reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Milutek ufff kamień z serca podaj Ty mi swój adres na priwa bo ja ostatnio poszalałam z romiarówka i mam takie tyci spodeneczki białe i śpioszki to Ci wyśle bo mnie i tak sie nie przydadzą

reklama
Hahahaha Harszka to tak zawsze, że z drugim dzieckiem jeszcze większy brzuch?? Ja już siebie nie widzę w drugiej ciąży, chyba, że będę swój brzuch na taczce wozić ;))))

Mila i to wszystko w godzinę zrobiłaś?? Dżizas! I jeszcze z bolącymi żebrami - pełen szacun :* Ja się nie mogę ruszyć tak mnie dziąsło napierdziela :/
Na ostatniej wizycie miesiąc temu Jasiek ważył 1065kg, więc za tydzień spokojnie z półtora-dwa kilo będzie :D

Papcia spoko mnie pieczenie, szczypanie też doskwiera to tu to tam, ale najwięcej jakby w jajniku :p I wybacz, ale nie pójdę za Ciebie do dentka ;) Wystarczy mi krylion moich dziurek :/ A też powinnaś się wybrać z ubytkami??

Vetka ja mam pytanko do morfologiii ;) Czy LYM% 15,0 powinnam się martwić? (norma 25-50) Nie wiem co to znaczy :/ A wizyta dopiero 20ego...

Rudzia ale robisz smaka tymi pierniczkami mmmmmmmmmm

Malina ja mam do rekonstrukcji pół zęba puki co nie mam kasy żeby mi to zrobili ale jak sie upre to muszą mi zrobić czarną bo po co mi w 7 biała plomba tym bardziej że mi wypadaja lepiej trzymaja sie te czarne puki co mam same tylne do naprawy do góry ale jak byłam w szpitalu to mi przepadłą wizyta u dentysty teraz musze czekać do stycznia czy wogóle podpisza umowe z Nfz-tem

Papcia ej Ty agentko jedna:):)

Malinka
- to był mój chyba na dzisiaj jedyny przypływ energii:) po 13 jadę do męża a potem zobaczę jaka będzie pogoda bo zaprosiła mnie siostra eMka na herbatkę...a i w sumie to przyznam ze pasowałoby mi tak jechać bo eM nie zdarzył być na Mikołaja u swojego chrześniaka tak to bym mu chociaż słodyczy nawiozła...bo u nich to się Aniołka obchodzi 24.12 a Mikołaja tylko symbolicznie:)
No no ładnie z ta waga wiec czujmy sie obciążone:)na maxa :-):-):-):-)

..lee przyłożyć do pieca..;)sa sa asassasasasa

Witam sie sobotnio:-)
U nas nadal sypie snieg:szok: zaraz nas zasypie całkiem;-)
Noc była ciezka,chyba z tego wczorajszego zmeczenia nie mogła spac ani znalezc sobie miejsca,nawet mała jest spokojniejsza;-),na szczescie M sie postarał i przytulankami poprawił mi humor;-) ale ja stwierdziłam ze mam kondycje emerytki bo nawet to mnie zmeczyło ''w poł drogi'';-)
Zaraz smigamy na małe jedzeniowe zakupy(moze wpadne do DH to cos i dla małej kupie;-)) a potem M musi ojca do szpitala zawiesc na badania,najgorsze ze snieg jest ciagle na drogach a my mamy letnie oponki:no:
Miłego dzionka zycze:-)

Vetka ja mam pytanko do morfologiii ;) Czy LYM% 15,0 powinnam się martwić? (norma 25-50) Nie wiem co to znaczy :/ A wizyta dopiero 20ego...
Jesli całkowita liczba białych krwinek (WBC) jest w normie to nie, z tym że norma dla ciężarówek jest wyższa niż dla "normalnych" dorosłych:-). Poprostu masz mniej limfocytów na ten moment a pewnie więcej granulocytów (neutrofilii). Skład procentowy białych krwinek może się wahać np z powodu kataru

Ewe1985- Ja jestem zwolennikiem stosowanie gotowych karm dobrych firm np. Hills, Royal Canin, Eucanuba i wtedy nie ma potrzeby dodawania czegokolwiek. Jajko winno być ugotowane z powodu możliwości obecności pałeczek salmonella w surowym, co do tranu - jesli jest to czysty tran możesz podawać bez przerwy, jeśli z wit. D i A trzeba robić przerwy. Ale niaprawdę nie ma nić lepszego niż pełnowartościowa gotowa komercyjna karma - w końcu nad nią siedzi sztab dietetyków. Mój kot (norweski leśny) je royal canin dla kotów długowłosych:)

fajne sa te koty, ale dla mnie chyba zbyt temperamentne :-D Masz go z polskiej hodowli?

Ale mnie wzielo na marchewki! Moglabym ciagle chrupac i chrupac...

Poczekam na moderatorke i zaloze ten temat wiec :) Bo mam od razu kilka rzeczy do pokazania i zapytania...

Olus- kurcze to u Ciebei sypie snieg a u mnie wieje jak cholera:) Ja własnie staram sie uniknosc dzisiaj na drodze wszystkie takie osoby jak Ty:) hihi i pojadę do miast jak juz sie wszyscy z niego zwiną:) hi hi bo w mieście większość sklepów jest tylko do 13 reszta to same supermarkety. A zazwyczaj ludzie jak już maja wolne to chcą coś jeszcze innego kupić oprócz samego jedzonka wiec potem na mieście jest luzik:)

reklama
Papcia te "czarne" to się chyba nazywa amalgamat, mam taką jedną plombę, wcale nie starą i już mam pod nią ząb do kanałowego brrrrrrr Więcej nie dam sobie tego więcej założyć ;) Teraz tylko bialuśkie plombki pod kolor zęba :D Ale ja i tak 3 nie mam wcale, wyrwali mi dawno, mam górną lewą dwójkę koronę, lewą jedynkę "klajster" nadbudowany, bo mi się złamał ząb w średniej szkole i "klajster" na prawe dwójce ;) Normalnie na moich zębach to by się można stomatologii uczyć :D
Poza tym na NFZ nie chodzę już dawno, bo mi tylko zje***li ząbki :/ Teraz są albo do kanałowego, a jeden do wyrwania :/
Smacznej wątróbki :*

Milusia tylko uważaj na drodze jak będziesz tak kursować :* i miłego cherbatkowania :) Ja idę dojeść sos marchewkowy, tylko makaron musze ugotować i się nie ruszam z wyra, kiepsko się czuję :/

Olka na letnich po takich zaspach?? To normalnie mistrz kierownicy z Twojego eMka :D

Do góry