reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Cześc MAMUSIE!!!
A ja wczoraj z mężem wybrałam się pierwszy raz do Szkoły Rodzenia. Mieliśmy problem ze znalezieniem jej, ale na szczęście jakaś pani nas pokierowała..bo pewo tak krążylibyśmy.. Ale udało się, zdążyliśmy na styk. Było spotkanie z panią przedstawiciel johnson's baby, a potem wykład na temat POŁOGU. Okazało się, że te majty jednoraaowe co w aptece idzie kupic - fliselinowe, nie nadają się i przynajmniej w moim szpitalu za nie gonią.. To już od pani z apteki się dowiedziałam, bo rodziła tam gdzie ja będę i mnie poinformowała, ale i tak je kupiłam. Do tego zaopatrzyłam się też już w pieluchy-podpaski, podkłady i wkładki laktacyjne. Nie ma co, trzeba powoli zaczęc kompletowac torbę :-) i chyba lepiej sobie rozożyc te wydatki w czasie..
To tyle ode mnie na dzis, kurujcie się chore, zatrute i poupadkowe dziewczynki. Mi też już się zdażyło ujechac.. ale na tyle delikatnie, że nic mi nie dolega.
Pa,pa,pa..

reklama
Futrzaczku - dobrze , że już jest lepiej to najważniejsze;-)
Milutku - koniecznie dajznać jak lekarz, mam nadzieję ,że ten szybko pzrywroci Cie do zdrowia:tak:
Martuś - Ty sypiasz kochana? Znajdz czas też na odpoczynek:tak:

U nas bardzo zmino -12, mężuś wstał skoro świt i podlożył do pieca więc mamy cieplutko w domku. U mojej Oli w szole odwołane zajęcia ponieważ ciężko dojechać, gdy pług pzrejezie dopiero ok. godz 10, nie moge powiedzieć żeby się smucila z tego powodu. Zaraz biorę sie za sprzątanie , chce przy pomocy Oli wysprzatać cały dom i jutro mieć całkowity luzik :-D

Ostatnia edycja:
internet juz chyba troszke lepiej,ja po drugim sniadanku, teraz czekam na trzecie :-D

Ja sama ostatnio w szoku bylam jak policzylam,ze to tylko 3miesiace zostaly... ta ciaza mi jakos szybciej leci, choc koncowka z wielkim brzuchem pewnie bedzie sie troche ciagnac ;-)
My dalej nie wiemy jak synus bedzie mial na imie... az sie boje co moj m. wymysli, ale w razie gdyby wymyslil cos co mi w ogole nie przypasuje to wtedy zgodze sie na Jasia :-D mimo tego,ze do nazwiska srednio pasuje to przynajmniej imie mi sie w miare podoba :-D no i jakos tak zaczelam sie juz przyzwyczajac. No ale poczekam jeszcze troche, moze cos fajnego wpadnie mu do glowy.

A nas czeka w weekend wizyta 'mikolaja' :p
Wczoraj weszlismy z synkiem w centrum handl. do groty mikolaja (wykupilismy mu wizyte i maly prezent) to sie z niego usmialismy. Bo popatrzyl na mikolaja a potem zaczal sie skradac po prezent i tylko patrzyl czy mikolaj reaguje na to,ze on chce prezent zabrac :-D:-D

Cześć Dziewczyny:)

Mi się dzień miło zaczął bo Uwaga!!!! Tereeeee: ZUS mi przelał pieniądze:) i już tu planuję co zamówimy z M jak wróci z pracy:) więc stresik już minął i mam nadzieję że teraz jak już wszystko wyjaśnili to będę dostawała je regularnie:)

Po pracy umówiłam się z M na spacer i zamówimy firankę do małego pokoiku;)

Maruda moja znajoma położna polecała takie siateczkowe majtki wielorazowego użytku. Ja też już mam zamiar to wszystko kupić co Ty tylko ja na allegro zamówię;)

Marta ale z Ciebie gospodyni! Ja to mam takiego lenia że nic mi się robić nie chce! Ale na weekend zapowiedziały się siostry M to chyba im jakiś farsz na pierogi albo krokiety przygotuje! Same sie polecały na przyszłośc;)

Futrzak dobrze że już lepiej. Takie zatrucie to nic dobrego. A jak mąż się zmieścił na 10% łóżka;)?

Kasieńka to Ola pewnie zadowolona że nie musi iść doszkoły i ma dłuższy weekend;) ciekawe czy to zaplanowane sprzątanie też ją tak bardzo cieszy hehe;)

Milutek wracaj szybko z przychodni i opowiadaj nam co i jak! Dużo zdrówka życzę:)*

Ruda ale mały spryciarz;) I jaki był finał? Uciekł z prezentem czy Mikołaj go gonił;)

Trzebiska nie awanturuj się w przychodni hehe bo to nie zawsze wina pielęgniarek i lekarzy że się przeciąga;) Rozmawiałam przed chwilą z mamą (pracuje w gabinecie kardiologicznym) i pierwsze co powiedziała to "mów szybko bo ludzie powariowali, niedługo zaczną przez okno wchodzić" i zaraz usłyszałam oburzony męski głos: "długo mam jeszcze czekać?". A rozmawiałyśmy 47 sekund;) I takie opóźnienia to najczęściej wina pacjentów bo wymyślają, czepiają się, nie dadzą sobie wytłumaczyć albo dzieci nie dadzą sobie zrobić badania i czas ucieka.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja:-)
Dzis jest fajnie słonecznie ale rano było -15 a teraz -9,brrr,byłam z piesem na spacerku ale szybko wrocilismy bo tak zmarzły mu łapki i pieka od soli ze zaczoł kulec.
Futrzak oj wspołczuje baaardzo,dobrze ze juz lepiej:-)
Milutek no to zycze lepszego doktorka i zdrowka;-)
Ewi brawa dla Zusu;-):-)

Wszystkim marcjaneczkom spokojnego dnia zycze:-)

Ewi - wreszcie!!!!! ile ty czekałaś na te pieniądze? bo wydaje mi się że bardzo długo... nie wiem jak się zmieścił bo 10% łóżka zazwyczaj zajmuje pies:-D więc musieli razem się zmieścić bo ja byłam nieugięta i wrzeszczałam jak któryś mnie nawet dotknął... wiem...paskudna byłam ale to tylko jedna noc:-)

Futrzak oj troszeczkę tylko czekałam hihi, zwolnienie mam od 4 sierpnia (miesiąc zapłaciła szefowa) a dopiero grudzień to raptem trzy miesiące;)

Futrzaczku to Twoj pieso łaskawy ze zajmuje tak mało miejsca bo nasz to ok40% ;)
Znowu mi nie dobrze,wczoraj tez tak było i odrazu miałam puls prawie 100 a niskie cisnienie... :( ide sie zmierzyc....

reklama
moze ten puls to ze stresu?

raczej nie bo ja to nie mam czym a raczej juz nauczyłam sie nie stresowac,u mnie zawsze szło w parze niskie cisnienie z wysokim pulsem,no i teraz sie zmierzyłam i znowu tak jak wczoraj,ech a juz w ciazy od kilku miesiecy był spokuj...
ide sie legnac na kanape to za pare godzin mi przejdzie

Do góry