reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Dziewczyny, streszczajcie się z kupnem ubranek dziecięcych bo od 1 stycznia wzrasta Vat na ciuszki:tak::angry::angry:. Właśnie o tym mówili w TVN Biznes.Ja w końcu do M przemówiłam i przy najbliższym przypływie gotówki śmigamy po wyprawkę żebym do szpitala nowe miała:tak:.

nie wyobrażam sobie żeby miały być jeszcze droższe:/:/:/

reklama
hejka, ale nas zasypało :szok: wczoraj to może jeszcze było śmieszne, ale dzisiaj to już nie :no: przez noc nasypało ponad pół metra śniegu i cały czas sypie. Już wszystkie szkoły pozamykane, ludzie do pracy dzisiaj nie dojechali :baffled:
cieszę się tylko , ze nie jestem w 9 miesiącu ciąży, bo jakby mi tak przyszło rodzić :szok: a na drogach paraliż

Marta to jakaś paranoja, w Polsce już i tak są takie drogie ubranka a jeszcze jak podniosą ten podatek :no:

Madzior współczuję nieprzespanej nocki :-(

życzę miłego dzionka :-)

Naczekałam się godzinę na dyrkę (ciotka mojego M), ale warto było :tak: powitała mnie słowami: Konstancja, ale przytyłaś, nie poznałam cię! (bezcenne ;-)). I będę miała skrócone praktyki, 3 dni w grudniu i odklepane :laugh2: Jestem bardzo zadowolona.

Dziewczyny, ale masakra z tym VATem :no: chyba mój synek będzie się do końca życia ubierał w lumpku, bo jak patrze na ceny ubranek dziś i jak szybko rosną dzieci, to na życie mi nie starczy.

Marta nie dołuj, to może być jeszcze drożej? Ja już nie wyrabiam... Niedługo zacznę jeść chleb ze smalcem jak tak dalej bedzie! Wszystkodrożeje tylko pensje nie rosną a jak mogą to jeszcze ucinają ile się da!

Skarletka niestety nie udało sie nic wynegocjować ale znając M to powiedział co myśli. Nie mógł za bardzo mówić przez tel. w pracy więc jak wróci to zda mi konkretne relacje. To już nie chodzi nawet o te 100zł bo to wprawie tyle co nic teraz tylko chodzi o sam fakt i o uczciwość...

Nie wiecie czy w H&M 5,10,15 i w smyku są jakieś porządne wyprzedaże???

Milutka by wiedziała pewnie co tam w H&M. Coś jej nie widać od rana!

U nas zima i zima. NIe jest moze zimno bo tak do -4 ale snieg pada i pada. Korki, autobusy nie jezdza wszedzie - poprostu kleska jak dla nich.
Wczoraj bylam w kinie i maly tak wariowal w brzuchu.... no dzis tez sie cisnie.
Pisalam kiedys o walce z myszami no - ostatnio nam jedna zmarla pod podloga no i zapach jest taki nie zabardzo:no:. Kupilam spacialny odswierzacz i przeczekamy:-(

zazdroszcze wam szalu kupowania ubranek :):tak: ja mam wszystko po Barnimie i nic nie kupuje. Omija mnie to szczescie , a uczucie jest fajne jak pamietam.
Zaczelam sie pakowac , tak po czesci - by juz chociaz miec cos przygotowane.

Ewi82- wspolczuje przebojow z bylym. Napewno nie jest to przyjemne a szczegolnie teraz jak jestes w ciazy bo stresy czy smutne dni jak najbardziej powinno sie omijac.
papciarkowa- Dobrze, ze z coreczka wszystko w porzadku no i zycze Ci tez bys nie natrafila na te same pielegniarki przy porodzie . Jednak personel szpitali jest czasami taki i wiadomo powinien byc inny- bo kto na tym cierpi- tylko my i dzidzie :-(
agacina- moze sie tak zdazyc i w UK - prosisz o znieczulenie i ci go nie dadza :). Ja prosilam przez dwa dni o gaz i powietrze to nawet tego mi odmowili.
W Edi pada snieg a w okolicach to juz nawet autobusy nie kursuja, ludzie musza isc czasami bardzo daleko do czynnego przystanku.

A wszystkim Marcjaneczkom z Wysp zazdroszczę super sklepów!!! I mody na motyw kotów na ciuszkach :-) M. był w siódmym niebie, jak zobaczył te wszystkie kociaki na sukieneczkach i pajacykach. Nasze koty powinny się poczuć wyróżnione!
Dzieki sklepy mamy nawet spoko. Niestety mam inny gust i zadko podoba mi sie to co tam jest a niestety takie jakie rzeczy opisalas to omijam z daleka :-D
Ale jest dosc duzy wybor i nie sa az takie drogie.
Wspolczuje przezyc z samolotem, ja bym chyba nie wytrzymala- nie lubie latac

also no bol jest po tym znieczuleniu dosc dlugo. Jedna kolezanka miala i jej wogole nie pomoglo a druga dostala za pozno. Ja mialam ale potem byla cesarka wiec dokladnie nie wiem jak to jest ostatecznie rodzic z tym znieczuleniem do konca- ale wiem ze boli jak je robia i boli jeszcze ho ho ho po porodzie.

Ja też Scarletko:no:, niech na alkohol czy fajki podniosą to przynajmniej społeczeństwo będzie zdrowsze:-p:tak: a taką piękną politykę prorodzinną nasze władze zapowiadały :baffled::sorry2::sorry2:.

No niestety, wyprzedaży jakichś szałowych raczej w tym sezonie nie będzie.. :no: Ale, żeby sprawiedliwości stalo sie zadość, trzeba przyznać, że nie ma w tym winy polskiego rządu.. UE nakazała zrównać stawkę vat dla wszystkich rozmiarów ubrań i tyle. Pozostaje jedynie nadzieja, że producenci odzieży zmniejszą swoje gigantyczne marże..

reklama
Koncia zapraszam:) tego to u mnie pod dostatkiem. Jako że w sobotę dostaliśmy ćwiarkę świni to M naprodukował i smalcu i smalcu ze skwarkami i z cebulą więc mogę sie podzielić:) Mi mimo że pyszny to mi nie wchodzi hehe:)

Dove zawsze możesz coś nowego dla malucha dokupić;) Chociaż troszkę przyjemności;) Skąd są i skąd pomysł na takie orginalne imiona? Bo przyznam ze pierwszy raz się z takimi spotkałam.

Koleżanka z UK urodziła kilka dni temu dzidziusia. Dziewczyny jaka piękna dziewczynka! A ważyła 4410g szok jaka duża a Gosia raczej średnia. Miała znieczulenie po 9 godzinach bo nie mogóa wytrzymać i mówi że nie czuła po nim wcale bólu. A w ostateczności skonczyło się na cesarce więc nie wiem co mam myśleć o tych znieczuleniach.

Do góry