reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Harash, ja nie znam dokładnie Twojej historii, ale ludzie którzy zachowują się tak jak Twoja szwagierka to są po prostu niedowartościowani. Masakra jakaś, zamiast się cieszyć, że wreszcie dostaliście tą kasę to jest wielka zazdrość. Masakra jakaś.

reklama
***** Mac-
napisalam posta, odpisalam wszystkim, a mi tu ***** MAC wcielo.

Bosonozka, szwagier sam żul jest :p a Stella to jest sliczne imie dla Waszej Gwiazdy, wiec niech sie odpieprza i popatrza na swoje- bo takie wlasnie osoby sa zwykle rodzicami tych milionow dzieci- z popularnymi imionami ;)

Daria, fiu fiu, 27 tydz to juz super wiek ciazy! Dacie rade!

a wiecie co...
Olewam ta siostre, jesli chce byc wredna niech sobie bedzie, nie bede sie znizac do poziomu badz czuc sie nieswojo wydajac swoje pieniadze... Kupie Olafowi i dzidziakowi cos fajnego. Nie bede sklocac rodziny, to zadanie K :-D

Hejka :-)

Daria dzielna z Ciebie mamusia, musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze, to już 27 tydzień a maluchy coraz większe. Będzie dobrze, nie ma innej możliwości :tak: śliczne imionka wybraliście dla Waszej trójeczki

Scarletka mnie się nie wydaje żeby imię Bartuś było jakieś dziwne:no:, wręcz przeciwnie to chyba własnie jedno z takich normalnych, ładnych imion dla chłopca. Tak więc nie przejmuj się teściami, olej to :tak:

Harsharani współczuję Ci tej siostry K, same z nią problemy :wściekła/y:

Clifford przykro mi ,że masz problemy z m:-(, może spróbujcie porozmawiać, bo nie ma nic gorszego niz denerwować się na siebie i nie odzywać się, to musi byc bardzo trudne dla Ciebie, mam nadzieje, że wkrótce dojdziecie do jakiegos porozumienia

Bosa widzę , że i u Was komentarze w sprawie imienia :crazy:

Masala ja też mam takie dziwne skurcze, twardy brzuch i do tego czasem boli jak przy okresie i nie wiem czy powinnam coś na to brać, zapytam położnej przy następnej wizycie

Mnie też denerwuje, jak ktoś komentuje imię, które wybraliśmy dla synka. Ostatnio koleżanka mnie wkurzyła, powiedziała, że imię Dawid jest ładne, ale ona by takiego nie dała dziecku, bo jest katoliczką a to jest imię żydowskie :wściekła/y: no to jej powiedziałam , że chyba się jej pomyliło, bo raczej to imię pochodzi z hebrajskiego, a chodzby było żydowskie to co???:crazy:

oki spadam, bo późno się zrobiło :-D

Ostatnia edycja:
Agnes, ja bym jej odpowiedziała, że Jezus też był Żydem, haha. Przecież religia katolicka się wywodzi od żydowskiej. Ja nie kumam takich ludzi. W ogóle jak można coś takiego powiedzieć?

Harash, dobrze, że masz takie podejście i olewasz szwagierkę, tak trzymać!

Co do imion, to tak jak pisałam, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale komentować przy rodzicach dziecka bądź dziecku to brak kultury. Zawsze można powiedzieć, że imię jest bardzo oryginalne i na pewno się nikogo nie urazi, tylko, żeby coś takiego powiedzieć, to trzeba mieć jeszcze mózg i myśleć, a jak widać większości rodziny i znajomych go po prostu brakuje, haha.

Daria trzymaj się!!!! Wszystkie tu ściskamy kciuki za Waszą czwórkę!!!! I czekamy na dobre wieści...

Nie pamiętam, co komu miałam odpisać :p Z moją pamięcią i koncentracją coraz gorzej hahahaha Też się wczoraj nałaziliśmy między grobami, ale nici z wieczornego leniuchowania, bo mężuś porwał mnie z kanapy i zniewolił ;) Musiał rozładować moje wku***nie, jak zobaczyłam kocyk-narzutę (kupiony niespełna miesiąc temu), który kładziemy na kanapę, żeby Fred nie plamił pokrowców - nudziło mu się widocznie, bo wyżarł kilka wielkich dziur, tak go opieprzyłam, że potem siedział pod ścianą i tylko patrzył, czy może się już ruszyć ech.. Co prawda niedroga rzecz, ale jak co miesiąc mam za 25zł nowy koc kupować, to masakra!! Przegiął nasz kolega..
A poza tym mój ukochany pojechał dzisiaj pierwszy dzień w nowej pracy i czekam na telefon :)
A ja mam w planach pieszą wyprawę do urzędu gminy, gdzie muszę nas wymeldować i zameldować w nowym mieszkanku w urzędzie miasta - uwielbiam te formalności.. A potem jeśli starczy sił, to pobuszuję po lumpkach :D

Buziaki i miłego dnia dla wszystkich Pączków :*

Ps. Futrzak, Ola zmienili termin tego spotkania dla mam :////////////// na 18ego - no i ja idę wtedy 1 dzień do pracy po zwolnieniu, więc dupa!! Zobaczymy, jakie godziny wymyślą, ale wątpię, że mi się uda dotrzeć..

Ostatnia edycja:
Agnes...widzisz, ja mam tak ,że ciężko mi się rozmawia na takie tematy i wolę czasem pomęczyć się w sobie a M. nie widzi chyba takiej potrzeby skoro sam nie zaczyna...zresztą...było już dużo rozmów, kończyło się na miłych słówkach ale w działaniu zero efektów...więc chyba i rozmowy póki co bez celu...może to jakiś chwilowy kryzys...nie wiem, ale mam nadzieję ,że minie. Dzięki za dobre słowo;-)

A Dawid jak i Bartuś piękne imiona!! I nie wiem do czego tu się czepiać...:crazy: zazdrość czy co?...każde imię się komuś z kimś wiąże..dobrze czy też źle to normalne ale po co od razu jakieś komentarze?...ech...

Coś i ja mam dziś dziwny brzusio:-( jakiś twardy i bolący....nic nie może być normalnie :no::baffled::-(

Malinka
...no to Fredzio zaszalał widzę ;-) ale mój też ma sentyment do kocyków bo też co miesiąc nowy ...nie gniewaj się na niego- pewnie smutno mu było ...
no i w takim razie trzymam kciukasy za mężulka aby wszystko było oki!!! ;-)

Ostatnia edycja:
wiecie... ostatnio rozmawiałam z ciocią i tez zeszło na temat imion...bo chciała dać córce Magda - a na to jej mama że to żydowskie ... ostatecznie ma Magdalena (to już nie jest żydowskie)...

ale tez się zastanawiałyśmy... co komu robi czy to imię żydowskie czy nie? Ja do teraz nie rozumiem...

Malinka
- powodzenia w urzędzie:-D

reklama
Bosonozka, szwagier sam żul jest :p a Stella to jest sliczne imie dla Waszej Gwiazdy, wiec niech sie odpieprza i popatrza na swoje- bo takie wlasnie osoby sa zwykle rodzicami tych milionow dzieci- z popularnymi imionami ;)
Harsharani, dokładnie tak odpowiedziałam szwagrowi. Że sam jest żul. A sam imię ma jak nazwa wielu żulerskich pijalni piwa w Polsce :-p

Na szczęście ciąża wpłynęła u mnie cudownie na jedno: mam w sobie olbrzymie pokłady luzu i tumiwisizmu. Normalnie w d..e mam wszystkie takie teksty. Czy to na temat imion, czy to na temat mojej figury czy wyglądu. Cudowny luzik. Śmieję się tylko i robię swoje.
Dzisiaj do ojca się śmiałam, że niech sobie taczki schowa do... Co będzie córce żałował?! Ma mi wózek widłowy sprezentować!!!

Bo jak tak sobie myślę, że przecież chyba Ci ludzie nie chcą nam przykrości sprawić, co? W przypadku mojego ojca, to taka "końska" miłość, on chyba tym maskuje swoje zakłopotanie, to, że nie wie, jak reagować na fakt, że jego malutka córeczka JEST W CIĄŻY!!!
A reszta rodziny? Ciotce wybaczam wszystko, bo kocham ją nad życie i taka jej uroda, że wali, co jej ślina na język przyniesie. Poza tym za jej czasów, to super było, jak kobieta w ciąży gruba była, bo znaczyło, że zdrowa, dobrze odżywiona! To chyba komplement mi chciała kobiecina walnąć ;-)
A szwagier? On to zupełnie inna kategoria człowieka i z jego głupimi tekstami to by można książkę wydać pt. "Żywot człowieka rozumnego inaczej". Przynajmniej jest z kogo pożartować :-)

Harsharani
, a szwagierki Twojej reakcja jakoś mnie nie zdziwiła. Z Twoich opowieści wysnuwa się jej obraz, jako osoby strasznie zgorzkniałej i zakompleksionej. Aż w sumie jej szkoda, że tak się gotuje w tym swoim kwaśnym sosie. Niefajne takie życie: tak negatywnie być nastawionym do świata, tak zazdrościć wszystkim wszystkiego. Biedna, głupia dziewczyna.

Masala, w aptece poproś po prostu o magnez z potasem. To jest właśnie Aspargin. Mają na 100%, tylko pewnie nazywa się inaczej.

Co do imion żydowskich i tekstów o "żydowskości" - maksymalnie mnie takie rzeczy wk...ją!!! Zwykle gaszę w takich sytuacjach tekstem, na który ludzie otwierają szeroko buzię i nie wiedzą, co dalej mówić. Np. na komentarz: "Chyba nie będziesz głosować na X, to przecież Żyd!!!" odpowiadam: "Żyd? Cudownie! Zagłosuję na rodaka! Bo przecież wiesz, że mam korzenie żydowskie?". Kopara zwykle opada. A korzenie absolutnie żydowskie faktycznie mam. Ale nie tłumaczę, że jednak Żydówką nie jestem, bo rodzina żydowska była od strony ojca, a narodowość żydowską dziedziczy się wyłącznie po matce (bo tylko matka jest pewna ;-), ojca na 100% zna tylko matka dziecka, a i to nie zawsze). Ale takie tłumaczenia zwykle psują efekt opadniętej kopary :-)

Ostatnia edycja:
Do góry