Ja potrzebuje miedzynarodowego imienia- i nie chce zawezac swojego wyboru do Adama, Roberta-Anny- ktore w kazdym jezyku brzmia podobnie. Dla mnie Jessy, Jenny,Jammy- to sliczne imiona
Ostatnio wymyslilam sobie Nelly- ale tez kazdemu sie kojazy z Rokita-.. i wez tu czlowieku cos wybierz!!!
Tulip, nie przejmuj się opiniami innych i tyle. O ile pamiętam tatuś Twojego dziecka nie jest Polakiem, więc absolutnie zrozumiałe jest, że nie dasz na imię dziecku Żelisława czy Katarzyna - bo nijak to nie będzie współgrać z nazwiskiem i nie do wymówienia będzie dla niepolskiej rodziny malucha.
Mi też zależało na międzynarodowym imieniu, bo moje małe będzie wychowywane dwujęzykowo. No i jak by brzmiało "Grażynka, stop eating from kitty's plate right now!"
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
Wiem tylko, że należy baaardzo uważać ze zbyt wymyślnymi imionami dla dziewczynek, nawet jeżeli pasują one do aktualnego nazwiska. Bo kobiecie nazwisko zawsze może się zmienić i wychodzą wtedy perełki w rodzaju Eufrazyny Marchewki (przypadek autentyczny, kobieta nie może rodzicom darować).