reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej laseczki :-)
A ja za to poszłam spać o 20.30, o 6.30 obudził mnie sms od M i od tej pory nie śpię.
Hormony mi dały wczoraj popalić, pokłóciłam się z M o jakieś drobiazgi, płakałam, że nie mam siły nic posprzątać i ogólnie się nad sobą użalałam. Poszliśmy spać w milczeniu. M o 4 poszedł do pracy i przysłał mi smsa z przeprosinami za wczorajszy dzień, ale on chyba nie ma za co przepraszać, bo to ja fiksowałam, a jemu się jak zawsze oberwało :zawstydzona/y:
Spróbuje dziś troszkę ogarnąć domek, wszędzie mi osiadł pył remontowy, a najwięcej na TV i psie :-D M mówi, że mam się nie przejmować, ale to wygląda ohydnie:no: Zmienię też pościele, bo ten kurz, to wszędzie włazi, a jak nie ma M, to ja nie dam rady zrobić łóżka. Do tego część sprzętów stoi w pokoju pod stołem i pies co chwilę coś przewraca.
Zostało tak niewiele do zrobienia przy tych kafelkach, ale chłopakom się nie chce po pracy i wezmą się dopiero w poniedziałek... Mieliśmy w niedzielę wstawiać już meble, ale niestety odłoży się w czasie :-( W takiej sytuacji zastanawiam się czy mam ochotę robić resztę remontu, bo strasznie się zniechęciłam. Myślę, że przy remoncie łazienki będę musiała się wyprowadzić na ten czas, ale jak oni będą robić w takim tempie, to miesiąc mnie nie będzie :eek: Jakoś mi się to nie widzi... Fachowiec by to zrobił szybciej, ale zgarnie kupę kasy i mam wątpliwości, bo chłopaki na prawdę ładnie kładą te kafelki, ale wiadomo, mają oprócz tego inną pracę...

A co do staniczka, to futrzak i ola, myślę podobnie, dlatego zadałam "naiwne" pytanie, bo zawsze jest nadzieja. Malinko, na allegro jest taki staniczek, o jakim piszesz, ale też do rozmiaru XL i pewnie moje 80H w niego nie wejdzie?:confused: No to chyba odpuszczę sobie kupowanie biustonosza przez internet. Za to moja przyjaciółka znalazła sklep, gdzie mają nietypowe rozmiary i kupiła stanik za 60zł. Przeskoczyła z rozmiaru 75D na 65G :-D

reklama
Dzien dobry :)
Ale mi sie pic ostatnio chce. Ze 3 litry wody chyba pije i do tego przynajmniej z 6 herbat w takim duzym kubku.

Wyspalismy sie. podskoczymy na jakies zakupki niedlugo, zrobic zapasy przed kolejnym atakiem zimy :) i cos dzidziolowi kupimy, pewnie koszyczek do spania i w koncu zelazko!

Cos dzisiaj nie szalejecie z pisaniem :)

Koncia, nie zazdroszcze tego brudu remontowego, bo ja zylam w takim prawie tydzien i pod koniec to juz nie spalismy byle tylko to posprzatac.

Agacina, zycze udanych zakupow wiec :) Pochwal sie pozniej ;)

Milusia lae Ci zazdroszczę zdrowych ząbków, ja mam masę ubytków do podrobienia, zęby sypią mi się strasznie, ale już tak zawsze było :/ Po dzisiejszej wizycie strasznie mnie boli dziąsło po znieczuleniu :'( W tym miejscu gdzie było obolałe po operacji nosa :/ Buuuuuuu... Jedyne co w tym fajnego to to, że dentystką jest kumpela, a jej asystentką moja psiapióła i atmosfera jest super i kapkę mniejsze ceny ;) Kolejne wizyty za tydzień w piątek i sobotę... Muszę się wyrobić z zębiskami do końca roku, bo kumpela wyjeżdża do Dublina :/
Mam dzisiaj jakiś kiepściejszy dzień.. ani z domu wyjść, bo sypie i wieje jak na Uralu, a brzunio mnie do tego pobolewa :/ Znowu pieczenie w tym prawym boku zwiastujące kolejny etap rośnięcia, ale ile można?? ;p Chyba niedługo eksploduję :D

Malinka, bo ty tez masz duzy brzuszek... To znaczy z tego co mowisz i z tego jak porownalam moj brzuch ze zdjeciami z brzuchowego...to ja jestem chyba blizej 30 tyg niz 25... I mnie wlansie bardzo boli ostatnio...
Jak w ogole porownalam zdjecia, to ja mam teraz juz taki brzuch jaki mialam z Olafem rodzac! :no::no::dry: Jak sobie pomysle, ze jeszcze conajmniej 10 tyg....

Dziewczyny, tak sobie myslalam... Chcialam zadac kolejne pytanie dotyczace czegos w UK...i moze warto stworzyc temat dla dziewczyn z UK? To znaczy... zeby nie zasmiecac tego watku, gdy pytamy sie o rozne dziwne i niezrozumiale rzeczy i zeby nam to nie umykalo?
Nie chce tworzyc oddzielnego watku do pogadania, bardziej cos takiego jak kacik porad dla marcówek poza granicami kraju....Bo jestem ja, Pinka, Agacina, Buziaczek, Ruda..Dove in red...WIerka i Morrigan, mimo, ze nie odzywaja sie tak czesto...
I kilka innych np Asco z Kanady...
A jest tego troche do zalatwiania, kupienia itp...i czasami szkoda, zeby gubic te informacje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wstałam o 10-mła ale się wyleniłam....i myślałam ze się będę czuć jak nówka. A tu pstro prawda...dalej czuje się połamana a ten dokuczający ból pod prawa piersią- na wys.żeberek robi się coraz bardziej rwąco- przeszywający. We wtorek spytam o niego mojego drugiego gina skoro ten sobie nic z niego nie zrobił:)
Dzien standardowo zaczął sie od śniadanka i palenia w piecu:-D:-D- może się przekwalifikuje na zawodowego palacza!!! ha ha ha Poza tym już sobie przemyłam podłogę w kuchni, holu i salonie. Odkurzyłam parter zładowałam i włączyłam zmywarkę....i to by chyba było tyle na dzisiaj- strasznie mnie to żeberko boli:(:(:-:)-:)-:)-(

Pestus
- spisz jeszcze???:-D:-D:-D

Malinka- łącze się z Toba w bólu:(:( ;-) tym bardziej ze u Ciebie ta ciąża jest wyższa niż u innych Marcówek....a ile ostatnio ważyła Twoja dzidzia??? Ty masz pewnie większa a ja dwie wiec pewnie dużo bólu mamy wspólnego- ten mega etap rośnięcia:)

Ostatnia edycja:
Harsh pewnie że załóż nowy wątek przynajmniej wszystko będziecie miały pod ręką

Malina a za mnie tez możesz pójść do dentysty czy nie bardzo

Koncia nic sie nie przejmuj hormony buzują masz prawo być humorzasta

Agacina zamknij Ty tego kota w chacie i go nie wypuszczaja bo w taka pogode to jeszcze Ci wróci figurka lodowa na święta:)

A moich bóli ciąg dalszy czy wy też macie takie cos jakby ktoś wam cos ze środka odrywał? Bo mój ból to właśnie takie momentami dziwactow i piecze obok pępka troche mnie to denerwuje bo nospa nie pomaga a już mam schizy bo łożysko mam na przedniej ścianie a gin dopiero w środe. Wrrr mam nadzieje że nie zwariuje do tej wizyty. Zaraz lece robić wątróbke z przepisu Bosej bo już zgłodniałam pomału.

dzien dobry :)

harsh ja jestem za, mozesz zalozyc taki watek,zawsze bedzie mozna sie poradzic gdzie co kupic itd.

Ja wczoraj upieklam kolejne pierniczki, mniam ,lepiej niech szybko miekkna bo musze je pochowac do pudelek bo inaczej nie dosc,ze na swieta nic nie zostanie to ja bede grubsza o 5 kg :-D A jeszcze jeden rodzaj mi zostal (ale to w przyszlym tyg) no i lukrowanie- ale to zrobie kilka dni przed swietami :tak:
A i nawet synus, ktory ciast itd. nigdy probowac nie chce to ciasteczka wcina - bo sobie sam powycinal i chyba dlatego mu tak smakuja :-D:-D

milutek tutaj to nawet rozmiar 44 mozesz czasem spotkac ;-) te to sa dopiero malenkie :tak:

Papcia- mi jak rwało kiedyś w pępku- takie ciągnięcia to mi lekarze tłumaczyli ze to dzieci ciągną po nerwach pępka. Myślę ze nie masz sie co martwic na zapas:);-):-)

Ruda-:) dlatego właśnie szukałam takich tyci rozmiarków w szmateksach:):)
Pierniczki......mniammmmmmmmmmmm :-p:-p:-p:-p

...a u mnie chyba zerwał się halny....:(:(łeeeeeeeee

reklama
Hej lasczki-marcóweczki
Nadrobiłam wszystko, co naprodukowałyście.
Jutro mam ostatnia pracującą niedzielę w ciąży potem oduszczam, obiecałam sobie:)
Papciu-osklejenie łozyska nie boli, więc te twoje pępkowe bóle to na pewno nie to - tyle na pocieszenie

Ewe1985- Ja jestem zwolennikiem stosowanie gotowych karm dobrych firm np. Hills, Royal Canin, Eucanuba i wtedy nie ma potrzeby dodawania czegokolwiek. Jajko winno być ugotowane z powodu możliwości obecności pałeczek salmonella w surowym, co do tranu - jesli jest to czysty tran możesz podawać bez przerwy, jeśli z wit. D i A trzeba robić przerwy. Ale niaprawdę nie ma nić lepszego niż pełnowartościowa gotowa komercyjna karma - w końcu nad nią siedzi sztab dietetyków. Mój kot (norweski leśny) je royal canin dla kotów długowłosych:)

Ostatnia edycja:
Do góry