reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

dzień doberek mamusie!!!

na początek chciałam sie pochwalić, że dziś zaczynam 20 tc.
Czyli jestem już w połowie ciąży
oklaski.gif

nogi to jest pikuś uwierz mi moja droga ja mam bardzo małą wanne i w czwartek poprosiłam ema żeby mnie tam wydepilował bo ja już za bardzo nie siegam a w zwiazku z tym że wydawało mi sie że tak bedzie ok to leżałam w tej wannie em ledow zaczął to sie opluł ze śmiechu bo stwierdził że jeszcze troche to nawet on nie dosiegnie:)

buhahahah ale się uśmiałam :-D
aż przeczytałam mojemu mężowi na głos co go niedługo czeka

malinaaa dobry pomysł z kremem - też ostatnio miałam taki przebłysk :tak:

buziaczek
ja stosuję Veet zielony i u mnie sie sprawdza

co do butów to ja ostatnio juz wszędzie chodzę w adidasach - bo wygodniej
i muszę się pochwalić, że wczoraj mój mąż po raz pierwszy wiązał mi buty!
założyłam obcisłe, wyjściowe spodnie i moje córeczki się strasznie buntowały jak je zgniatałam próbując sięgnąć do butów

buty takie ala Emu zakupiłam sobie w realu za nie całe 50 zł
i jestem z nich bardzo zadowolona :tak:
i dziś wybieram się w nich na groby!

malinaa PIĘKNA SUKIENKA!!!!! :-)

Dziewuszki nie zapomnijcie o przestawieniu zegarków
krzywy.gif

reklama
basiu witaj :)
ja tez mieszkam w ie. ale u was cos malo tych usg. Ja mialam robione jedno ok 16 tyg. na pierwszej wizycie w szpitalu (ale to wlasnie takie szybkie,zeby sprawdzic czy dzidzi serduszko bije, choc nam wtedy udalo sie dojrzec plec ) nastepne bede miala usg polowkowe w szpitalu w 23 tyg. Wiec u nas az dwa :-D (ja wybralam sobie ginekologa jako gp wiec mam wiecej)

marta dzieki za odp., tak ja wiem,ze pewnie latwiej bedzie mi to zrozumiec jak urodzi sie drugi maluszek, ktorego rowniez bede kochac. Drugi maluszek byl planowany,ale to chyba normalne ze zastanawiam sie jak to bedzie z dwoma :) Poki co Bartek jest moim oczkiem w glowie,najwyzej bede miala potem dwa oczka :-D

a ja z Bartkiem krwawilam (i to nie bylo plamienie a do konca mocne krwawienie) az 6 tygodni! czyli caly polog. Po 6 tyg. przykleilam pierwszy plaster anty i wtedy tez krwawienie ustalo.
Mam nadzieje,ze tym razem bedzie krocej ;)

Harsh, podczas porodu popękałam i chcieli mnie na żywca zszywać to ledwie o znieczulenie miejscowe poprosiłam - lekarz zamiast poostrzykiwać lekiem (jak przy zębie) to wacikiem poprzykładał:wściekła/y::sorry2::szok: i bolało niesamowicie jak ostatni szew położna wiązała. Najgorsza była toaleta (bierzcie do szpitala małą butelkę na wodę a dzióbkiem do polewania;-):tak:- bardzo pomaga) i 3 poród:-p(weź się napnij i załatw żeby szwy nie puściły:dry:) ale to już w domu;-).
M ziemniaczki obrał, to ja zmykam kapuchę do obiadu robić:-p:tak:.

Harsh, podczas porodu popękałam i chcieli mnie na żywca zszywać to ledwie o znieczulenie miejscowe poprosiłam - lekarz zamiast poostrzykiwać lekiem (jak przy zębie) to wacikiem poprzykładał:wściekła/y::sorry2::szok: i bolało niesamowicie jak ostatni szew położna wiązała. Najgorsza była toaleta (bierzcie do szpitala małą butelkę na wodę a dzióbkiem do polewania;-):tak:- bardzo pomaga) i 3 poród:-p(weź się napnij i załatw żeby szwy nie puściły:dry:) ale to już w domu;-).
M ziemniaczki obrał, to ja zmykam kapuchę do obiadu robić:-p:tak:.

Ałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłaaaaaaaaaaaaa ! Ja miałam lekkie pęknięcie i w sumie pytali sie czy zszyć czy nie, ale sami zasugerowali, ze takie cos lepiej jak sie samo zaleczy...
Haha, trzeci porod ;) Tez nie wspominam zbyt milo...

Ruda, ja teraz bym chetnie rozpoczela jakas terapie anty, ale boje sie, ze nie schudne po porodzie w ogole (no bo chyba sa specjalne tabletki na okres karmienia prawda?) W poprzednim pologu mimo karmienia piersia szlo mi baaaaaardzo slabo z gubieniem wagi...

a to mozna prosic o znieczulenie do zszywania??
ja tez lekko popekalam, mialam zakladane 2/3 szwy,dostalam tabletke przeciwbolowa,ale zszywala od razu nie czekajac...
fakt okropne uczucie, a jeszcze jak ktos sie boi igiel (jak ja...) to juz w ogole paskudna sprawa ;/

A do polewania rowniez polecam butelke z dziubkiem :) ja wlewalam tam letnia/ciepla wode i wsypywalam 'tantum rosa'

ja tez lekko popekalam, mialam zakladane 2/3 szwy,dostalam tabletke przeciwbolowa,ale zszywala od razu nie czekajac...
fakt okropne uczucie, a jeszcze jak ktos sie boi igiel (jak ja...) to juz w ogole paskudna sprawa ;/

A do polewania rowniez polecam butelke z dziubkiem :) ja wlewalam tam letnia/ciepla wode i wsypywalam 'tantum rosa'

ja kochana dostalam 4 zastrzyki zniczulajace w malutką;-) bo pekłam okropnie miałam 15 wewnętrzynych i 15 zewnetrzynych szwów 3 misiace po porodzie dochodzilam do siebie.... mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej;-))

Marcia- kochana mam nadzieje ze tym razem nie bedzie tak zle......zycze ci tego z całgo serca....

a tak wogole to wiatam was serdecznie glowa mi dzis pęka wiec zrobilam sobie małą czarną.. po obiedzie zabiram sie za porzadki w zabawkach mojej córci bo juz nie mam gdzie tego ukladac....

uuuu pinka to ladnie ci poszlo, wspolczuje.dobrze,ze chociaz na zywca nie szyli.
Ja dostalam tylko zastrzyk na krzepniecie bo bardzo krwawilam.
U mnie moze by udalo sie uniknac pekniecia,ale pod koniec polozna nie zwracala juz na to takiej uwagi bo bartkowi spadalo tetno, byl okrecony pepowina dwa razy wokol szyi i musiala sie na tym skupic.

Cześć Dziewczynki:DD

Mnie cieli podczas 1 porodu ,a tną zawsze bez znieczulenia podczas skurczu. Mnie jak zszywali to dostałam znieczulenie miejscowe i czułam że coś robią ale nic a nic nie bolało.
Przy 2 porodzie poprosiłam żeby cieły tylko w ostateczności i udalo się przepchnąć 4400 bez cięcia i popękań:DDD
Myśle że jeżeli nie przyśpiesza się na siłe porodu to na popękanie są mniejsze szanse bo wszystko zdąży się po swojemu ułożyć

A co łaskę robią że znieczulenie podadzą:sorry2:. przy pierwszym porodzie byłam nacxięta i lux, bo wiedziałam gdzie mam ranę a tu popękałam i gorszy ból:tak:.
Marcia- kochana mam nadzieje ze tym razem nie bedzie tak zle......zycze ci tego z całgo serca....
Dlatego daję się już teraz poznać na położnictwie - niektóre położne to moje klientki, i w razie czego to "pani od chleba i ciast" rodzi;-);-):-p:tak::-).
Pochwalę się Wam czymś na odpowiednim wątku;-);-):tak::-p.

reklama
o rety z tego co tu piszecie to poród to pikuś w porównaniu do zszywania
a ja sie pochwale jaka ze mnie sierota chciałam odlać wode z ugotowanych ziemniaków i nie wiem jakim cudem ale wylałam sobie ta wrzaca wode na noge i na brzuch na całe szczescie brzuch do góry czyli nie tam gdzie maleństwo i szybka interwencja pianka pomogła mam tylko mała kropke za to noga niestety oparzona na długości dobrych 15cm piecze jak cholera naprawde nie wiem jak ja to zrobiłam

Do góry