reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam z ciągle zasypywanego śniegiem wschodniego miasta:nerd:.
Właśnie dostałam wiadomość od kumpeli z regionalnego że urodziła Martynkę, 56cm i 3580g:tak::-):-).
Dziewczyny z zatruciami nie ma żartów:no:, najwiecej paskudztwa jest na skórce mandarynki, pomarańczy i grejpfruta - myjcie dokładnie lub sparzajcie wrzątkiem przed obraniem:tak:.
M cały czas na kompie więc nie mam możliwości usiąść, a poza tym oba biodra mnie na.....:angry::wściekła/y:...ją i siedzieć się nie da a jak chcę wstać z leżenia to kara boska:szok::szok::no::-(.

reklama
milutku tylko to taka krociutka wizyta byla. Chcielismy zeby sie synus ucieszyl to weszlismy. Ale tak naprawde to bija kase 'na niczym' bo 6 e za spotkanie z mikolajem + maly prezent. I tak mikolaj znudzony siedzeniem w 'grocie' cos tam chwile do niego pogadal,Bartek prezent dostal (3 male plastikowe autka ;-) no ale wiedzielismy,ze to cos w tym stylu bedzie ;-) ) i koniec. Wizyta moze z 5 minut trwala,jesli nawet tyle ;-)
W sobote dziadek bedzie robil za mikolaja :)

A tego testu z glukoza wspolczuje bo z tego co piszecie to paskudne jest. Tu nie robia.... w ogole mam teraz wizyte 11go u poloznej,wiec pewnie standardowo mocz, cisnienie i zmierza dokad macica siega ;-) Chociaz moze i badanie krwi zrobia? (byloby to drugi raz w tej ciazy.....) ;-)

also, mi się imię Jędrzej podoba i sama nad nim myslalam jak jeszcze moja córeczka "była chłopcem" :-) w końcu decydowałam już pomiędzy Błażejem i Miłoszem i jak się okazało, że to jednak dziewczynka to od "kochanej" rodziny usłyszalam, że całe szczęście, bo chłopcu to bym tylko tymi imionami zaszkodziła.. :baffled:

Myszkiii Mojeee jak za oknem jest pięknie!!:-D hehe szkoda ze tylko za oknem. Łapie jakies doły jak moj M jest na 2giej zmianie,bo nudzi mi się, przyjaciele w tygodniu pracują i wogole zaczyna mi brakować takiej normalności w sensie ze bardzo ruchliwa jestem i wszedzie mnie pełno , zaraz bym gdzies wyjechała na narty , a jak pomysle ze juz nie moge tak szaleć i musze uważac i dużo leżec to mnie dobijaaaaaaaaaaaaa ;( jeszcze 3,5 m-ca hehe... Niech już bedzie jutro, bo jedziemy na wizyte pozniej za wózio zapłacić , po rodzince, i wieczór do znajomych i taki dzień uwielbiam , niedziele tez bedzie git a pozniej znowuuuu tydzien :/:dry::dry::rofl2::dry::dry:

also, ja miałam glukozę 73 przed i 92 po. Dzień wcześniej najadłam się słodkiego o 19, więc dziwne, że tak mało :-p
Norma: poniżej 105 mg% na czczo oraz poniżej 140 mg% w godzinę po podaniu glukozy.

also - mnie się Jędrek podoba... a i dziadek zmięknie jak już się mały urodzi:-)

po usg 3d bylismy wczoraj u teściów żeby pokazać zdjęcia i filmik... teść się pytał o imię ... no i mówi "ale mam nadzieję że nazwiecie go jakoś normalnie a nie np: XXX, YYY" już nie pamiętam jakie dokładnie imiona wymieniał ale one były spoko:-) on chyba nie słyszał jak wymyślne potrafią być imiona:-) więc z tymi imionami to przeprawa chyba w dużej części rodzin:-) a dziadkowie i tak przywykną i tak:-) mam kolegę Jędrzeja...i dużo osób mówi do niego po prostu Andrzej...więc w najgorszym razie dziadek może wybrać i taką opcję:-)

Also, Jędrzej to piękne imię!!! I Jędrek i Jędruś (Kmicic ;-)) bardzo ładne. A tatę ochrzań i doprowadź do pionu, no bo co w końcu!

Ewi, masz rację, młoda miała focha chyba i nie dała się jednym nędznym batonikiem przekupić :-) Tylko co ja poradzę, że jej matka tak strasznie stara się na to, co je uważać, bo wyglądałaby jak szafa gdańska (i nie rzeźbienia i ornamenty mam tu na myśli ;-))?

Futrzak, to Ty chyba i za mnie te pigułeczki i tablety bierzesz. Bo ja NIC!!!! Nawet jednej! Witamin i DHA nie biorę, bo lekarz stwierdził, że jak mam takie super wyniki, a jem dużo ryb i owoców morza, to nie ma potrzeby, tylko pewnie bym sobie dzieciaczka-gigancika wyhodowała. Żelaza nie było potrzeby, magnezu to samo (ale za to po 1,5 litra Muszynianki dziennie piję). Kilka razy się tylko no-spa zdarzyła.
Generalnie wychodzi, że mój organizm dobrze sobie z pasożytkiem radzi. Rację miała moja cudownie złośliwa ciotka z wielką gębą i wielkim sercem mówiąc, że jej zdaniem, to ja do rodzenia dzieci stworzona, bo taka dorodna, biodrzasta i biuściasta :-) :-) :-)

ja właśnie ryb to nie za dużo jem a teraz jak zjadłam to miałam efekty:-) nospe mam brać przez 2 tyg - bo chyba przez pracę się przeciążyłam i trochę mi twardniał brzucho:-) teraz jeszcze kaszel...uzupełnienie wapnia i magnezu po rewolucjach żołądkowych i się nazbierało:-) pewnie taki kompleks tabletkowy potrwa z 4-6 dni:-) a potem tylko dha i zelazo:)

reklama
Marta dopiero co o Tobie myślałam robiąc chleb. Powiem Ci że już nie mam siły wyrabiać tego ciasta!!! Jakaś sflaczała jestem!

Ona ja marzę już o nartach ale tej zimy mogę o nich zapomnieć:( za to za rok M obiecał że zabieramy małą i babcię niańkę i jedziemy w góry na narty!

Bosa no ja to juz jak szafa trzydrzwiowa! W porównaniu figury na ślubie z tą co jest teraz! Ale po ciązy zrzucę;) W końcu pracowałam w centrum odchudzania to wiem co robic hehe;)
Ja biorę tylko zestaw witamin dla kobiet w ciaży, dwa razy wziełam coś na zgagę i kilka razy apap a pozatym nic od wrzesnia:) Wcześniej za to się faszerowałam duhastonem, magnezem, buskopanem.

Ostatnia edycja:
Do góry