reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
Dziewczyny a ja mam taką rozkmine kiedy najwcześniej wyłapałyście ciążę ?
Wiele razy tu na forum gdzieś czytałam że im późniejsze zagnieżdżenie tym gorzej rokująca ciąża.
I zastanawiam się czy to bardzo źle jeśli testy nie wychodzą np 10 dpo a wyjdzie 14 dnia.
Cały czas bije się ze sobą czy robić jutro test czy nie 🫣
W poprzedniej ciąży test wyszedł mi późno i pierwsza beta jaką oznaczyłam miała już ponad 5 tysięcy. Wynikało to z kilku czynników m.in robiłam test w dniu potencjalnego okresu ale miałam wtedy diagnozowane policystyczne jajniki. Testy wychodziły ujemne (ale też to nie był czas żebym doszukiwała się cieni) i to że miesiączka nie przychodziła nie dziwiło mnie, bo każdy cykl mi się wydłużał. Nie kojarzę też żebym miała jakiekolwiek objawy oprócz bóli podbrzusza, które były identyczne jak na miesiączkę.
Nigdy nie wykąpałam przed okresem.

U mnie Pink pokazał ciążę z synem w dniu spodziewanej miesiączki, ale generalnie to ja miałam wtedy przeczucie, że jestem w ciąży 🙂

reklama
Dziewczyny a ja mam taką rozkmine kiedy najwcześniej wyłapałyście ciążę ?
Wiele razy tu na forum gdzieś czytałam że im późniejsze zagnieżdżenie tym gorzej rokująca ciąża.
I zastanawiam się czy to bardzo źle jeśli testy nie wychodzą np 10 dpo a wyjdzie 14 dnia.
Cały czas bije się ze sobą czy robić jutro test czy nie 🫣
W poprzedniej ciąży test wyszedł mi późno i pierwsza beta jaką oznaczyłam miała już ponad 5 tysięcy. Wynikało to z kilku czynników m.in robiłam test w dniu potencjalnego okresu ale miałam wtedy diagnozowane policystyczne jajniki. Testy wychodziły ujemne (ale też to nie był czas żebym doszukiwała się cieni) i to że miesiączka nie przychodziła nie dziwiło mnie, bo każdy cykl mi się wydłużał. Nie kojarzę też żebym miała jakiekolwiek objawy oprócz bóli podbrzusza, które były identyczne jak na miesiączkę.
Pierwsza ciaża (najstarszy syn) bladzioch wyszedł mi dopiero 10 dnia po terminie @ ..

2,3,4 ciąża - testy wyszły mi dopiero dzień po terminie @ - wszystkie stracone -

5 ciąża (syn środkowy) - dokładnie 4 dni przed @ miałam już bardzodobrze widoczną krechę.. dodam że to był 24 dzień cyklu a już 3 dni wczesniej miałam plamienia takie że już spisałam cykl na straty, a ty zaskoczenie okazało się że to było to sławne zagnieżdżanie i krwawienie impa.. miałam pożniej dużego krwiaka przez całą ciążę o ktorym lekarka raczyla mnie poinformowac dopiero z 7 miesiacu , przez przypadek, bo powiedziala ze „zaczyna się wchłaniać” ja pytam co? A ona .. „ ojej , no krwiak, nie mówiłam żeby pani nie stresować” a ja w robocie tyrałam jak głupia!

6 ciąża - idealnie w dzień @ i idealnie w dzień terminu z om wyszedl królewicz (ostatni)

Do góry