reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Asze ja odmroziłam moje mlecio i mój maz go wykapał i nakamił:rofl2: a wstałm do karmienia o 2,30 wiec git:rofl2:a ja wróciłam po 23;-)dali sobie rade;-)
Niekat super ze to tylko wezły uffff
Sabincia bidulko ale cie mama potraktowała nie dziwie ci sie ze tak sei czujesz:-:)-:)-:)-( potrzebujesz wsparcia a nie dołowania
buziaczki dla ciebie i przytulam cie mocno

reklama
ja juz nie ma siły to tej skóry małego:-(wysypka nie chce zejść choć nie wiem comoge jeszcze wyeliminować lub wyrzucić z alergenów:no:do tego na główce (zwłaszcza przy czółku i za uszkami) robi sie paskudna ciemieniucha.trudno to wyczesać i w ogóle to nie wiem jak z tym walczyć:-(
a w sobote idziemy na wesele i Marcel bedzie tak wygladał na nim jak truskawka z łupieżem:-:)-:)-(

W imieniu Nelci dziękujemy za pamięć i życzenia :-* ;-):rofl2:

Niekat
- super że to tylko węzły, no i szkoda że Dzidzio ma takie problemy ze skórą ... może Oilatum pomoże?? :sorry2: Dziewczyny nim smarowały i przechodziło.

Sabincia
- sorki, ale ja nie patrzyłabym na to że to moja mama i bym ją zbeształa na czym świat stoi. Mam strasznie nie wyparzoną buzię, ale jeśli chodzi o mnie i moją rodzinkę (mąż czy dzidzia) to bym oczy komuś wydrapała jakby tylko coś złego na nich powiedział!
A nawiasem mówiąc - Nela też się jeszcze nie odwraca z brzuszka na plecki - czy odwrotnie, ale jakoś się tym nie przejmuję!

niekat, a może to wcale nie od jedzenia, tylko na przykład od proszku do prania, albo mydełka
My już po zakupach na dzień dziecka. Przemko dostanie wielką beczkę klocków duplo i koszulkę z Bobem, a Milenka dwa bodziaki, czapeczkę i łuk z zabawkami do fotelika.

Niekat - Tymon też ma ciągle coś ze skórą - przeważnie w ciągu 3 dni wszytko schodzi - u nas sprawdza się Oilatum soft krem i szampon Musteli na ciemieniuchę - nie wiem, czy w Waszym przypadku się sprawdzi ale może spróbuj - może do soboty zejdzie.

Witam, uśpilam Emilkę i mam chwilkę dla siebie. Emilka też po raz drugi ma wysypkę na buźce (głównie bródka i boki) i dekolcie. Niedawno do mojej diety wprowadziłam pomidora, ale już go jadłam kilka dni zanim wysypka wyskoczyła, czy to może być przyczyną? Dzisiaj kupię ten krem Oilatum.
Niekat - dziewczyny polecają szampon na ciemieniuchę Musteli, ale Mustela ma też specjalny preparat na ciemieniuchę, może jeszcze szybciej podziała?
Sabincia - może porozmawiaj z mamą na spokojnie, wytłumacz jej jak się czujesz. Jak spojrzy na wszystko z Twojego punktu widzenia, to pewnie okaże większą wyrozumiałość. I pamiętaj, że każde dziecko rozwija się w swoim tępie i nie ma co porównywać z innymi.
PM - zapisałam się na Madalińskiego do poradni laktacyjnej, mam nadzieję, że i mi pomogą. Życzę udanego wyjazdu.
Befatka - sposób bycia lekarza raczej ie zależy od koloru skóry, po prostu trafiliście na taką zołzę.
Wczoraj byłam z Emilką u ortopedy. Pooglądał ją, stwierdził, że wszystko jest w porządku i żeby usg bioderek zrobić dopiero w 5 mieś. Trochę mnie to dziwi, bo czytam, że większość dzieci ma usg w okolicach 2 mieś. No ale idziemy jeszcze do innego ortopedy jutro, zobaczymy co powie.

Doris - ja bym poszła na Twoim miejscy na usg - w razie czego (odpukać), można nieprawidłowości czasem skorygować tylko szerokim pieluchowaniem - w 5 miesiącu stawy są już dużo bardziej wykształcone i ciężej byłoby skorygować..

Sabincia - sorki, ja bym nie rozmawiała spokojnie z mamą, jak pisała Doris, raczej skłaniam się ku opcji Weronikii.. Jak można powiedzieć tak o jakimkolwiek dziecku a co dopiero synu własnej córki!:wściekła/y: (ps - wiek wcześniaczków jest korygowany do terminu porodu, więc nasze chłopaki można porównywać - Tymon też się jeszcze nie przewraca i nie reaguje na imię :tak:)

Niekat to moze faktycznie spróbuj tego oilantum moze podziała:happy:
ja jeszcze nic nei mam zakupionego an dzień dziecka nawet pomysłow nie mam:dry:

reklama
witam:-)
ja ostatnio nie mam czasu na nic chodzę na praktykę śmiesznie brzmi ale muszę jeszcze zaliczyć do teg o zbieram materiały do pracy i jest mi to bardzo potrzebne moja mama opiekuje się Zuzią od 7 do 12 ale serce mi pęka jak mam wychodzić z domu i ją zostawić :wściekła/y:
do tego mała męczy katarek w nocy się wierci bo ma nosek zatkany więc co 1,5h mam pobudkę a dziś to się wkurzyłam :wściekła/y: bo przepisałam się do niepublicznej przychodni ale chodzę z kasy wszyscy tak chwalili ten ośrodek i pediatrę miałam dziś kontrole z Zuzią więc szybko wróciłam z praktyki lecę do przychodni a tam już 5 osób a była 20min wcześniej niż przychodzi lekarza wycofałam się w ustronne miejsce żeby mała nie złapała jakiegoś choróbska a jak na złość lekarz się spóźniał ludzi pełno i starzy i mali wszyscy kaszlą kichają nie wytrzymałam i wyszłam zapisałam się na jutro a lekarza nie było godzinę jeszcze wkurzyłam się maksymalnie:wściekła/y:
lecę kończyć obiad potem Was poczytam miłego dnia:-)

Do góry