reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Wczoraj wieczorem jak mała się uspokoiła to dostawiłam ją ponownie do piersi i przy piersi usnęła:tak: Noc minęła pięknie, obudziła się o 3 na jedzonko i o 6. A jak już chciała wcinać o 9 to znowu za mało mleczka miała :zawstydzona/y: i płakała:zawstydzona/y:. Później ją przystawiałam co kilka minut do cycusia i co jakiś czas czułam, że otwiera się cycuś i ona ssie. I tak zasnęła na 30 min. i teraz jest spokojna. Odciągam laktatorem ale ona nie chce pić tego odciągniętego mleka i mi szkoda, że się marnuje:zawstydzona/y: ale dlatego przystawiam ją co 30 min. Może coś to da i duuużo piję.
A i zadzwoniłam po doradcę laktacyjnego ma być u mnie na wizycie ok. 14 (taka przyjemność kosztuje 160zeta) ale ciekawe co powie. Bo w poradni laktacyjnej strasznie się długo czeka na wizytę (ok. tygodnia).

reklama
PM u mnie też tak jest ,że Gabi ssie ssie i nagle w ryk-ale wtedy tak jak dziewczyny piszą daję smoka,uspokoi sie i znowu przystawiam.Ewentualnie do pionu i też cisza nastaje i zaczynamy od nowa:sorry2:
WSZYSTKIEGO NAJ DLA TOSI,KONDZIA,MARYSI,MICHAŁKA,TYMONA I INNYCH O KTÓRYCH ZAPOMNIAŁAM
Właśnie wróciłam ze spaceru bo coś się zachmurzyło:crazy:a miało być dzisiaj 20 stopni,a coś mi nie wygląda...
Jutro wyruszamy nad morze stąd dzisiaj mam full prasowania,pakowanie itp.
skaba fajnie że wybawiliście sie na weselu bo my nie bardzo:sorry2:
ninja robią wrażenie:tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

a ja miałam na dziś takie plany i nic bo Zuzia od ran leży przy mnie jak tylko się gdzieś ruszę to w ryk najedzona jest bo ile to można jeść od 9 do tego herbatka nie pomogło kołysanie bujanie w foteliku :-(
wykorzystałam 15min snu i chociaż się ubrałam ale na tym koniec
a miał być spacer zakupy a tu teraz się zachmurzyło porażka 13 godzina a ja się czuje jakbym dopiero wstała i nic nie zrobione :zawstydzona/y:
lecę do niej

Giza - jesteś wielka! Dzięki za namiary!!!!! Okazało się, że apteka z tej sieci jest również u mnie (a bez netu rotarix kosztuje tam 58 zł drożej :baffled:) Dziewczyny!!! - rzucać się tu po szczepionki: Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl

Moje dziecko dało mi w końcu pospać - pobił rekord spania w nocy - od 22.30 do 02.00 :-p , od 03.00 do 05.00, od 05.30 do 06.40 a o 07.00 po jedzonku wzięła go moja mama, która dziś ma 1 dzień urlopu i spałam az do 09.00!!!! :-D:-D:-D Po prostu fruwam!

Remeny - cieszę się, że Jacek grzeczniutki - widocznie było coś w tym naszym terminie porodu ;-);-);-)
Skaba - świetnie, że tak się wybawiliście - oj należało Ci się! :tak:
Niekat - od początku mamy sporo wspólnego, ahahahaha :-D
Sabincia - z tym Bebilonem to co lekarz to opinia - mój i brata pediatra kazał Majeczce (bratanicy) zmienić mleko właśnie na Bebilon i kolki i inne dolegliwości minęły (NAN miał za dużo żelaza):sorry2:

Witajcie Mamuśki!
Wpadłam się przywitać i zarazem pożegnać, bo pakuję się na majówkę:-)!!! Dodam, że robię to od rana i mam wrażenie, że nadal jestem w lesie....:baffled: Nie spodziewałam się, że przy dwójce dzieci będzie taaaaaka wyprawa... Wyjeżdżamy do moich rodziców na wieś żeby złapać oddech i trochę odespać;-):tak: - mam nadzieję, że nam się to uda...:sorry2:

Ninjacorps to ładnie dał Ci Nygusek pospać :tak:! Tylko pozazdrościć dobrego samopoczucia ;-)!!!
Darinia doskonale Cię rozumie, bo ja przez to pakowanie to biegam jeszcze po domu w piżamie...:-p:zawstydzona/y::-p
mamma80 pięknej pogody i udanego wypoczynku nad morzem Wam życzę!!!:-)
PrzyszłaMamusiu mam nadzieję, że doradca Ci pomoże i rozwieje Twoje wątpliwości :tak:;-)!Przystawiaj Tosieńkę jak najczęściej, a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze!

Dobra, lecę się dalej pakować, buuu
Życzę Wam wszystkim udanej majówki, pięknie przespanych nocek i jak najwięcej chwil z rodzinką:yes::wink::yes:!!!

Wszystkiego naj dla Michałka i Kubusia!!!:-):-)

PM a czemu dajesz Tosi to mleczko które odciagnełas? nie lepiej zamrozić np? ja własnei zamrazam i mam zapas na jakies wyjscie;-)
za porade od laktacji to troche sobei biora :eek: :baffled:
Mamma i Stefanna to udanego wypoczynku na łonie natury:-)
ja mam komunie mojej siostry wiec długi weekend w domciu spedzamy:-)
Ninja to Tymon zaszalał ze spaniem:-D to do 9 tylko myślałam ze pociagniesz jak za dawnych czsów do 11:sorry2::-D

mrowa- nie zamrażam, bo nie ma czego :zawstydzona/y: jak odciągam po karmieniu to jest zaledwie 10 ml. A pomiędzy nie odciągam bo ją przystawiam. Aby wreszcie się najadła.

Witam kobitki i malenstwa
Ja standardowo tylko na chwilke
Serdeczne zyczonka i mleczne buziaczki dla Michalka i Kubusia
Ninja ale masz balony:-D:-D:-DPodzielilabys sie z kolezanka:-D;-)ja milam nadzieje ze po ciazy bede miala co w stanik wlozyc a tu dalej doopa:-:)zawstydzona/y:
Stefanna ,Mamma udanych wyjazdow zycze i wszystkim ktore wybieraja sie na jakas majowke.U nas J znowu pracuje no i lipa ale moze latem sobie odbijemy;-)

Matki kochane:) Poje**lo ich w tej polsce z cenami szczepionek to chore jakies:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jakbym mieszkala w Pl to musialbym wydac cala wyplate zeby zaszcepic dzidzie no i nie wiem czy na wszystko by mi wystarczylo i jeszcze durne teksty lekarzy.A jak kogos nie stac to co???:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Sorry ale mam nerwa

Beti z tym spaniem w lozeczku to masakra nie myslalam ze az tak zle bedzie mala spi tam co najwyzej 5 min i w ryk.ZALAMKA

Uciekam moze do pozniej papa

Tymon ma biegunkę :no::no::no::no::no: Najgorsze jest to, że w tym wieku nie podaj esię żadnych leków przeciwbiegunkowych. Lekarz kazał tylko dawać mu Lacidofil - takie kapsułki osłaniające przewód pokarmowy... Mam nadzieję, że to przejściowe a nie żadne bakteryjne bo wylądujemy w szpitalu :-:)-:)-(

reklama
Do góry