reklama
Kurcze ja już zgłupiałam, nigdy nie miałam problemu z pokarmem (i może teraz też nie tylko panikuję)ale mam wrażenie, że w ciągu dnia (właściwie pod wieczór) mała się nie najada. Bo po jakimś czasie ssania piersi płacze. Przystawiam ją do drugiej i znowu po jakimś czasie płacze tak jakby wszystko wypiła z jednej i drugiej. Kiedyś jak miała tą kolkę środowiskową (za dużo bodźców w ciągu dnia) to prężyła się od razu po zetknięciu z sutkiem a teraz jakieś 5 min ciągnie i dopiero płacz.Ale biorę ją pionowo i jest spokój . Teraz mi nawet już zasnęła, a nie zmęczyła się płaczem, bo płakała tylko kilka sekund jak skończyła obrabiać pierś. A wydaje mi się jakby była głodna to by miała problem z zaśnięciem. Prawda?
W nocy wystarczy jej jedna pierś (a obie mam pełne) rano też jest oki tyle tylko, że domaga się częściej niż 3h.
Kurcze mi jakoś słabo ściąga laktator jak odciągam laktatorem po karmieniu to malusio wychodzi aż w końcu nic. Ale za to ręcznie jeszcze daje rade.
Nie wiem sama ...mąż ma kupić w aptece mleko to zobaczę czy ona się denerwuje z tego względu, że za mało zjadła czy też nie będzie chciała.
Jakie mleko powinno się kupić tak na dokarmienie? Trzeba to konsultować z pediatrą?
W nocy wystarczy jej jedna pierś (a obie mam pełne) rano też jest oki tyle tylko, że domaga się częściej niż 3h.
Kurcze mi jakoś słabo ściąga laktator jak odciągam laktatorem po karmieniu to malusio wychodzi aż w końcu nic. Ale za to ręcznie jeszcze daje rade.
Nie wiem sama ...mąż ma kupić w aptece mleko to zobaczę czy ona się denerwuje z tego względu, że za mało zjadła czy też nie będzie chciała.
Jakie mleko powinno się kupić tak na dokarmienie? Trzeba to konsultować z pediatrą?
PM mój synus tez tak czasem ma ze possie possie a potem ryki daje mu wtedy smoka i bijam jak uspokoi to daje znów cyca jak niechce tzn ze sie najadł bo teraz 5 minut i on sie najada:-)
Ninja to jest na co popatrzecmaz pewnie zadowolony;-)
Ninja to jest na co popatrzecmaz pewnie zadowolony;-)
Pogoda taka cudna że prawie całe dnie na polku spędzamy, więc mało tu zaglądam, ale wszystkim miesięczniakom i dwu-miesięczniakom 100LAT!!!
Moja mała też obsypana jak diabli. Byłam z nią nawet dziś u Dr bo już nie mogę patrzeć na tą jej biedną buźkę i babka stwierdziła żebym całkowicie odstawiła nabiał. Dała mi taką karteczkę z wytycznymi ... to ja już nie wiem, chyba trawe bede jeśc
Co do lodów ... to nie powiem, w sobotę wsunęłam 2, wczoraj 1 może to od tego??
Nela ma na czole jeden strup - wygląda to jak ciemiączko - Dr kazała to smarować Bephantenem, a policzki (tzn. te krostki) maść "BACTROBAN" - zobaczymy jaki dadzą efekt.
No i przez 6 tyg przytyła tylko 720g ... jak widzę jak Wasze dzieciaczki, to zaczynam się martwić że mało przybrała na wadze :---(
Beti - ja na wesele dopiero w tą sobotę ;-)
Sabincia -
PrzyszłaMamusiu - Nelka też się ślini a raczej bańki ze śliny robi i też się śmiejemy że ząbki jej idą
Tymon wysypany na buźce strasznie Bo pinda nie wiedziałam, że nie mogę jeść lodów - wczoraj zjadłam po południu big milka a rano oprócz krostek na policzkach (tego trądziku) miał wysypane na czole - i rano poprawiłam drugim big milkiem No i poszło na całą buźkę Dopiero połozna przy ważeniu mi powiedziała, że to najpewniej od lodów Siwona - przestaję jeść nabiał na kilka dni tak jak Ty
Moja mała też obsypana jak diabli. Byłam z nią nawet dziś u Dr bo już nie mogę patrzeć na tą jej biedną buźkę i babka stwierdziła żebym całkowicie odstawiła nabiał. Dała mi taką karteczkę z wytycznymi ... to ja już nie wiem, chyba trawe bede jeśc
Co do lodów ... to nie powiem, w sobotę wsunęłam 2, wczoraj 1 może to od tego??
Nela ma na czole jeden strup - wygląda to jak ciemiączko - Dr kazała to smarować Bephantenem, a policzki (tzn. te krostki) maść "BACTROBAN" - zobaczymy jaki dadzą efekt.
No i przez 6 tyg przytyła tylko 720g ... jak widzę jak Wasze dzieciaczki, to zaczynam się martwić że mało przybrała na wadze :---(
Beti - ja na wesele dopiero w tą sobotę ;-)
Sabincia -
Tak jak napisała Ninja - nic dodać nic ująć!Sorki, ale ja w żaden sposób nie będę tu Miquela usprawiedliwiać, że to go przytłacza i takie tam sraty-taty - JEST OJCEM TO NIECH WEŹMIE ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ - dla mnie to zachowuje się jak ostatni patałach i gówniarz - mam nadzieję tylko, że kiedyś dorośnie i zrozumie, że życie nie składa się z samych miłych chwil... I niech uważa, bo to co się daje drugiej osobie, wraca do nas dwukrotnie - czy to dobre rzeczy czy złe (to taka główna zasada i wiara w moim życiu i zawsze się sprawdza). Trzymaj się i bądź silna dla Nikosia!
PrzyszłaMamusiu - Nelka też się ślini a raczej bańki ze śliny robi i też się śmiejemy że ząbki jej idą
Dusia08
Marzec '08
Wszystkiego naj dla naszych solenizantow:-)
Skaba- No to super ze impreza sie udala i dzieciaczki grzeczne byly.
Sabincia- widze ze nasze pociechy sa na tym samym mleku, nasz Michas tez je Nutramigen. Tylko zastanawiam sie jak dzieci moga to wogule pic. To mleko jest okropne w smaku
Ninja-no rzeczywiscie cycorki jak pamela, tak jak to napisala PM
Skaba- No to super ze impreza sie udala i dzieciaczki grzeczne byly.
Sabincia- widze ze nasze pociechy sa na tym samym mleku, nasz Michas tez je Nutramigen. Tylko zastanawiam sie jak dzieci moga to wogule pic. To mleko jest okropne w smaku
Ninja-no rzeczywiscie cycorki jak pamela, tak jak to napisala PM
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Weronikaa - u mnie na 100% od lodów i nie chodzi tu o uczulenie, tylko o to, że lody to mało przetworzone mleko - istna bomba białka = po prostu za dużo - u Tymona na szczęście powoli schodzi - myślę, że jeszcze 2 dni i będzie ok. Ja smaruję maścią Oilatum Soft Krem.
mrowa - ja się śmieję, że małżon moich piersi przez 2 lata nie dostanie - tak je Tymon zmaltretował
Ale fakt - wszyscy komentują moje piersi, hahahahaha, a najlepiej obcy się oglądają, bo przecież nie wiedzą, że karmię i pewnie myslą, że tak po prostu mam - szczególnie , że przy 157 cm wzrostu to wyglądają naprawdę monstrualnie, hahahhahhahaha
mrowa - ja się śmieję, że małżon moich piersi przez 2 lata nie dostanie - tak je Tymon zmaltretował
Ale fakt - wszyscy komentują moje piersi, hahahahaha, a najlepiej obcy się oglądają, bo przecież nie wiedzą, że karmię i pewnie myslą, że tak po prostu mam - szczególnie , że przy 157 cm wzrostu to wyglądają naprawdę monstrualnie, hahahhahhahaha
Dusia08
Marzec '08
Nela ma na czole jeden strup - wygląda to jak ciemiączko
Chyba chcialas napisam ciemieniucha zamiast ciemiaczko:-)
Dusia08
Marzec '08
U nas jutro szczepienia ciekawe jak to zniesiemy
reklama
PrzyszłaMamusiu, u nas to samo z jedzeniem i to mi wygląda na kolejny skok wzrostu, czy jak to się tam nazywa. Bo to tak mniej więcej co 3 tygodnie wypada.
ninja, u Przemka nie mogłam stosować tego kremu, bo buźkę miał po chwili całą czerwoną i miałam wrażenie, że to go swędzi. I jak sobie twarz posmarowałam, to reakcja była taka sama. No i zamiast łagodzić, to tylko podrażniał. No a biust rzeczywiście okazały
ninja, u Przemka nie mogłam stosować tego kremu, bo buźkę miał po chwili całą czerwoną i miałam wrażenie, że to go swędzi. I jak sobie twarz posmarowałam, to reakcja była taka sama. No i zamiast łagodzić, to tylko podrażniał. No a biust rzeczywiście okazały