reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

W kazdym razie dobrze, że Ci przeszło.:tak: Mnie głowa co prawda nigdy nie bolała, a teraz gdy się przepracuję, to daje o sobie znać :-(szczególnie wieczorem, gdy już na nic nie mam siły...a jeszcze coś pilnie trzeba zrobić. Ale wtedy już sobie odpuszczam cokolwiek i kładę na kanapę, żeby organizm się zregenerował. Na razie wystawiam sama siebie na próbę i tabletek nie biorę, chociaż już czasem nie wytrzymuję, ale myślę, jeszcze trochę wytrzymam ....:tak: zobaczymy jak długo.

reklama
remeny pisze:
My ciągle jeszcze urządzamy mieszkanie, czasem cos powiercimy i juz tych kilku śrub mam dosc, co dopiero całego remontu.
Wiecie co; wczoraj poszperałam na allegro i stwierdziłam że na początek za ok 5000zł urzadze sobie dom:tak:, (oczywiście bez AGD) trochę z Allegro trochę z ikei i jakoś przekulamy się na początek:-)
ninjacorps pisze:
No właśnie mój się nie pokazuje - coś jest walnięte z ta stroną, z której go ściągnęłam...
Jesli masz baby-gaga to rzeczywiście coś im sie na stronie zepsuło, ale mojego z I-am-pregnant też nie ma:-(
angell8 pisze:
ale jak on dotknął brzucha, tak wszystko ustało
hehehe Przemek tez był taki złośliwy jak tatuś kładł rękę na brzuchu to ustawały wszystkie ruchy, siedział wtedy jak trusia, a tylko tata zbierał rękę to zaczynały się fikołki:rofl2:
Miłego przedpołudnia dziewczyny ja mam dziś sprzątająco-prasujący dzień:-( Czyli będę często zaglądać

jestem w szoku... wiedziałam że picie w ciązy to nic dobrego ale żeby tak krzywdzić dziecko....musze to teraz jakos przetrawić:sick:mnie lekarz w poprzedniej ciązy mówił ze kieliszek czerwonego wina nie zaszkodzi... na szczęście mam przytomna mame i ona mi wybiła z głowy i ten kieliszek i to wino:zawstydzona/y:

Mam małe pytanko a propos wyników.Odebrałam je wczoraj i dwa były troszke niższe niz było napisene obok w normach... HCT mam 34% ale to juz sie dowiedziałam że to dobry wynik (bo w sumie jestem w ciąży) ale glukoze mam 50... czy to nie za mało?W normach jest podane 70-100... niby lepiej chyba niżej niz wyzej, ale tak pytam z ciekawosci...w poniedziałek gino mi to wytłumaczy bo nie popuszczę:angry:

Mam małe pytanko a propos wyników.Odebrałam je wczoraj i dwa były troszke niższe niz było napisene obok w normach... HCT mam 34% ale to juz sie dowiedziałam że to dobry wynik (bo w sumie jestem w ciąży) ale glukoze mam 50... czy to nie za mało?W normach jest podane 70-100... niby lepiej chyba niżej niz wyzej, ale tak pytam z ciekawosci...w poniedziałek gino mi to wytłumaczy bo nie popuszczę:angry:
Wiesz co wydaje mi sie że z tą glukozą to dobry wynik,ja miałam niską też w pierwszej ciąży i było ok.Nie masz co myslec,lepiej jak jest poniżej normy niż miałoby być powyżej:tak:

A co do ruchów maluszka to też wczoraj mi się wydawało że coś tam czuję,ale to było niestety tylko raz:-(Też mi juz tego brakuje ale tak jak któraś z was pisała potem mozna zeschizować jak się troche mniej rusza:rofl2:A nakręcic się można bardzo szybko;-)

niekat pisze:
glukoze mam 50... czy to nie za mało?
trochę mało, zależy też o której jadłas kolację i co bo jesli zjadłaś np o 22 coś słodkiego i taki wynik glukozy jest to jest niefajnie, ale jesli jadłaś ostatni posiłek o 18-19 i np kanapkę z szynką to może być taki niski, no i zależy tez czy szłas do badania czy jechałaś, bo jak się zmęczyłaś to też wynik może być oszukany itd

na badania jechałam autkiem a poprzedniego dnia o 20.00 wciagnełam zupke chinską :zawstydzona/y:wstyd mi ale miałam taka ochote że nie wytrzymałam:sick:

reklama
Hej laseczki:-)
Tez mi się wydaje że lepiej zeby było niżej niż powyżej :-) ale inaczej się interpretuje właśnie wyniki w ciązy .
Mnie tez dziś głowka nawala :baffled::sick: i mam tez bóle migrenowe buuuu

Do góry