reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Dziewczyny jak to jest z tym liczeniem ruchów? Jak np. policzę 10 ruchów np. o 10.00 to wystarczy na cały dzień? bo przecież co godzine nie da się liczyć ruchów, bo człowiek musiałby tylko to robić.. tak się wgłębiam w temat, bo pisałyście o tym

edit: wgłębiłam się bardziej hehe wujek google nie boli ;)

Ostatnia edycja:
reklama
hej ja tylko wpadam poczytac,
ale Bosa - Twoja szyjka ma na pewno 20mm? Jak moja miała w 24tc 34mm to juz ginka zarządziła alarm dała leki i nakazała lezec.

ktoś jeszcze zna długość swojej szyjki?
dobranoc

FINITO!!!! Tłumaczonko skończone, będzie kasa na kolejne zakupy wyprawkowe ufffffffffffff
Padam na ryjek :ppppp A zamiast białek mam w oczach czerwonki :pppp

Papciu super, że kicia znalazła dobry domek :) A z tą szyjką to chyba fizjologiczna sprawa.. Ja nie miałam takiego pomiaru :/ W ogóle na fotelu siedziałam ostatni raz w lipcu chyba..

A Wy za każdym razem macie dowcipne badanie??

Bosa będziesz wyglądać bosko w tej sukience :D Zazdroszczę, że u Ciebie taka zgodność w kwestii wigilii.. U mnie zgodność tylko ze strony mojej części rodzinki, ale to najważniejsze :D Zweryfikowałam z eM listę potraw i będzie przepysznie :D

Milusia potwierdzam Buderhin jest super, bo to antybiotyk o ile pamiętam.. A soli morskiej to ja akurat nie polecam, bo mi wysuszała strasznie nos, za to sól fizjologiczna to dla mnie zbawienie :D

A co do liczenia ruchów, to skąd wiadomo, ile ma być tej aktywności a ile spania??
U mnie aktywność jest właściwie ciągle z kilkoma wyjątkami na około półgodzinne drzemki i tak cały dzień.. W nocy też jest szał..
Zresztą nie skupiam się tak bardzo.. Jeśli Jaśko nie daje znaków przez kilka godzin, to zdarza się to bardzo rzadko, ale zaraz potem nadrabia ;) Oby to się nie zmieniło!!
Wydaje mi się, że to liczenie ruchów dopiero gdzieś w 8-9 miesiącu ma sens.. Ni wim.. Może się wypowiedzą doświadczone już mamy :D

Bosa piekna sukienusia:)
Malina teraz kazdy grosz wazny;)co do badania dowcipnego to naogoł jak mam usg to nie mam badania a jak jest badanie to nie mam usg;)
Papciarku juz wstawiam przepis;)
Jesli chodzi o liczenie ruchow to moze jutro sie czegos dowiem bo na razie ginek nic o tym nie mowił.

Ale mi fajnie chłopek wędruje po suwaczku :DDDD Już prawie u kresu podróży.. Ojj będę chyba tęsknić za brzuszkiem i tym rozkosznym rozpychaniem się w śodku.. Chyba szybciej postaramy się o rodzeństwo dla Jaśka niż myślałam ;)

Zmykam spać, bo mnie głupawka zmęczeniowa łapie ;) Dobrej nocy Pączuszkarki :D

wpadlam zyczyc dobrej nocki wszystkim :)

i przylaczam sie do pytania pasteli: bosa napewno twoja szyjka ma 20 mm?

Ja wybieram sie do lekarza przed swietami (a moze juz po?) i musi mi zmierzyc ta moja szyjke, mam nadzieje,ze tym razem historia sie nie powtorzy i nie bede musiala lezec...

Co do badan- ja nie mialam jeszcze zadnego dowcipnego badania w tej ciazy ;-) tu czegos takiego nie robia,a i mpoj gin. tez bez potrzeby nie bada :)

A ja dzis pozwolilam sobie na male piwko.... bezalkoholowe :-D ale bylo pyyyyszne :szok::-D

hej
moja szyjka ma 36mm w 25 tyg a koło 20 tyg bylo 40mm ale doktora powiedziala ze jest wszystko okej bo ona zaczyna sie powoli skracac, ja mam szyjke obserwowana w dopochwowym co 2 tygodnie zeby historia sie nie powtorzyla , slyszalam ze szyjka 20 mm to tez jest normalne

reklama
Uduszę M.!!!!!!1 Kolejny raz nastawił źle budzik, tym razem na 4.30!!!!!!!! On zasnął spokojnie dalej, a ja lunatykuję. Koty łażą po mnie w kółko, a Stellka ćwiczy stepowanie na moim pęcherzu ;-)

Pastela, co do długości szyjki - już sama nie wiem. Badanie było na oko, a w zasadzie "na palec". Po krótkim badaniu lekarz stwierdził: szyjka 2 cm, zamknięta, na tym etapie następuje stopniowe skracanie. No to się nie martwiłam. Ale jak czytam, to te 2 cm to raczej za mało :-( Ale nie panikuję na razie, posprawdzam dokumenty, jak trzeba zadzwonię jeszcze do lekarza i się dopytam. Może lapsus językowy był?

Malina, z tą zgodnością co do Wigilii to cud wigilijny normalnie!!! I chyba tylko i wyłącznie dlatego, że siostra M. jest też w ciąży i tak jej po prostu wygodniej. A jak jej pasuje, to automatycznie pasuje mojej teściowej. Inaczej pewnie byłyby fochy. A moi rodzice - wiadomo, z ciężarówką się kłócić nie będą, a poza tym uwielbiają nasze mieszkanko i strasznie się nim cieszą, więc dla nich to przyjemność, że spędzą Wigilię u nas.

Do góry