reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Pinka mnie sie tak podoba to Twoje zdjęcie że chyba jednak bedzie Lenka nie Zosia:) bo na prawde do tej aktorki jestes podobna a swoja drogą to my chyba nie dojdziemy do porozumienia z imieniem emkowi podobaja sie tylko takie co mnie kojarza sie z paniami z pod lasu a wczoraj na moje że chyba jednak nie Zosia to zeszło z niego ciśnienie więc chyba tak czy siak ja zadecyduje tylko najpierw musze sie w100% do jakiegoś przekonać bo puki co każde po tygodniu odpada

reklama
Milutek ja na katar stosowałam areozol do nosa EUPHORBIUM AEROZOL DO NOSA 20 ML dla mojej Hani też i był bardzo skuteczny, jest to lek homeopatyczny i bezpieczny, kosztuje około 25 zł, ale naprawdę godny polecenia:tak: dużo zdrówka:-) a za M. trzymam kciuki!
Mam ten lek ale patrze właśnie ze sie przeterminowal w pazdzierniku :(:( to sie nazywa pech.

Papcia- mam ten Olejek- wdycham go od wczoraj i narazie nic...

mam jeszcze Otrivin i muszę poczytać w necie o nim bo nie mam do niego ulotki:(

Ostatnia edycja:
Pinka Lena z na dobre i na złe właśnie na 2 leci tylko nie wiem czy Ty masz polska tv

Milutek jak pech to pech a spróbuj wciągnąc sobie zwykła wode z krano w ten nos też powinno na jakiś czas Ci odetkać

Milusia Otrivinu nie ruszaj, nie wolno w ciąży, dla mnie zbawieniem jest olejek olbasowy Olbas oil, kilka kropel na chusteczkę i kilka na mokry ręcznik na kaloryferze w sypialni, naprawdę działa cuda, rozkładało mnie kilka dni temu, a teraz już coraz mniej wydzieny. Mam jeszcze tonimer gel, też można w ciąży.
TRZYMAM KCIUKI!!!!

A my już po obiadku, mała psinka zamęczyła mi Freda i ten teraz tylko leży ;))))
Spisałyśmy z mamą potrawy mmmmmmmmm już się nie mogę doczekać tej wigilii :D

No i siadam do pracy, jutro muszę oddać tłumaczonko, a jestem hohoooooo daleko w polu..

Malinus- dzięki nie tykam Otrivinu- piszą ze jest jakies tam ryzyko przenikania przez łożysko wiec ja dziękuje.

Cała sypialnia mi pachnie tym Olbasem:) a mój eM chodzi i mówi tylko ze lubi ten zapach a ja już wyglądam jakbym była naćpana. Zatkane zatoki = wygląd ćpuna:)Leze na wpół leżąco w sypialni i mam cały czas pod broda skropioną chustę Olbasem. Robie głębokie wdechy i śmiesznie to wygląda:)

No i pięknie Milusia - na pewno pomoże :* A wiesz, że mojemu eMkowi też się ten zapach podoba ;) Mi to już średnio, bo z konieczności a nie z przyjemności to wdycham :p

Mąż wrócił po wygranej batalii zziębnięty i wygłodzony ;) Idziemy coś wszamać razem z nim, bo rosołek przeleciał ciurkiem chyba i znowu mnie ssie :D Najgorsze jest to, że nie mam mojej czekolady orzechowej z Lidla, chyba ktoś będzie miał wycieczkę, ale nie mam serca go prosić w ten ziąb :/

Pinka ta aktorka to Anita Sokołowska ;)
Milutek a wlej te kropelki do szklanki i zalej wrzatkiem i to wdzychaj;)zdrowiej szybko:)
Malina smacznego;)

Kurka wodna ta nospa to chyba do samego końca bedzie sie mnie trzymała bo jak tylko zbliża sie pora połknięcia kolejnej tabletki zaczynają sie pradziki a taka miałam nadzieje że to już mineło:-(
Pani od kotka pisała że mała sie już zadomowiła i już psotuje czyli raczej nie odda jej spowrotem ufff chociaż 1 z głowy :rofl2:

A marcóweczki widze leniu****ą na całego i dobrze w końcu już niewiele takiego błogiego lenistwa nam zostało:-)

Ola ja sie przypominam o przepisik:happy2:

reklama
Ech, już po weekendzie, dużo załatwione, ale mało odpoczęłam. Muszę się koniecznie tej sztuki nauczyć! Za to zaliczyliśmy dzisiaj niespodziewane odwiedziny kumpla (ale się komplementów nasłuchałam, aż się spłoniłam jak piwonia ;-) ), zmieniłam pościel, posprzątałam w szafie, potem pojechaliśmy po kolejne ozdoby choinkowe. A ponieważ byłam w tym roku bardzo grzeczną dziewczynką i nie zabierałam innym dzieciom zabawek, ani nie biłam ich w piaskownicy, to mój prywatny Mikołaj kupił mi sukienkę (bo przez absolutny przypadek wylądowaliśmy w galerii, w której jest Happy Mum ;-) ). Juppi!!! Mam już w co się ubrać na Wigilię firmową i prywatną i na wesele w styczniu!!!!
A sukieneczka jest taka:
dqjiq1.jpg

I nawet założę do niej obcasy, bo nie przeżyję!

A teraz siedzieliśmy z siostrą M., bo musiała pogadać o brzuszkowych sprawach. Pół dnia spędzili na poszukiwaniach wózka i potrzebowała spacyfikowania jej męża, żeby kupić Britaxa B-Smarta (tego, który wybrał dla niej mój M. :-) ). No szwagier już spacyfikowany - kupują Britaxa. Pooglądałyśmy ciuszki, pooglądałyśmy i poporównywałyśmy pępki i pogadałyśmy o Wigilii. No i okazało się, że strasznie zaplusowałam swojej szwagierce pomysłem zrobienia Wigilii u nas. Bo inaczej ją też czekałyby 3 Wigilie (rodzice jej męża są rozwiedzeni), a bardzo jej się to nie uśmiechało. A tak - ciężarówki szczęśliwe i w jednym miejscu. Super!!! Nawet udało mi się wmówić mojemu ojcu, że pomysł z Wigilią u nas, był w zasadzie jego ;-) To się nazywa sztuka perswazji!

Milutku, jak nic nie pomoże na nosek, to poproś może lekarza o receptę na Buderhin - to spray do nosa dozwolony w ciąży. Mi w czasie anginy bardzo pomógł. Ale może uda się bez tego? Z bezpiecznych rzeczy: sól fizjologiczna przelana do butelki po np. Afrinie czy innych kroplach w sprayu - dobrze nawilża i odtyka nieco nos. Albo woda morska w sprayu do nosa - nie pamiętam nazwy.

Malinka
, zadbaj o zmęczonego męża i Fredzika. Biedne chłopaki ;-)

Pinka, cudne nowe zdjęcie!!!

QUOTE=Mistres;6345585]Hejka bąbelki
Ja zaczynam 3 trysemestr 23 grudnia ;> jeszcze kawałek już nie mogę się doczekać ^.^ mój dzień 0 minoł czyli wtedy jak bym urodziła mojego synka <25tydzień> mam nadzieje że tym razem pójdzie wszystko okej , najwcześniej chciałabym rodzić w lutym mam nadzieje, że wytrwam a jak Bóg da to jak najdłużej. Chciałam się spytać ile mierzą wasze szyjki macicy ?? moja 3cm 6mm miałam 4cm ale to jest normalne że zaczyna się powoli skracać ... odp i pozdrawiam[/QUOTE]
Mistres, moja szyjka ma teraz 2 cm, pomiar z piątku.

Ostatnia edycja:
Do góry