reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

PM - w ciąży hormony trzymają nawet te włosy, których wzrost się zakończył, dlatego po porodzie wypadają te , które powinny normalnie wypaść, te z osłabienia no i te, które powinny wypaść w trakcie ciąży - dlatego tak ich wiele.
Mi normalnie, czyt. przed ciążą włosy strasznie wyłaziły i to od jakiś 8 lat - przez ciążę przestały i na razie też nie wypadają - pewnie jak hormony sie ustabilizują to się przerażę jak zaczną wyłazić... :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
No i posiwiałam sporo w trakcie ciąży...:dry:

Asze - ja odciągam, ale też 2 tyg. otworzyłam Nana (dostałam w "spadku" po Majeczce, bo jej nie służył). No i co? - użyłam go 2 razy u teściów i do wywalenia, bo może stać otwarty 3 tyg. Teraz kupiłam jednorazówki Nana HA 90 ml - wygodne i się nie zmarnuje :tak:
Poza tym u nas ściąganie się idealnie sprawdza, bo jak ostatnio znów Tymona wysypało na buzi, to na wieczór i noc odstawiłam go od piersi, by nie przekazywać mu dalej alergenu i karmiony był moim mrożonym mleczkiem :tak:
Dziś byłam ze szwagierką na zakupach 3h i też zostawiłam mu 170 ml odciągniętego :tak:

reklama
Witam wieczorowa porą ;-)
PM, Niekat mi przed ciążą strasznie wypadały włosy a w czasie ciąży niesamowicie się wzmocniły :-) ale na tym koniec bo od kilku dni znowu wyczesyje niesamowite ilości :-( natomiast paznokcie mam nadal (odpukać) mocne, a wzmocniły mi się po ......zdjęciu akrylów:szok:
No i posiwiałam sporo w trakcie ciąży...:dry:

mi znowu włosy, brwi i rzęsy ściemniały ściemniały

Asze my jak pierwszy raz zostawialismy Julke u mojej mamy (miała 3tyg.) chciałam odciągnąć jej mleko u rodziców i pech chciał że zapomniałam całego sprzętu, butlę szybko dokupiłam w aptece ale wydawać kasę na drugi laktator - szkoda mi było więc byłam zmuszona odciągnąć "ręcznie":-Dudało mi się 90 ml:-)

Siwona ja Julce też przemywam buźkę tylko przegotowaną wodą i od czasu jak stosuję krem intensywnie nawilżający Nivea baby-nutri sensitive to buziulka jest śliczna:tak:
a teraz zaczynamy walczyć z ciemieniuchą bo pojawiła się niedawno, oliwka pomogła ale teraz znowu wróciła:wściekła/y:

a my dziś byliśmy na naukach przed chrztem, x tak przeciągał to spotkanie że aż nas tyłki bolały:crazy: nawiązał nawet do Stalina, Lenina, Hitlera, itp.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale chrzest będzie fajny, taki kameralny bo w kapliczce i tylko trójka dzieci będzie chrzczona:-)

Hej hej.
My dzisiaj też po szczepieniu. Tak mi żal mojej żabki było, tak strasznie się rozpłakała aż mamusi pociekły łzy:-(

Ale w domku ładnie spała tylko czasem przez sen zapłakała ale ją zaraz szybko przytuliłam i spała dalej.

Niestety Michalina ma skazę białkową, od piatku wszystkie objawy o jakie pytała pediatra się ujawniły albo nasiliły. Ciemieniucha Lakierowane policzki, śluz w kupce i popłakiwanie przez cały dzień. No i kolki były najprawdopodobniej piewszym objawem.Teraz musimy przejść na mleko HA a jak nie pomoże to lcznicze pepti nam przepisze.

wkurzyłam sie bo ona mi mówi że mogłam sama zmienić mlaeko na hipoalergicze jakbym lekarzem była, Jak ostatni byłam i mówie jej że mała płacze po każdym posiłku i kolki są straszne a ona stwierdziła że dziecko sie za duzo najada i płacze. I nic wtedy nie wspomniała żeby mleko zmienić. Zastanawiam sie nad zmianą lekarza:angry::angry::angry:
Mamy małą kąpać w oilatu m i smarować całe ciałko kremem Diprolene tylko sprawdzałam w necie i ta maść jest na receptę a ona mi żadnej nie wypisała.
Czy któraś z Was stosowała ma jakies doświadczenia wogóle ze skazą.???

PM ja polecam Henna Wax na wypadanie włosów. Poleciła mi kuzynka fryzjerka ona też używała po ciąży. Zrobiły jej się straszne zakola a po tej odżywce włosy się wzmocniły i odrastały szybciej.
Ale nadrukowałam chciałam więcej ale już mi sie oczka zamykają

Dobranoc kobitki.

Ninja a gdize kupowałas te jednorazowe saszetki Nana bo chciałabym wiedzieć an wszelki wypadek w razie "W";-)
Siwona to super ze Filipek juz ma ładna buźke:-)
Skaba wybaczamy ale wracaj szybko;-)

Mrowa - to nie saszetki tylko buteleczki po 90ml :tak:Kupiłam sobie 2 szt.

Moje dziecko dziś pięknie spało ale... do 05.00. Od tej godziny pięknie się uśmiechał chociaż miał wieeelką kupę..:sorry2:

Mrówa, to mleko jest w buteleczkach i można je kupić w aptece. U nas w szpitalu takie były. Do tego można też kupić sterylne smoczki, które pasują do tych buteleczek. Tanie nie jest, bo chyba jedna buteleczka kosztuje około 3 zł, ale przy sporadycznym dokarmianiu nie wychodzi drogo.

WSZYSTKIEGO NAJ, NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH POCIECH!!!

Ostatnio nie miałam czasu nawet napisać na forum, a wczoraj to już zupełnie mała płakała do 15, a potem mnie rozbolała głowa i nie mogłam nawet patrzeć na ekran monitora...
W poniedziałek byliśmy u pediatry i stwierdziła, że Jola ma tylko zapchany nosek... gardło i oskrzela czyściutkie...:tak:

Sabinko
, jak przeczytałam Twojego posta z poniedziałku o wypowiedzi Twojej mamy, to aż się popłakałam, bo mogę sobie wyobrazić jak Cię to boli... i jeszcze cała rodzina na głowie jak masz Nikosia zmizerniałego to już przegięcie:wściekła/y:
Nie dawaj się im, bądź dzielna:tak:

Befatka, dobrze że się odezwałaś... no i jak nie narzekać na służbę zdrowia, nawet w Anglii:-p szybkiego wyleczenia pleśniawek...

Mamma,
chrzciny powinny być kameralne... szczególnie jak się ma dużą rodzinkę...
U mnie będzie z 20 osób, a małż jest zły, że tyle osób... a to dlatego, że z jego strony będzie tylko 5... a co ja poradzę, że mam większą rodzinkę;-)

Darinka, no a ja myślałam że z tymi lekarzami tak jest tylko w publicznych przychodniach... a tu niespodzianka... pewnie że zmieniaj, skoro masz możliwość

PM, co do włosów, to trochę wypadają, ale i tak mniej niż podczas ciąży... ale ja wzmacniam się witaminkami, więc może to pomaga:-)

Skaba
, powodzenia w podjęciu dobrych decyzji:-)

Kasia, dziwne nauki przed chrztem? Myślę, że u nas czegoś takiego nie ma...

Kathi, dobrze już zmieniliście mleczko... Michalince na pewno szybko przejdzie wysypka...

Haj u nas nadal uf uf ulga kolki poszly sobie:-) dobrze ze gripe water pomoglo:-)
teraz to znowu brak czasu bo konczymy juz pokoj dla chlopakow:-) a musimy sie sprezyc bo 1czerwca chrzciny i tez mamy 20osob masakra i robimy w domku.
beti u nas tez sa nauki przed chrztem ale w sobote dzien przed :sorry2:
sabincia ja tez bym nagadala ale z drugiej str to pewnie juz ci sie nie chce bo sa wazniejsze problemy... oj zycze zdrowka i dalszej wytrwalosci oby wszystko sie unormowalo 3mam kciuki:tak::tak::tak:

reklama
Mrówa, to mleko jest w buteleczkach i można je kupić w aptece. U nas w szpitalu takie były. Do tego można też kupić sterylne smoczki, które pasują do tych buteleczek. Tanie nie jest, bo chyba jedna buteleczka kosztuje około 3 zł, ale przy sporadycznym dokarmianiu nie wychodzi drogo.
na ja tylko bym sobie kupiła gdby mi sie moje skończyło w zamrazalce a tzreba było gdzies nagle wyjść;-)
dzięki to kupie sobie w aptece:-)

Beti super ze Jolcia ma tylko katarek;-) u na sbedzie ok 20 osób na chrzinach i tez robimy w domu:-p
Kasik to rewelacyjnie ze teraz macie spokój z kolkami:rofl2:

Do góry