reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Epidemia na ciaze normalnie! W szkole wlacznie ze mna 3 w ciazy, w pracy rowniez kolejna w ciazy, obcenie ze mna 3 ;) Szefowa oszaleje z radosci jak sie dowie o tej ostatniej ;) haha. A w tym roku, 2010 urodzilo 4 dziewczyny juz! Szefowa jakis zlobek powinna otworzyc albo cos w tym stylu ;)

Dzis ciepelko na dworze, obecnie 10 st. Balwanowi to juz tylko nogi zostaly. Kocur od 12 sie lajdaczy.

Ze smutnych wiadomosci to zdechl kot tesciow :( on mnie uwielbial po prostu. Jak przyjezdzalam to lazil jak na sznurku. Ale wiekowy juz byl. 18,5 wiosenek mial. Bidulek.

Dzis rozmawialismy o ostanim stanie pogody panujacej w Szkocji. Tragedia normalnie. Na stacjach benzynowych brakowalo paliwa, miesa,ziemniakow, pieczywa, soli. A jak bylo pieczywo i ktos chcial kupic 2 bagietki, to przy kasie mu jedna zabierali, bo mozna tylko jedna. Koniec swiata normalnie! Cale szczescie my mamy wszystko. Ale pogoda ma sie pogorszyc od przyszlego tygodniu wiec jutro zrobimy zapasy warzyw, maki na chleb i miesa :) jak przed wojna

reklama
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj mam doła, zupełnie nie wiem czemu. Pogoda do bani, że nie mam jak wyjść z dzieckiem i siedzę już 2 dni w domu i chyba dlatego. Wczoraj jak eM z pracy wrócił to wyszedł z Ignasiem na spacer, miałam iść z nimi i nie mogłam, bo musiałam czekać na kuriera, wrrr. Kupiłam wczoraj koszyk do spania dla Jędrusia. Wklejam Wam link. KOSZ MOJŻESZA WIKLINOWY MAMAS&PAPAS (1360235590) - Aukcje internetowe Allegro i chociaż to mnie ucieszyło, dzisiaj koleś wysłał i pewnie w poniedziałek będę miała w domu. Poza tym rozglądam się za prezentami pod choinkę i też mnie to wkurza nie wiem czemu, chyba za dużo muszę kupić i jak zwykle nie wiadomo co.

Ewe- mój gin jest specem od CC:) i liczę ze tak rozwiążemy ta ciąże bo to moja pierwsza i nie wyobrażam sobie żebym miala rodzic sn:) Gin kazał mi się dzielnie trzymać do końca roku a potem to się zobaczy jak będą się rozwijać dzieci i jak ja się będę czuć:) Max bedziemy w trojpaku do konca stycznia:):)

Papcia- poczytaj co wyżej napisałam Ewe i zrozumiesz wtedy dlaczego ja się tak garnę z tymi przygotowaniami:)

Ewe- mój gin jest specem od CC:) i liczę ze tak rozwiążemy ta ciąże bo to moja pierwsza i nie wyobrażam sobie żebym miala rodzic sn:) Gin kazał mi się dzielnie trzymać do końca roku a potem to się zobaczy jak będą się rozwijać dzieci i jak ja się będę czuć:) Max bedziemy w trojpaku do konca stycznia:):)

Papcia- poczytaj co wyżej napisałam Ewe i zrozumiesz wtedy dlaczego ja się tak garnę z tymi przygotowaniami:)

to bedziesz mama styczniowa lub lutowa :-D a tak czy siak najwazniejsze zeby male byly zdrowe i mamusia bedzie szczesliwa

Witam, w końcu się przebiłam:huh::huh: - M na kompie, młode, co dadzą doczytać to zgonią i niem mogę odpisać.
Scarletko, bidulko - i znowu będziesz musiała pić:-(. Mi się słabo po 30 min zrobiło ale jakoś dałam radę:tak:.
Koncia, Tobie coś miałam pisać ale wyleciało:-p:sorry2:;-):-D:-D.
Aga-cina - szkoda kotka:-(, ja dziś oglądałam na TVP1 o rysiach z Puszczy Białowieskiej - śliczny reportaż i aż się popłakałam, jak znaleźli matkę przejechaną a kociaki miały zaledwie 10 dni i okazało się ze mają problemy ze wzrokiem:-(.
Papciu, lepiej cewnik;-).

Dla podkreślenia naszego Marcjańskiego piękna :-p;-):cool:- w nowym Poradniku Domowym są cienie 20 szt. w kasetce za 8,99zł.
Coś Wam zostawiłam:ninja2::ninja2::elvis:.

konciafajnie wyglada ten stanik chyba sie skusze bo szkoda mi takich normalnych ktore mam a po za tym powoli sie nie mieszcze w nich :szok:

Miluteka jaki jest sredni czas ciazy blizniaczej? tzn. kiedy najczesniej nastepuje porod lub cc ??

Ostatnia edycja:
koncia - ja w tym staniku widzę jeden minus...jak może być rozmiar uniwersalny? nie wyobrażam sobie nosić takiego samego stanika co np puszek okruszek fifronka :-D albo inna drobniutka marcjanka:-)

ewe
- idz do ginekologa i opowiedz mu o swoich wątpliwościach ... na pewno istotne jest to ile to żelazo ci spadło...bo może tragedii nie ma? choć przyznam że ja miałam i mam lekko obniżone czerwone krwinki (wg netu nawet mieszczę się w ciążowej normie) ...biorę żelazo.. i od tej pory bólów głowy nie mam :-) mój gin jeszcze powiedział że po 30tygodniu żelazo zacznie się normować i wzrastać ... a widzę że u ciebie to niedługo... ale na pewno nie bagatelizuj tego i wyjaśnij to z ginem... jeśli poda racjonalne i godne zaufania powody swojego postępowania to może lepiej nie panikować tylko zaufać? :-)

reklama
Do góry