reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Pestusia- a wiesz co mnie dzisiaj rozbawiło? Mam zatkany nos i jak wyciagam pranie to nic nie czuje. I tak sobie myślę czy nie dałam za mało proszku bo nie czuje tego dziecięcego zapachu. Pytam męża który mi wynosił kosz z praniem na piętro czy czuje ten bobaskowy zapach? A on że jasne ze czuje. No to ja w momencie się uspokoiłam:):-)

Vetka- kurcze ale Ci zazdroszczę:) My się wstrzymujemy z wozem do samego końca:tak:- może żeby nie zapeszać tych naszych wyczekiwanych dwóch kruszynek:)

Co do tematu porodu to mam tylko dwie osoby które będą to przeżywać tak jak ja: mój M i moja mama:-D. I o mnie za mnie oboje mogą się trząść za drzwiami porodówki:) Bo potem mama przyda sie od strony kobiecej a M będzie dopatrywał dzieci i pozostałych spraw- no i oczywiście wspierał duchowo:)

reklama
ktos ma ochote na hot-dogi? z duuuuza iloscia majonezu kieleckiego (bo tylko ten lubie ;-)) :-D

jak rodzilam Bartka to przy porodzie byl moj maz i polozna. I tyle.Bo nawet lekarz tutaj jest tylko jak sa jakies wieksze komplikacje. 'Po' zadzwonilismy do wszystkich (choc wszystcy wiedzieli ze jedziemy rodzic to na cale szczescie nikt nie wpadl na pomysl 'warowania' ;-)) moja mama przyleciala na jakies 2 tyg. ale to 5 dni po porodzie.
A Pince chodzilo chyba o to,ze tesciowa przyjedzie na porod (czyli mniej wiecej w terminie kiedy ona bedzie rodzic) do nich do domu ,a nie,ze przyjedzie dokladnie na porod do szpitala,zeby asystowac ;-)

Kurcze hot- doga chętnie ale już nie mam miejsca w brzuszku:(:( zjadłam właśnie mojego ostatniego naleśnika:))

Ja to jestem pełna nadziei ze będę mieć to CC i żaden lekarz nie wpadnie na głupi pomysł ze po tylu miesiącach nic nie robienia na zmianę z leżeniem nagle będę miała sile rodzic naturalnie!!!!!!!!!!!

No, rozkreciło się...
Ruda ja też tylko kielecki lubię a paróweczka ją sie gezje
Harsz- u mnie na szczęście rozumieją i mimo, że moi rodzice mieszkają w tym samym miescie mama wpadła zobaczyć wnusia gdy ja leżała na pooperacyjnej i nikt mi nie zawracał głowy w szpitalu
Milutek-nie ma chyba takiego odważnego gina który by w dzisiejszych czasach świadonie zdecydował się na odbieranie porodu bliźniaczego sn u pierwiaskti!!!

Dziewczyny, co znaczy niskie lozysko?
Nisko usytułowane, ale jeszcze nie tak nisko by było zagrożenie przodującym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agacina- był akurat z dżemalkiem wiśniowym...a mąż sobie zażyczył ze serem, ale żółtym roztopionym w mikrofali:szok:..
Nie martw sie mnie sypie po twarzy od kilku miesięcy:)

Vetka- to mnie pocieszyłaś:-)

Milutku-to nie pocieszenie ale znajomość środowiska medycznego:)
No i oczywiście cc robi się wcześniej już nawet w 32 tyg
środowisko medyczne środowiskeim a ja juz nie jedno w tych moich pobliskich szpitalach widziałam i o nie jednym słyszałam. Czasem się okazywało ze pacjent mądrzejszy niż lekarz:(Ah brak słów.....No ja juz ostatnio sie śmiałam do dziewczyn na watku świątecznym ze smaki robia a mi wtedy stuknie 32 tyg.i znając moje szczescie moge wylądowac w szpitalu- chocby na patologi.

Milutku sa standardy postępowania i ja w nie wierzę a żaden lekarz świadomie nie narazi zycia matki i 2 dzieci tylko dlatego, że ma taki kaprys. Co do mądrości pacjentów to wiesz ja czasem słucham opowieści z drugiej strony i wiem że nie nalezy wierzyc we wszystko co ludzie gadają np pierwiastka może rodzic nawet 72h i to jest norma wg książek medycznych ale jak tak sie dzieje to i położnica i rodzina wrzeszczy że lekarz czekał na łapówke i dlatego nie chciał robic cc albo że położne olawały położnicę a cc zrobiono jak juz odeszły zielone wody płodowe (czyli pojawiło sie wskazanie do cc wg standardów).
No ale niestey jak w kazdym zawodzie i w tym czasem brakuje kompetencji a na pewno brakuje pieniędzy w systemie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry