reklama
Mamusie a czy Wy nie macie czasem takiego wrażenia jakby jednak cos sie tam ruszało?Pytanie głównie skierowane do ponownych mam, które jeszcze pamietaja jak to jest czuć ruchy dziecka... zastanawiam sie czy to mozliwe czy to tylko moja wyobraxnia.ale to czasem dzieje się niespodziewanie i bez mojego "wyczekiwania". wieloródki wcześniej odczuwają ruchy bo wiedza czego sie spodziewać.Oliwię poczułam pierwszy raz 5 stycznia 2004 roku czyli na poczatku 5 miesiaca...Byłam wtedy w kinie na Władcy Pierścieni i w momencie kiedy na ekranie pojawiła sie wielka pajaczyca... Oli mnie kopneławyraźnie i mocno - reszta filmu mnie nie obchodziła i musiałam jeszcze raz obejrzeć w domu ta częścheheh bardzo czekma na te kopniaki mimo ze wkąłdanie malutkich nóżek pod żebra nie nalezy do przyjemnosci mimo to czekam i będzie to dla mnie wielki dzień
mamma80
Entuzjast(k)a
Hej,właśnie jestem po badaniach i wszystko ruszyło w dobrą stronę:-):-):-)Po krwiaku zostały pozostałości,ale kosmówka przylega idealnieWszystkie te przezierności,przepływy itp.są prawidłowe.Nawet mi badała przepływ przez pępowinę,przewód żylny i serce maluszka.Przy pierwszym dziecku nie miałam tych badań,ale teraz się pokusiłam ze względu na obawy różne.Dzidzia rośnie i o tydzień jest do przodu niż wskazuje to suwaczek.Cieszę się,dlatego tyle wam tu opisałamPozdrawiam natenczas....
Też uwielbiam ten kawałaek ale na mnie działa Ankh "Hate & Love"PrzyszłaMamusia pisze:Uspokajająco działa na mnie jedynie muzyka zespołu Metalica "Nothing else matters" (dzwine ale działa)
A co do ocieplania to u mnie od września wchodzą:-(
A on nie ma aparatury?? może Ci zrobi, bo watpię żeby tamto było usg prenatalne a raczej teraz każdej kobiecie wykonują takoweu nowego lekarza i nie za prędko będę mieć usg, podobno bliżej 19-20 tc
Wiesz jak nie czujesz to jest ok ale jak zaczynasz czuć to dopiero się boisz, bo rusza się za duzo a tonie rusza się od kilku godzin wcale, schizy można takie złapać że koniec świata;-)Szkoda, że jeszcze nie odczuwamy ruchów dzieciaczka, bo ciągle o niego drżę
Wiesz że ja świadomie poczułam przedwczoraj ruchy mojego Bąbla :-) Po kolacji tak zaczął kopać, że jak przyłożyłam rękę to czułam. Perystaltyka jelit to nie mogła być bo czułam to tylko w podbrzuszy tuż pod pepkiem. A dodam że z Przemkiem poczułam w 17 tyg ciązy, w kolejnych podobno czuje się o 2 tyg szybciej a Bąbel ma wg biometrii 15 tygodniniekat pisze:Mamusie a czy Wy nie macie czasem takiego wrażenia jakby jednak cos sie tam ruszało?
Niestety bardzo nieregularnie wczoraj poczułam tylko jedniego kopniaczka
mamma80 to super ze wszystkie badania wyszły prawidłowo:-)
Oj, biedne mamy remontowe, współczuję! My ciągle jeszcze urządzamy mieszkanie, czasem cos powiercimy i juz tych kilku śrub mam dosc, co dopiero całego remontu.
Czujecie juz ruchy maluszkow, jak Wam zazdroszcze... Ja jestem do tyłu, bo z końcówki marca, dopiero skończyłam 10 tydzien. Ciagle czuję jakieś poruszania, kopniaki w podbrzuszu, i pewnie bardzo bym się cieszyła, gdybym ich nie czuła przez caluśki ostatni rok :-) Urodziłam Irenkę a ruchy mi zostały Nawet denerwowalam sie w czasie karmienia, gdy nie mialam okresu, ze jestem w nastepnej ciąży i rzeczywiscie czuje ruchy dziecka :-)
"Wiesz jak nie czujesz to jest ok ale jak zaczynasz czuć to dopiero się boisz, bo rusza się za duzo a tonie rusza się od kilku godzin wcale, schizy można takie złapać że koniec świata;-)"
Racja, moja młoda była straszliwym leniem, potrafiła się nie ruszać przez dwa dni! Biegałam po poradniach, robiłam ktg, patrzyli na mnie jak na nienormalną. Złośliwiec mały zazyczaj zaczynał szaleć jak poczuł paski od ktg :-) Mam nadzieję że ten Bebiczek będzie bardziej ruchliwy.
W ciąży z Ircią słuchałam dużo muzyki poważnej (ach, te poradniki dla mam ) i relaksacyjnej, do tego śpiewałam w chórze. Młoda teraz jest bardzo muzykalna, podryguje przy skocznych kawałkach i ladnie podspiewuje. Muszę też troche umuzykalnic Bebiczka, moja w tym głowa bo mąż niestety kocha muzykę, ale bez wzajemności ;-)
A mnie ciągle mdliiiii, juz nawet nie marudzę bo to juz sie stało nudne...
Czujecie juz ruchy maluszkow, jak Wam zazdroszcze... Ja jestem do tyłu, bo z końcówki marca, dopiero skończyłam 10 tydzien. Ciagle czuję jakieś poruszania, kopniaki w podbrzuszu, i pewnie bardzo bym się cieszyła, gdybym ich nie czuła przez caluśki ostatni rok :-) Urodziłam Irenkę a ruchy mi zostały Nawet denerwowalam sie w czasie karmienia, gdy nie mialam okresu, ze jestem w nastepnej ciąży i rzeczywiscie czuje ruchy dziecka :-)
"Wiesz jak nie czujesz to jest ok ale jak zaczynasz czuć to dopiero się boisz, bo rusza się za duzo a tonie rusza się od kilku godzin wcale, schizy można takie złapać że koniec świata;-)"
Racja, moja młoda była straszliwym leniem, potrafiła się nie ruszać przez dwa dni! Biegałam po poradniach, robiłam ktg, patrzyli na mnie jak na nienormalną. Złośliwiec mały zazyczaj zaczynał szaleć jak poczuł paski od ktg :-) Mam nadzieję że ten Bebiczek będzie bardziej ruchliwy.
W ciąży z Ircią słuchałam dużo muzyki poważnej (ach, te poradniki dla mam ) i relaksacyjnej, do tego śpiewałam w chórze. Młoda teraz jest bardzo muzykalna, podryguje przy skocznych kawałkach i ladnie podspiewuje. Muszę też troche umuzykalnic Bebiczka, moja w tym głowa bo mąż niestety kocha muzykę, ale bez wzajemności ;-)
A mnie ciągle mdliiiii, juz nawet nie marudzę bo to juz sie stało nudne...
ninjacorps
Marcóweczka 2008
zauważyłyście, że coś się dzieje z naszymi (niektórymi) suwaczkami nie pokazują się!:-(
No właśnie mój się nie pokazuje - coś jest walnięte z ta stroną, z której go ściągnęłam... a najbardziej mi się podobał.. mogłam na nim widzieć jak mniej więcej wygląda mój maluch!
Hje
super ze dzidzie rosna i maja sie dobrze i nie które już kopia:-)
ja jeszcze nie czuje ruchów wydaje mi się że jest to narazie peralistyka jelit Melci poczułam gdzies w 18 tyg więc jeszcze mam czas;-)
Ninjacorps może jutro juz bedzie ok narazie nei zmieniaj;-)
super ze dzidzie rosna i maja sie dobrze i nie które już kopia:-)
ja jeszcze nie czuje ruchów wydaje mi się że jest to narazie peralistyka jelit Melci poczułam gdzies w 18 tyg więc jeszcze mam czas;-)
Ninjacorps może jutro juz bedzie ok narazie nei zmieniaj;-)
Nie wiem, czy się wczoraj za dużo naczytałam o tych ruchach maluszka, czy co, ale wydawało mi się, (wieczorem już leżąc w łóżku), że coś się dziwnego dzieje w brzuszku.....z wrażenia opowiedziałam wszystko mężowi, ale jak on dotknął brzucha, tak wszystko ustało. :-(I teraz już sama nie wiem, co to było, czy to dzidzia, czy to moja wyobraźnia. Ale czy na to jeszcze nie za wcześnie. I przypomniał mi się jeden post, "o pływającej rybce"
reklama
No własnie;-)wydaje mi sie ze żebyśmy mogły byc pewne ze nie swirujemy i nasza wyobraźnia nie płata nam figli musily jeszcze poczekać.tego pierwszego mocnego kopniaka na pewno nie przegapimy
a mnie od wczoraj bolała głowa:sick:Zaczęła po południu i bolała do nocy.rano wstałam i muka - znów bólstwierdziłąm ze nie moge dopuścić do tego zeby mnie rozbolała na dobre bo ból przypominał mi moje dawne migreny a wtedy musiałbym zwolnić sie z pracy... więc kupiłam rano apap i wzięłam jedną tabletke uprzednio przegryzając pół bajdla i przeszło jakby.jak miałam bóle migrenowe i na czas nie wzięłam Ibupromu póxniej juz nic nie skutkowało.Wtedy byłam poza światem kilka godzin i najmniejszy dźwięk czy mocniejsze światło robiło mi dziury w mózgu Przykro mi że mojego Motylka truje Apapem ale nie miałam wyjścia...:-(
a mnie od wczoraj bolała głowa:sick:Zaczęła po południu i bolała do nocy.rano wstałam i muka - znów bólstwierdziłąm ze nie moge dopuścić do tego zeby mnie rozbolała na dobre bo ból przypominał mi moje dawne migreny a wtedy musiałbym zwolnić sie z pracy... więc kupiłam rano apap i wzięłam jedną tabletke uprzednio przegryzając pół bajdla i przeszło jakby.jak miałam bóle migrenowe i na czas nie wzięłam Ibupromu póxniej juz nic nie skutkowało.Wtedy byłam poza światem kilka godzin i najmniejszy dźwięk czy mocniejsze światło robiło mi dziury w mózgu Przykro mi że mojego Motylka truje Apapem ale nie miałam wyjścia...:-(