reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Witam Marcjanki,

u mnie zimy ani słychu ani widu, szaro i ponuro, ale dośc ciepło. Patrzę tylko na portale informacyjne co za białe szaleństwo w Polsce. Zimy tu nie ma, ale wirusy tak szaleją, ze właśnie od trzech dni leżę plackiem w łózku, no tak mnie zwaliło, jak nigdy dotąd. Gorączka, obolałe całe ciało i ten okropny kaszel, po którym mnie boli brzuch, a Synek po każdym ataku kaszlu kopie jak oszalały. Myślę, ze jest troszkę przerażony. Strasznie się martwię, czy aby mu nie zaszkodzę tym choróbskiem. W trzy dni schudłam 3 kg, załamka, dopiero co nazbierałam tych parę kilogramów.

Nadrobiłam wszystkie zaległości forumowe i jak zawsze się dużo u nas dzieje, uważajcie na siebie, szczególnie te zmotoryzowane Marcjanki.

Wybieramy się na Wigilię do zaprzyjaźnionych Włochów i zażyczyli sobie, uwaga - barszczyk z uszkami (skąd oni to znają?) - zapytam doświadczone kulinarnie Marcjaneczki - czy macie jakieś sprawdzone przepisy, które zawsze sie udają? PLs wrzućcie coś na wątek kulinarny, podzielcie się swoją tajemną wiedzą:)

Hej laseczki-marcóweczki
Nadrobiłam wszystkie wasze posty:-D
Milutku-zyczę zdrówka
Ola80- w ciąży tętno 100 to jeszcze nie jest źle, bo pod koniec drugiego trimestru bardzo wzrastaja obciążenia układu krążenia i tętno jest prawidłowo o ok 20 wyższe niz normalnie czyli 70-75/min +20 to 90-95/min, ale odpoczywaj skoro to pomaga

Ja dziś o mały włos nie pojechał na IP bo skurcz zgioł mnie wpół na dworze, taki był bolesny, ale po 2xnospa fotre puściło więc leżę a jutro niestety dyżur ale juz ostatni w ciąży.
Ja miałam obciążenie glukozę 75 g i krwe pobrana przez podaniem najpier z palca (test przesiewowy) potem z żyły, nastpnie po 1h i po 2 i jak juz pisałam na watku wyniki po godzinie glukoza nizsza niz na czczo :)szok:) a po 2h taka jak na czczo, wynik caly na czerwono, że nieinterpretacyjny. Cukrzycy na 100% nie mam tylko ciekawe co moja ginka na taki wynik

Asco- witaj w klubie chorych Marcóweczek:) co do wagi kurcze to mozliwe ze i ja schudłam...oj musze sprawdzić. Od 4 dni jem tylko sniadanie +leki, potem obiad+ tabsy znowu i wieczorkiem lekka kolacja żeby można było spać spokojnie +oczywiście tabsy:(

Vetka- Ty nam już wrzuć na luz bo Ci się jeszcze coś stanie- aż strach się bać....dużo odpoczywaj:)

Znalazłam już, że glukozę po obciążeniu mam w normie, bo norma jest do 140.
Tata dzisiaj później do mnie dzwoni i gada i w końcu mówi, że co ja taka małomówna jestem? Więc mu powiedziała, że jak mi przykrość od rana zrobił to nie chce mi się z nim gadać, a on, że on żartował, haha, jasne. Powiedział to z takim wyrzutem rano, że na pewno nie żartował tylko jak zwykle dopiero później pomyślał.

Vetka
, dobrze, że już idziesz na ostatni dyżur. Odpoczywaj dużo.

Pomocy!!!! Wziełam sie za poruszane wczoraj cycki murzynki kto mi napisze jak zrobic ten paskudny spód bo mam napisane tylko składniki i ni w p*** ni w oko nie wiem co z nimi zrobić!!! A krem już sie studzi wiec nie ma odwrotu

witam sie wreszcie co za dzien u nas pada caly dzien z przerwami a ok.12 jechalam po jedzonko dla kotkow 20km w jedna strone przez nieodsniezone zbyt dokladnie drogi (M ciagle w pracy a jedzonko sie konczy) i okazalo sie ze zabraklo tej karmy bedzie w pon :wściekła/y: wiec znow bede musiala jechac ;/
Miluś super ze knkretny lekarz sie tafil teraz tylko sie kuruj i odpoczywaj a ciuszki posegregujesz

Futrzakowa biedna ale dobrze ze juz lepiej dbaj o siebie

posprzatalam dom M tylko podlogi przemopuje ( bo mnie nie pozwala ;-)wiec sie ciesze bo troche tego jest ) i pranie zrobione i wreszcie Was nadrobilam i leze sobie

reklama
Do góry