reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej laseczki-marcóweczki
Milutku-ślę dobre fluidki jakem czarownica
Pestusia-fajnie, że ci się we Wrocku podoba:)

A ja dzis byłam u kosmetyczki i wydepilowałam boberka (co za cudne samopoczucie), p.Ania zrobiła mi cudne maseczki i masaż twarzy i dekoldu, wczesniej byłam na małych zakupkach bo mój M i moja psiapsiulka maja urodziny i ogólnie to zaczyna sie wekend a ja mie mam dyzuru ani zadnej innej zaplanowanej pracy:-)

reklama
Koncia, a ja teraz nie chce starobabciowato brzmiec, ale nie zaluj kasy na staniki porzadnie podtrzymujace cycusie, bo powiem Ci szczerze, ze ja po pierwszej ciazy...no dobra, pisze wprost...
Mimo, ze ja mialam specjalne staniki do karmienia, porzadnie podtrzymujace itd to i tak mi niezle wszystko tam opadlo, szczegolnie, ze ja z malego b na podwojne D skoczylam... po karmieniu to normalnie takie dwa flaczki...

ja już upiększona (yhy wcale ta maseczka nie pomogła) siedze już piżamce i czekam na lulu znowu em mnie wpienił bo widzi że ledwo dzisiaj sie poruszam o wstawaniu nie wspomne i nawet ciołek nie pomyśli że moge nie móc wyjsc z wanny a tyle razy go prosiłam że jak długo nie wychodze to ma do mnie zajrzeć no i se moge gadać jak do d*** zanim sam poszedł sie myć już sie mizgał ja mu kurka dam mizganie jak wyjdzie!!!

Koncia, a ja teraz nie chce starobabciowato brzmiec, ale nie zaluj kasy na staniki porzadnie podtrzymujace cycusie, bo powiem Ci szczerze, ze ja po pierwszej ciazy...no dobra, pisze wprost...
Mimo, ze ja mialam specjalne staniki do karmienia, porzadnie podtrzymujace itd to i tak mi niezle wszystko tam opadlo, szczegolnie, ze ja z malego b na podwojne D skoczylam... po karmieniu to normalnie takie dwa flaczki...
Popieram, dobry stanik to podstawa
ja ładna i niedrogą bielizne kupuje w Triumphie ale w outlecie

Ech, pogoda kiepściuchna, ale humoru nam to nie psuje. Zwiedziliśmy oceanarium w Gdyni, powałęsaliśmy się po Skwerze Kościuszki - w deszczu i pozwiedzaliśmy Gdańsk - też w deszczu. A jak już byliśmy w Gdańsku nie mogliśmy się oprzeć i pojechaliśmy obejrzeć wózek Easywalker,
Wózek Easywalker QTRO GONDOLA GRATIS EdycjaSilver (1280960816) - Aukcje internetowe Allegro

który już jakiś czas temu nam się spodobał, a obejrzeć go można tylko w Gdańsku, na ulicy Żabi Kruk! Jedna z najfajniejszych nazw ulic, jakie spotkałam. A wózek booooski! Zakochaliśmy się i wybaczyliśmy mu nawet, że nie ma przekładanej spacerówki. A spacerówka jest wielka! Babeczka, która nam pokazywała wózek była akurat z synkiem 3,5 roku chyba i jemu było w nim całkiem wygodnie i miejsca jeszcze miał sporo.
Mój M. tak się rozochocił oglądaniem wózka, że kiedy w restauracji 2 stoliki dalej zauważył kobitkę z wózkiem, który mu się spodobał, sam podszedł, zapytał o model (X-lander) i o wrażenia. A potem w ramach próby jeździł wózkiem po knajpie. Wózkiem z dzieckiem!!! Że mu głupia zdjęcia nie zrobiłam, no!!!

Milutek, Harsharani
- ten pech dzisiejszy to na pewno w ramach "przesilenia" przed poprawą. Musi tak być, bo ile można mieć wiatr w oczy?! Milutek - w ramach pocieszenia: Twój M. chociaż sam potrafi zrobić coś takiego jak skucie wylewki! Mój najpierw szukałby w necie, co może być powodem cieknącej wody (wrrr!), nie wiedzieć czemu zacząłby pewnie od forum elektroda.pl, znalazłby kilkanaście możliwych powodów, za najbardziej prawdopodobny uznałby ruchy tektoniczne na Jamajce, a w efekcie skraplanie wody pod sufitem, a potem przez kolejne 4 godziny szukałby przepisów na rozwiązanie problemu. W końcu na jakiejś stronie znalazłby instrukcję skuwania wylewki, postawiłby przed sobą laptopa otworzonego na tej stronie, a dodatkowo na stronie nadającej skróty meczów footbolu amerykańskiego (żeby mu się nie nudziło w międzyczasie) i zabrałby się do roboty. Po kolejnych godzinach miotałby się po łazience w poszukiwaniu apteczki (na rany cięte, kłute i szarpane), a około północy rozpocząłby na kolejnych forach poszukiwania fachowca, który w nocy przyjedzie na pomoc, bo woda lałaby się już nie cienkim strumyczkiem, ale wartkim wodospadem ;-) Takie wiec szczęście w Twoim nieszczęściu, że fachowca masz na miejscu!

Bosa a Malbork ledwie 35km ode mnie, mój eM tam pracuje :DDDD Zamek boski!! Ciekawe zamki w okolicy są też w Gniewie, Sztumie i Kwidzynie - polecam!!
Malina, Gniew i Sztum planujemy w drodze powrotnej. A z M. jesteśmy dość zakręceni na punkcie zamków, więc Pomorze, Warmia i Mazury to dla nas raj - jest co oglądać!

bosa a pogoda jaka? zwiedzić Malbork to moje marzenie:tak: byliśmy już bardzo blisko ale z 2 letnim dzieckiem;-)
Pogoda do d...y. Wczoraj zimno, a dzisiaj mokro. Ale kalosze na nogi, czapeczka na łeb i do przodu. Ja osobiście prędzej widzę zwiedzanie zamku z dzieckiem malutkim w nosidełku lub chuście, niż z 2 latkiem. Ale już z 3-4 letnim dzieciaczkiem, to czemu nie? Jak się nóżki zmęczą zawsze tatuś może wziąć na barana ;-)

Bosanóżko - urlopuj się i korzystaj, ze wszystkich przyjemności. Naładuj baterie za nas wszystkie. Pozdrów morze ode mnie, moi rodzice mieszkaja kolo Władysławowa...chyba juz się za nimi stęskniłam i za widokiem wody po horyzont.
Ascco, a ja we Władysławowie właśnie!!! Do niedzieli. Potem przenosimy się do Kołobrzegu. Co prawda w samym Władysławowie czasu jeszcze specjalnei nie spędziliśmy jeszcze, bo ganiamy po okolicy, ale jutro zaczynamy od spacerku po władysławowskiej plaży. Znaczy ja spacer, a M. jogging wokół mnie :-)

Ona, gratuluję ruchów dzidzi! To jest to, na co się tak czeka!!!

bosonozka fajnie,ze mimo braku pogody milo czas spedzacie.

No i musze potwierdzic, ze latwiej isc cos pozwiedzac (czy tez nawet po sklepach pochodzic ;-) ) z maluszkiem w wozku/nosidelku/chuscie niz z 2 latkiem.
Nie dosc,ze w wozku moze sie szybko z nudzic, na wlasnych nozkach troche przejdzie,ale ile to zalezy od humoru, przechodzi bunt dwulatka i czesto chce isc w zupelnie inna strone niz rodzice (bo zobaczyl kaczki, plot,kota pilke, muche .... wstawic wlasciwe :-D lub po prostu ma taki kaprys ;-) ) ,ale z 3-4 latkiem to mysle,ze juz mozna isc na ugode i jest nieco latwiej (choc pewnie taki maluszek ktory potrzebuje podczas zwiedzania czystej pieluchy i jedzenia jest najlatwiejszy w obsludze hehe)

a probowalas po tym jakies kremy wsmarowywac, ktore by jakos przywrocily ich wyglad itd? Bo jednak wizja takowych 'flaczkow' nie jest fajna...

reklama
a probowalas po tym jakies kremy wsmarowywac, ktore by jakos przywrocily ich wyglad itd? Bo jednak wizja takowych 'flaczkow' nie jest fajna...

kremiki to mozna wsparowywac przed - te przeciw rozstepom działaja ujedrniajaco równierz ale cudów one nie zdziałają, konieczny dobry stanik i jeszcze przydałyby sie dobre geny:)
Mnie sie udało, ale ja tez krótko karmiłam, choc biust mi zwiekszył się z C do DD/E

Do góry