nasza dwojke to za duzo... dwa tygodnie bym musiala to jesc;/

Poczytałam sobie troszkę opinii w necie i odstawię ten preparat, teoretycznie kofeina może być szkodliwa, choć z drugiej strony nie przenika głęboko ... wpływ nie był testowany na kobietach w ciąży bla bla bla (czyli lepiej odstawić)
podobno też, w ciąży te kosmetyki gorzej działają, więc i tak nie ma sensu ich używać...
No i jest szansa, że po porodzie cellulit sam zniknie :-p

A jeszcze mam taki peeling Lirene i nie ma ani retinolu ani kofeiny, to myślicie, że mogę używać? Używałam przed ciążą i jest genialny, efekty widać praktycznie od razu. Nie wiem jak to będzie w ciąży. Czytałam ,ze peelingi podobno można...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Koncia pilingi wolno. Sama używam jakiegoś malinowego. Czytałam też ostatnio artykuł żeby w czasie kąpieli używać pilingu na brzuch a po kapieli wetrzeć krem przeciw rozstępom i niby wtedy ten krem ma lepsze działanie;)

Zrobiłam już część masy budyniowej do ciasta, teraz lecę na zakupy i później będę kończyc jak wystygnie;)

Masala mam to samo, pobudka o 5ej i przewalanie z boku na bok, padnę dzisiaj jak mucha ;) Też nie umiem nic piec, a będę miała 2 rodzaje sernika i piernik :D Specjalnie po 8ej byliśmy w cukierni, żeby się załapać hahahaha Sama zrobię tylko kruche ciasteczka z polewą i gwiazdkami :D

Wszystkie tylko wpadają i zaraz uciekają :D
Pochwalę się, że z zakupów został nam tylko do kupienia jutro rano chleb na cały weekend i finito :D
Po dentyście zrobiliśmy resztę zakupów, teraz eM nosi worki z węglem u mamy (że też musiała se wymyślić akurat teraz), a ja sobie powolutku sprzątam, bo jestem nie do życia, piecze mnie w boku i strasznie mi ciężko, wczorajsza jazda autem do Trójmiasta i potem wygibasy na szkole rodzenia się odzywają :/ Ale jakoś tam kuleję, tu przysiądę, tam się podtrzymam i powolutku coraz więcej miejsc posprzątanych ;) W piekarniku skwierczą udka na warzywach, specjalnie dla mężusia pycha obiadek, żeby się dobrze najadł i starczyło mu na trasę do Wawy i z powrotem.. Znów sama dzisiaj śpię..
No to mykam dalej sprzątać w żółwim tempie ;))))

reklama
Do góry