reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Futrzaczku moze by tak załozyc temat z wyprawka ale szpitalna dla dzidzi i mamy?co koniecznie trzeba i ile miec ze soba?
Co do tycia to chyba teraz powinnysmy ok 0,5 kilo na tydzien;)

:tak: tak twierdzi mój lekarz, wg niego kobieta w ciąży powinna przytyć do 2,5 kg/mies, większy przyrost wagi może świadczyć o zaburzeniach gospodarki węglowodanowej albo jakoś tak, nie znam się:zawstydzona/y: dopiero w ostatnich 2 mies ciąży może przybrać do 4 kg...

Tak sobie myślę, że teraz wszelka krytyka wobec naszego dziecka, tudzież każdej sprawy dotyczącej chociażby jego wychowywania, będzie nas bardzo irytowała. Będziemy walczyć jak lwice w jego obronie i ciężko będzie nas nie urazić. Myślę, że to my musimy się nauczyć podchodzić z dystansem do tego, co mówią inni ;-)

U mnie też krytykowano niektóre imiona, a także płeć, ale wiem, że to nie było złośliwe. Imionek rozważałam kilka i niektóre się podobały mniej, inne bardziej. Troszkę mi było przykro z płcią, ale na dziewczynkę też przyjdzie czas, a starszy brat będzie jej bronił. A jak się znowu przytrafi chłopak, to też dobrze, bo będę go kochać tak samo mocno!:tak:
Nie da się każdemu dogodzić i każdy ma prawo wyrazić własne zdanie, choć czasem niektórzy robią to mniej subtelnie, to przecież znamy ich i musimy zważać na to, że zawsze są np. tak bezpośredni i coś chlapną i nie ma się co przejmować.

Natomiast nie pozwolę, żeby ktoś mi się wtrącał do wychowania mojego syna i od początku ustalę pewne zasady, do których będę się zawsze odwoływać. Mogę zrozumieć, że dziadkowie zechcą mi tuczyć dziecko słodkim, tu ode mnie zależy jak mały się zachowa i czy będzie umiał zostawić coś na potem, albo zadbać o higienę ząbków. To mogę wybaczyć. Ale niech mu ktoś spróbuje dać klapsa w myśl swoich zasad, to wyjdę z siebie. I to będzie zadanie mojego M, żeby teściom co nieco włożył do głowy nim mały przyjdzie na świat, bo inaczej zrobię wojnę domową :crazy:

to załóż wątek:-) jak dla mnie pasuje:-)

no wiem że pół kilo na tydzień jest w normie ale czy 2 czy 3kg miesięcznie to chyba może się zdarzyć:-)

A to ja moge tak sama załozyc?bo myslałam zeby zrobic tak jak ten z wyprawka bez komentarzy...

tez mysle ze tych kilogramow tak trzymac sie nie trzeba bo przeciez w jednym miesiacu przytyjemy 3kg a w drugim 1kg :)

co do przybierania w ciąży to wiele zależy również od tego, jaka była nasza waga wyjściowa, najważniejsze chyba abyśmy były zadowolone z siebie - ja np nie wyobrażam sobie głodzenia się w ciąży z obawy na tycie, dieta owszem, ale zarówno słodycze jak i inne tuczydła od czasu do czasu nie zaszkodzą :happy:
co do imienia - mnie bardzo podoba się imię Joachim, ale już spotkałam się z krytyką własnej mamy, że jest to imię żydowskie i nie powinnam je dawać dziecku - problem jak narazie jest odsunięty w czasie bo najprawdopodobniej będziemy mieć córusię:-p ale wciąż istniej.

reklama
ja też chcę coś dobrego :rofl2: wprawdzie po obiadku już jestem, ale jakąś słodycz bym zjadła :zawstydzona/y:

prosze bardzo;-))) ptys.jpg

a ja własnie powoli szykuje sie na swoja sesyjke zdjeciową moze w niedziele uda mi sie juz poklikac kilka zdjec...........

Futrzakowa -a ty bedziesz sobie robic foty brzunia...........?

Do góry