reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

witam wieczorową porą

dopadł mnie dziś jakiś dziwny nerwowy lęk - taki zupełnie niezdefiniowany, wręcz fizyczny jedynie..
no to pojechałam do galerii i kupiłam kilka ciuszków dla Natalki - pierwszych jej ciuszków..

jak je rozłożyłam na łóżku, to niezdefiniowany lęk przerodził się w lęk zdefiniowany - się wystraszyłam, że nie ogarnę po prostu :szok:

hehe - JA! - przecież ja się niczego nigdy nie boję!!!:oo2:
RATUNKU. :unsure:

Ostatnia edycja:
reklama
Miluteka jaki jest sredni czas ciazy blizniaczej? tzn. kiedy najczesniej nastepuje porod lub cc ??
Czas ciąży bliźniaczej (wszystko zależy- od lekarza) zazwyczaj kształtuje sie w okolicy 36-37 tydz:) żadko kiedy ktory lekarz ciągnę ja dłuzej. Ale jak się coś dzieje to sa w stanie sobie poradzić już z 33 tyg.:):-)

Czesc babonki:-)
W koncu w domu,ufff meczace juz dla mnie sa takie fuchy poza domem ale miło było:-)
Katjusza lek powiadasz;-)? a moze to poprostu pretekst do zakupow;-):-D
Koncia jak dla mnie to jak cos jest uniwersalne to jest do d...,podejrzewam ze on wcale nie podtrzyma biustu
Aga wspołczuje,bidny kicius:-(,nasz ''dziadek Teodor'' juz ma sie lepiej,woda mu schodzi i odzyskał siły
Papciu mnie tez dzis dziwnie brzuch bolał ale nospa pomogła,co do sikania to naszczescie moja mała daje mi ''pozyc'' ale tez uwielbia robic sobie trampoline z mojego pecherza;-)
Miluś ja to ostatnio sama przesuwałam łozko zeby komoda sie zmiesciła,a po nowym roku tez sie wezme za pranie,prasowanie i układanie;-)

Jak dzis znowu bedzie sypac snieg to bedzie masakra bo juz dzis ciezko było sie ruszyc w sniegu po kolana.

Rudemu sie zdechlo, stary juz byl, ale to nasze obecne zwierze to sobie jaja normalnie robi! poszedl sie lajdaczyc po 11, jest juz 9 a jego nie ma. M. to juz go wyklal na wszystkie mozliwe sposoby. Juz mu nawet zagrozil, ze go do schroniska odda jak wroci. Siersciuch jeden. Grrrrr. Wredne kocisko.

Olus- mi trzeba było przenieść komodę z pokoju na drugim końcu domu do sypialni która jest jakby w połowie wysokości domu (po kliku schodach) oraz przenieść dywan z pokoju dziewczyn tez do sypialni i te wszystkie pudła których fotkę Wam kiedyś wrzuciłam na bb:) teraz będę mogla uporządkować z nich wszystkie ciuszki rozmiaróweczka:):-) Ja sobie w tym czasie pilnowałam pieca...i tak hajcowałam ze az wodę zagotowałam i walnęło mi na piecu 80stopni. Siedziałam potem w kotłowni 30 min i studziłam piec:-D:-D

Koncia ja takie cyckonosze bezszwowe kupuję od 2-3 lat w Pompea i jestem zadowolona, bo nie cierpię drutów i usztywniaczy.. Może moje cycki przez to troche obwisną, ale mam to gdzieś, bo bynajmniej się nie duszę w drutach ;) A co do rozmiaru, to poszukaj takiego rodzaju, gdzie rozmiary mają, dla mnie teraz L/XL jest przymały, a nie znalazłam większego jeszcze, przed porodem się jeszcze raz wybiorę do pompea i wyszukam sobie jakieś do karmienia :)

Harszka Ty to zawsze jakieś szokujące wiadomości wynajdujesz ;)

Katjusza ogarniesz ogarniesz! nie bój nic :D

Mila ja się zawsze bałam takiego pieca :/ Moi rodzice taki mieli (mama teraz ma taki z miernikiem, ale chyba też można w nim przesadzić..) i kilka razy się zdarzyło, dźwięk gotującej się wody w rurach - przerażający, jakby zaraz miał cały dom wybuchnąc ;)

A ja wróciłam od dentysty, jutro rano znowu, mam kilka ząbków do naprawienia, więc pochodzę do końca roku i będzie z głowy :D

Moim rodzicom niedawno zrobil piec: buuuuuum! I rozsadzil komin...

Milutek, mialam sie zapytac: jak w PL jest z ubrankami dla wczesniakow...jak z pieluchami itp? Bo tutaj np sa takie pieluchy micro pampersa, dla dzieci 1-2,5 kg... I w kazdej rozmarowce praktycznie mozna kupic cos dla premature lub early baby...

Malinka- właśnie to było najciekawsze ze nikt nie słyszał jakiegoś mega dźwięku gotowanej wody w rurach- ja tylko usłyszałam stukanie w bojlerze w kotłowni:) za bardzo się po prostu wczułam w role:):-D:-D brrrrr dentysta- nie zazdroszczę- ciesze się ze mi powiedział: jest super- widzimy się klika miesięcy po porodzie:):-)

Harsharani- pampki kupuje 2-5kg "1" inaczej newborn:) i mam nadzieje ze mniejszych nie będę potrzebować choc ponoć można pytać o takie chyba w aptece?!hmmm natomiast ciuszki powiem ci ze mini tyci można najlepiej wyhaczyc w szmateksie albo u mnie w pracy w H&M:)- takie małe 52:) jak dla lali:)

..ah ta samotność:( od kiedy eMek jest w szpitalu to to jest standardowa pora o jakiej idę spać:(
kolorowych snów- pewnie rano znowu wstanę koło 9:)

reklama
Do góry