reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

hej kochane
ale sie dotlenilam..zafundowalam sobie ponad 2 godzinny spacerek po parku, do tego zurek w chlebie ( pysznosc) i teraz leze w domku pod kocykiem i odpoczywam..
cos tutaj maly ruch dzisiaj
aaa sluchajcie wcianlam wlasnie vibovit ( mniam mniam) mam jeszcze visolvit- ale naciesze sie nim jutro- co za duzo to nie zdrowo

reklama
O jaaaaaaaaaaaaa vibovit mniammmmmmmmmmm
Pamiętam, że jako dziecko go uwielbiałam, ale oczywiście na sucho :D

A jak zastanawiam się nad tym wynalazkiem - to strasznie ciężko wybrać jeden - chyba jednak pralka :D

senna pogoda to i marcówki pogineły ja już byłam u babci na szczescie jest o niebo lepiej jak wczoraj kamień z serca

co do wynalazku zdecydowanie pralka rety jak ja kocham to moje cudo a najlepsza jest moja tesciowa która pewnie do śmierci bedzie zasówać we frani bo jak to ona twierdzi nie ma miejsca na automat a wystarczyło by posprzatac:)

co do tej miski ja osobiscie ja mam i tylko miejsce w szafie zajmuje ale nie powiem cycki to można sobie w niej wyrobic jak sie ciasto robi tylko to nie na moje siły i checi zdecydowanie wole tradycyjne metody

Papciak super, że przynosisz takie dobre wieści, teraz już tylko z babcią będzie coraz lepiej :*

Nie kumam jak automat może zajmować więcej miejsca niż frania ;) My mamy ładowaną z góry na 40cm szerokości :D
Chociaz pamiętam jak babcia miała franię, to była frajda na całego :D Patrzeć jak to się tam w środku kotłuje, potem trzymać wąż, żeby woda do kibla ściekała, a na konieć przez wyżymaczkę przepuszczać, ale tylko serwetki i dziadkowe chustki do nosa mi babcia pozwalała ;)

Witam niedzielnie wszytskie Marcóweczki.

Widać weekendowe spowolnienie na marcowym formum, i można szybciutko nadrobić wszystkie wątki.

Ja zdecywanie głosuję za pralką, to jedyna rzecz, której mi tu w Kanadzie brakuje.

Przy wynajmie mieszkania w apartamentowcu, to nie można mieć swojej pralki w mieszkanku, tylko trzeba zjeżdżać do pralni, która jest specjanie przygotowana dla lokatorów. Dopiero jak tu jestem, to doceniłam, jaki to luksus i wygoda posiadanie praleczki w łazience, gdzie o każdej porze dnia i nocy można wrzucić pranie.
Szczególnie, że te pralki są płatne i ogromnej pojemności (10-15kg).

Zaczynam się martwić jak ja bedę robić pranie dla Maluszka...., nawet taka Frania by się przydała:confused:

heh moja tesciowa to nawet wyrzymaczki do niej nie ma takie mokre wiesza nad wanna aż nie wyschna
ale moja tesciowa to jest temat ocean generalnie to wielka fleja i pierze pewnie raz w miesiacu wiec ta frania jej wystarczy a mój tesc dostaje spazmów jak gadam że ja piore prawie codziennie i nie umiem myć naczyń w misce tylko pod bierzaca woda :) i np rachunek za wode ja ostatnio miałam prawie 300 bez kilku złotych a oni 30:)

heh moja tesciowa to nawet wyrzymaczki do niej nie ma takie mokre wiesza nad wanna aż nie wyschna
ale moja tesciowa to jest temat ocean generalnie to wielka fleja i pierze pewnie raz w miesiacu wiec ta frania jej wystarczy a mój tesc dostaje spazmów jak gadam że ja piore prawie codziennie i nie umiem myć naczyń w misce tylko pod bierzaca woda :) i np rachunek za wode ja ostatnio miałam prawie 300 bez kilku złotych a oni 30:)

papcia- kochana to mnie powaliłas na kolana hahaha niezła tesciowa ze jej sie tak chce???????

ja wlasnie czekam na męzusia zaraz bedzie w koncu zjem obiad;-)) hahaah pozniej spacer i jak sie dorwie do paczki chpisów orzechowych to chyba wciagne całą ( wiem wiem ze niezdrowe ale taka mam dzis chcice ze nie wyrobie)...............

pinka a co ona ma ciekawszego do roboty?nic kobita lat 55 dopiero niedawno poszła 1raz do roboty i to nawet nie stałej a z 2 strony to pranie raz w miesiacu to nie jest wielki wysiłek ona np jak odkurza pokój ok15mKW to robi to na ok5-6rat nigdy mniej bo za mocno sie meczy a np okna myje na siedziaco najbardziej rozwala mnie jednak fakt mycia naczyć bo maja nowy junkers a ona go nie włacza bo woli wode na gazówce zagrzac do mycia naczyń to sie dopiero nazywa łep zrąbany

Witam Panie:)
Nie bylo mnie kilka dni bo jak juz wspominalam przyjaciel nasz przylecial na kilka dni. Przylecial i odlecial wiec moge sie zrelaksowac... straszny byl to czas;/ A jak kiedys razem mieszkalismy to jakos rade dawalismy... tym razem to bylo przegiecie... bylam praczka, sprzataczka, kucharka...ani dziekuje ani poprosze...szok!! Na szczescie juz moge sie polozyc a mezus obiad przygototwuje:)) Bo ja dzis nie za bardzo sie nadaje do roboty... strasznie cos od wczoraj dol brzucha mnie boli i to w zasadzie tylko wtedy kiedy wstaje...dziwne... kolejny powod do zamartwiania sie czy z Mala wszystko ok... jak nie skorcze to bole brzucha... niech juz bedzie marzec!!

reklama
pralka automatyczna to cudowny wynalazek, ale jest mnóstwo rzcezy bez ktroych cieżko by się żeyło.... jeli chodzi o ta miske to ja pewnie nigdy bym nie zorbila ciasta drożdżowego( nie lubie jak mi sie ciasto klei do rak i wchodiz pod paznokcie) a tak swego czasu pieklam co 3 dni drożdżowe, a teraz mam lenia na wszystko- właśnie się obudziłam ;)

Do góry