reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Melduje się w dniu porodu(zgodnie z suwaczkiem, ale co z tego jak nic się nie dzieje):-):-):-)

Moja mama mówi że dzisiaj nie mogę sobie miejsca znależć i może w końcu coś ruszy.
A ja faktycznie ciągle chodzę z góry na dól bez celu zupełnie.
Wszystko mam posprzątane, nawet po wykładzinę do sypialni dzisiaj pojechaliśmy. Czyżby syndrom wicia gniazda, a niech tam już się nie stresuję więc mogę jechać do porodu. Naewt szpital mi nie straszny.
Aha jeszcze uszykowałam rzeczy na wyjście ze szpitala dla siebie i Niuńki. Może teraz się zdecyduje na opuszczenie dotychczasowego lokum.:rofl2::rofl2::rofl2:

Michałku wszystkiego najlepszego z okazji miesiączka.

Befatka mam nadzieję że się akcja rozwinie, fajnie by było jakbyś urodziła dokładnie w terminie, nie wiem czy któraś mamusia tak wycelowała?;-):-);-)

Amie popieram podejście. W końcu i tak musimy urodzić. Byle z dzieciaczkami było ok, a reszta to już jakoś pójdzie.

melduje się w soboty dzień najpierw padało ale teraz pogoda cacy mąż zabrał mała na spacer to sobie posprzątałam i ugotowałam na początku fajnie było posiedzieć samemu w domu ale szybko zaczęłam tęsknic i ciągle myślałam że mała śpi w łóżeczku a tam pusto

Cześć,
Jakoś ostatnio nie mam czasu żeby coś napisać a co dopiero poczytać. Nadal walczę z karmieniem piersią, ale bez rezultatu. Kupiłam sobie kapturki do karmienia i jak nie jest za bardzo głodna to ssie trochę, ale nie tyle żeby się najeść. Szybko się męczy i znowu muszę dać jej butelkę. :no: Pewnie skończy się na tym że dam za wygraną, a tak bardzo chciałam karmić piersią.
Maja ma już tydzień!
Dla Michałka wszystkiego najlepszego!!!

A ja myślałam, że już się któraś rozwiąże...

Kathi, ja też dostałam dzisiaj jakiegoś powera... poprasowałam, A przyniósł i złożył łóżeczko, ja go do końca przygotowałam, przejechałam się na mopie po pokoju i sprawdziłam torbę... :tak: pozostaje teraz oczekiwanie...:-)

Monika, przecież możesz stosować i karmienie piersią i uzupełniać odżywkami... podobno niemowlę, które nie ukończyło 3 tyg można nauczyć przyjmowania obu rodzajów pokarmu...
A u Ciebie jest problem z czym... Maja nie może się dobrze przyssać, czy coś innego?

Darina, a Ty myślałaś, że jak dziecka nie ma to sobie odpoczniesz... mamusiu kochana:-D

Na wstępie WIELKIE GRATULKI ROZDWOJONYM MAMUSIOM I ICH BOBSAKOM :rofl2:

No i Ninja - super prezencik będziesz mieć!! 100-lat!!

U nas - po malutku :-) się docieramy, mała marudzi coraz mniej, śpi w miarę regularnie po 3h i jest kochana. Wczoraj była u nas położna środowiskowa - szok że pępek aż tak bardzo trzeba odciągać :szok: poza tym wszystko ok, dziś jesteśmy już po "werandowaniu", jutro pierwszy spacerek :-D
A swoją drogą, jak długo można tak na pierwszy raz??

Tę książkę "Język niemowląt" dostałam właśnie od mojej kochanej Pani Zosieńki w prezencie. Będziemy studiować skoro tak polecacie, na razie dopiero jestem na pierwszym rozdziale ;-)

I spóźniona acz szczera buźka dla naszych miesięczników Marysiu, Tosiu, Kondardu :-*

To znowu ja
Pospalam troche w przerwach miedzy skurczami.Dalej wszystko takie jekies nieregularne teraz mam co 12-6 i 10 min. i niektóre trwaja ponad minute.A w gatkach susza jak nigdy ani czopa ani nic.
Jak mnie lapie nie wiem co robic mamy juz po...mialyscie jakis patent,pozycje która przyniosla ulge???
Moze sie wyrobie przed godzina 0.00:shocked2::confused:
Maju wszystkiego dobrego z okazji 1szego tygodnia zycia

Befatka i jak tam akcja rozwija sie?
Monika Mai pewnie wygodniej jest ciągnać butelka bo trzeba sie mneij na meczyc;-) musisz być wytrwała :tak:
Weronika myśmy byli na 1 spacerku ok 1h

reklama
Beti właśnie stosuję jedno i drudie, tylko w moim przypatku karmienie piersią oznacza ściąganie i karmienie z butelki. Jak w szpitalu nie miałam pokarmu to dostałam mleko modyfikowane i kazali mi je dawać " z palca". Polega to na wkładaniu polca do buzi i wstrzykiwanie strzykawką mleczka w konciku ust. Zaczęłam zciągać pokarm co 2 godziny i teraz jak już mam pełne cycki ona nie chce ich ciągnąć.

Do góry