reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Daria - trzymajcie się jak najdłużej, kciuki mam zaciśnięte ;) USG rzeczywiście czasem przekłamuje, ale lekarze wiedzą co robią. Koleżanka urodziła w 27 tc synka i jest z nim wszystko ok, chodzi z W. do przedszkola. A pokoik to spokojnie, spędzicie po porodzie trochę czasu w szpitalu, więc tym sobie głowy nie zawracaj.
Pisz co u Was słychać.

Przejde sie dzis do apteki, moze uda mi sie cos takiego kupic.
Bierz magnez, nospe w razie silniejszych skurczy i leż dużo. To przepis mojej gin. z 1 ciaży, teraz na razie brzuch mi stwardniał 2 razy, wiec się nie martwię. Jutro ide na wizytę i popytam, czy już macica moze się szykować?

pozdr Was wszystkie cieplutko z łóżkowa - znowu nawrót choroby /w sobotę wyszłam na ok godzinkę z domu i mam :(/

reklama
hej :)

mi no-spy lekaz nie zalecal,mowil,ze lepiej sie polozyc i odpoczac nic brac no-spe.a co do magnezu- bralam w poprzedniej ciazy,codziennie (bo tak mialam zalecone),ale z tym tez trzeba uwazac bo podobno magnez moze zmiekczac szyjke ;)
A po 20tym tyg. podobno niektore kobiety moga juz odczywac skurcze Braxtona-hicksa

bosano tak, rodzinka potrafi podbudowac.... :eek:

ja ostatnio rozmawialam z mama przez tel. chcialam cos z apteki na krwawiace dziasla (w poprzedniej ciazy cos na to dostalam), z tylu slysze ojca 'to przez zle odzywianie napewno' :wściekła/y: mialam ochote trzepnac sluchawka ,bo ja zawsze szczupla bylam a on od zawsze twierdzi,ze zle sie odzywiam :-Da no i zawsze mialam blada cere a on zawsze trul,ze jestem blada bo...zle sie odzywiam :-D nie wazne ze wczesniej jadalam to co oni :-D dobrze,ze mieszkam daleko i nie musze tego na codzien sluchac

scarletka a co jest dziwnego w imieniu Bartosz?? bo ja myslalam,ze synkowi dalismy imie ,ktore w polsce funkcjonuje dosc dlugo i nie jest niczym 'nowym' i nieznanym,a przy tym,nie jest na szczescie az tak bardzo popularne,zeby nosilo go co drugie dziecko ;-)
No i ja tez moge powiedziec,ze to sliczne imie :-D
A ja czekam az moj m. cos wymysli, a mam nadzieje,ze niedlugo wymysli cos fajnego bo sie do Jasia zaczynam przyzwyczajac :-D:-D

daria trzymam mocno kciuki,zeby wszystko bylo dobrze.Ale lekarze musza byc dobrej mysli skoro chca ryzykowac i ciac juz teraz. teraz dzieciaczki przy dobrej opiece maja bardzo duza szanse na przezycie, skoro chca podjac taka decyzje to znaczy ,ze maja odpowiednich specjalistow i sprzet i wszystko sie uda! powodzenia.

Ostatnia edycja:
Pastela...kuruj się i zdrowiej!!!;-)

Rudzik...masz rację ,ale ja mówię o magnezie tylko przez jakiś czas ...ja brałam dwa tygodnie i bardzo pomogło ;-) i no-spa w granicach rozsądku i tylko kiedy trzeba jak mówisz!;-)

Ostatnia edycja:
Daria, mojej koleżanki córka (też z BB) po urodzeniu ważyła 500 gram! W tym roku poszła do pierwszej klasy i jest z nią wszystko ok. Fakt, że to była ciąża pojedyncza, ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, jeżeli chodzi o wagę. Wierzę, że z Twoimi maluchami też będzie wszystko dobrze.

Bosonóżka, współczuję tych komentarzy na temat imienia. U nas w zasadzie jeszcze nie jest na 100% ustalone jakie imię będzie nosić nasze dziecko, ale już widzę reakcje.

Hej dziewczyny.
Powiem tylko 6 slow:
siostra K.-nasza kasa- wielka awantura....

pisalam,ze dostalismy troche kasy ostatnio (duzo zaleglego rodzinnego) i mama k. sie jej pochwalila...nie w zlych intencjach,tylko wiecie jak to jest jak sie na cos czeka... i wyszlo znow 'ta polka' itd....A ze nie lubie glupich tekstow i K. wie ze na tym tez szacunek wobec siebie polega- ten stanal w mojej obronie...no i awanturka o 8 rano. Bosko.

ja nie wiem....niektórzy ludzie muszą być bardzo nieszczęśliwi... że przy każdej nadarzającej się sytuacji szukają powodu do awantury czy zaczepki...

reklama
Do góry