reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Czesc dziewczyny:-)
Nie odzywałam się parę dni, bo znów dopadła mnie jakaś infekcja:-( Za to regularnie nadrabiałam zaległości między 2 a 4 w nocy, jak kaszel nie dawał mi spać:-( Dziś byłam u lekarza i dostałam:
- antybiotyk Duomox
- Trilac
- syrop Drosetux
- wit. C
Lekarka powedziała, że w tak zaawansowanej ciąży leki małemu nie zaszkodzą:tak:
Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie. A jakie mam duże wyrzuty sumienia, że funduje synkowi co chwile trzęsienie ziemi kaszląc, to szkoda gadać:tak:

Daria trzymaj się. Najważniejsze, że jesteście pod stałą obserwacją. Wszystko będzie dobrze:tak:

reklama
moja rodzinka tzn tata i siostra jak powiedzialam ze jesli bedzie dziewczynka to Zuzia albo Gabrysia zareagowali tak jakby to conajmniej ich bylo dziecko z oburzeniem i ze sie nie zgadzaja na co ja mowie ze to moje dziecko i ja wybiore to co mi sie podoba a wasze zdanie mam gdzies i do ojca ze on mial juz swoja szanse wyboru imienia obrazili sie i poszli:)

Marta rozwalił mnie ten archanioł gabriel hahahahaha Stan analny (wybacz, że się śmieję), ale chciałabym to zobaczyc :p

W kwestii imion to dzisiaj ktoś pokomentuje, a za jakiś czas się przyzwyczai i zapomni, co gadał ;)
Ja np. nie wyobrażam sobie nazwać dziecka Dżesika, Brajan albo Guantanamera, ujdą już stare imiona typu Bodzio, Wacek, Gertruda, gorzej ze Świętopełkiem i Bożydarem.. Ile gustów tyle imion ;))))
A my jak dla dziewczynki ciężko nam było się zdecydować, bo tyle było fajnych opcji, to dla chłopca nic mnie tak do końca nie przekonuje.. Może Filip, Jakub, Adam.. Oczywiście też się nasłuchałam, że Filip to z konopii będą się śmiać, Kubusiów zatrzęsienie teraz, a jeden Adam u mojego eMka we wsi ma ksywę obsrany, no i co ja mam zrobić :/ Chyba dam synowi Dżejson, to się nikomu nie będzie kojarzyć ;)

Ps. Idę wreszcie do tego urzędu, bo mi w końcu zamkną o 15ej i nic nie załatwię ;)

malinko
A ja wlasnie nei wiem dlaczego ludzie wogole zniechecaja sie do niektorych imion. Mi sie staropolskie nie podobaja- ale nikomu tego nie wytykam- jak ma byc Antos, Stas, Marysia- niech bedzie. Z drugiej strony kazdy najezdza na Jessice, Jasona etc...piszacz przez DZ ( sorry nie mam polskich liter)..Mnie tez to irytuje. To polacy takie " sierotki, ze nie wiedza jak z Dz po angielsku napisac. Ja potrzebuje miedzynarodowego imienia- i nie chce zawezac swojego wyboru do Adama, Roberta-Anny- ktore w kazdym jezyku brzmia podobnie. Dla mnie Jessy, Jenny,Jammy- to sliczne imiona :)
Ostatnio wymyslilam sobie Nelly- ale tez kazdemu sie kojazy z Rokita :D-.. i wez tu czlowieku cos wybierz!!!

Marta sama nie wiem. Nigdy wcześniej nie brałam tego syropu ani w sumie niczego innego homeopatycznego. Wypiłam łyżkę jakąś godzinę temu i nic mi nie jest:-)

Najlepiej jak wujek, który spotyka dziecko ze 2 razy do roku wita go tekstem "cześć łobuzie". Wiktorkowi było bardzo przykro i prawie mi się popłakal, bo nie rozumiał czemu jest łobuzem skoro nic nie zrobił, a ten wujek dopiero wlazł nam do domu i już go tak nazywa.
Następnym razem jak spotkaliśmy owego wujka gdzieś przypadkiem i ten znów wypalił z tekstem "cześć łobuzie" to Wiktor sam mu odpowiedział od razu "nie jestem łobuzem, jestem Wiktor" :p No i od tej pory ciotka pilnuje wujka, a i wujek zapamiętał jak się nasz syn nazywa :p
Ludzie nie zdają sobie sprawy jaką przykrość małym dzieciom sprawiają swoimi "komplementami"

Dmuchawiec, no właśnie o to chodzi. Wiadomo, że każde dziecko czasami broi, dorosły też nie jest cały czas święty. Poza tym dziecko przez niektóre zachowania poznaje świat, poznaje reakcje innych osób. Wiadomo, że normalny rodzic nie pozwoli swojemu dziecku, żeby np. biło innych bądź wywalało ziemię z doniczki jak nie ma przesadzania kwiatków. Nie trzeba jednak od razu dawać łatki dziecku czy to małemu czy starszemu.

Hm...co do imion to moi rodziciele, a zwlaszcza mama lubi sie wtrącić i doradzać:tak: Gdy urodziła sie nam córcia- od razu skomentowała, ze dzieci sie będą z niej smiac w szkole i wołac na nią: Zośka. Kolejna dziewczynka będzie Marysią, chłopiec Jasiem:cool2: i to wszystko dla mojej mamy są imiona "wieśniackie":-D

I niech sobie będą, leje na zdanie moich rodziców- nam się podobają i koniec:tak::-D.

Nikt nie chce mojego serniczka?:eek: No ładnie:confused2:

reklama
Do góry