reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Melduję się z samego rańca:-):-):-)
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia:-):-)
Przetrwaliśmy imprezę urodzinową... a potem odpoczywałam po niej cała niedzielę:-):-) było całkiem fajnie.. choć nie wiem czy sąsiedzi podzielają moje zdanie, bo przez pół dnia jeździły im po suficie przynajmniej 4 solidne samochody.. Bartek był w siódmym niebie.. dostał warsztat na kółkach i efekt był taki, że zgubił narzedzia na pierwszym zakręcie, a potem samym wózkiem ganiał za resztą bandy:-):-)

niekat czytałam o tym wypadku.. dla tego starszego pilota ten występ to miało być pożegnanie "ze skrzydłami".. i było.. [***]

remeny wypoczywaj, wyleguj się, niech cię ogranie błogie lenistwo, zbieraj siły.. no i wracaj do nas:-):-):-)

reklama
juz mi lepiej... wyleżałam sie cała niedzielę i brzuch zelżał jakby:happy: Wczoraj sprzedalismy nasze autko... odkad kupiliśmy nowe to stare było skazane na sprzedaż tylko sami nie chcieliśmy tego przyznac.Było mi żal jak odjeżdzało.:-(Moja kochana Fiestka była bardzo wygodna i zwrotna.Dzis do pracy jechałam większym Volvo bo mąż chciał zobaczyc jak sobie radzę.Mam dziś wizyte i będę musiała jechac nim do lekarza potem po Oli do przedszkola a potem jeszcze wrócic do pracy po męża (pracujemy w tej samej firmie):-D
w każdym razie dwa auta nam nie potrzebne a nowym, wiekszym jeżdzi mi sie super:cool2:
moim największym kłopotem w tej chwili jest brak sniadania w pracy.Mam tylko dżem ananasowy ale nie mam na co go połozyć:dry:chyba zjem łyżką... albo usmiechnę sie do kolegi żeby mi poleciał po bułeczkę do sklepu:laugh2:
Oliwia dzis do rpzedszkola pierwszy dzień po wakacjach.Już od tygodnia pyta kiedy pójdzie do dzieci i tak się cieszyła ze wczoraj zasnąć nie mogła.zasnęła chyba dopiero po 22 przez co ciężko ja było dziś rano dobudzić...ehh kochana moja 10 razy dziennie pyta czy mam jeszcze dzidziusia w brzuszku:laugh2:i kiedy bedzie mogła go zobaczyć bo rpzez pepek nic nie widać:-D

remeny odpoczywaj sobie ile się da:happy::happy:My się wybieramy gdzieś za tydzień bo mężuś wziął sobie tydzień wolnego,a że ja mam non stop teraz wolne to mogę gdzieś pojechać:tak:Choć przez tą 'przepiękną'pogodę dziecko mi się rozchorowało:sick::no:
skaba fajnie że juz po imprezce,nie?:baffled:Ja 'uwielbiam'takie spotkania:eek:Dużo dzieci...super wygląda mieszkanie po...
A co do snów,dzisiaj śniło mi się że urodziłam drugiego syna(a miała być córka:-()

Witam poniedziałkowo
remeny odpoczywajcie spokojnie podobno od środy ma być ładna pogoda :-)
niekat volvo wymazony samochód mojego małżona:-D, mnie wczoraj tez brzuszek bolał az brałam no-spe:-(, a po rajdzie po ikei to myslałam że mi pachwiny wypadną:baffled:
niekat pisze:
Oliwia dzis do rpzedszkola pierwszy dzień po wakacjach.
powiedz Oliwkę dawałaś od początku roku przedszkolnego (chodzi mi o zeszły rok) czy w trakcie? Ja mam taki problem z Przemkiem chcę go do przedszkola, niestety jesli się przeprowadzimy to nie będę miała możliwości dowożenia go do Bełchatowa (brak drugiego samochodu) A jak sie przeprowadzimy to poszedł by dopiero od listopada, boje sie o aklimatyzajce bo dzieci będą już zżyte w grupie poza tym będą "obeznane" z dniem w przedszkolu:-(

powiedz Oliwkę dawałaś od początku roku przedszkolnego (chodzi mi o zeszły rok) czy w trakcie? Ja mam taki problem z Przemkiem chcę go do przedszkola, niestety jesli się przeprowadzimy to nie będę miała możliwości dowożenia go do Bełchatowa (brak drugiego samochodu) A jak sie przeprowadzimy to poszedł by dopiero od listopada, boje sie o aklimatyzajce bo dzieci będą już zżyte w grupie poza tym będą "obeznane" z dniem w przedszkolu:-(

ja Oli dałam od wrzesnia w zeszłym roku ale moja mama pracowała jeszcze tam i mała miała jakąs tam wiesz.. pewnosc.Bo babcia była zawsze w poblizu jakby co.Miała byc tylko wrzesien a przeicągnłeo sie do kocna roku.gdyby nie ten fakt Nie dałam bym małej od wrzęsnia bo wrzesien to najgorszy miesąc w Maluszkach.Dzieci płaczą i rzadko bawia się ze soba.Raczej osobno i patrząc na siebsie spod byka.oczywisćei to zalezy od dziecka ale w tym wieku nie ma czegos takiego jak zzycie się.Myśle ze jak dasz synka od listopada to krzywda mu sie nie stanie.Gorzej jakby miał pod wóch mieisacach zmieniac przedskzole... Moja Oli przez cały wrzezsien jakoś chętnie mimo wszytsko chodziła do rpzedskzola ale w październiku miała kryzys (zawsze prędzej czy póxniejj on nadchodzi a mówić to korzytam z doswiadczenia mojej mamy która uczyła dzieci rpzedszkolne ponad 30 lat).Prawie cały październik ciężko było ją zaprowadzac ale w koncu i to minęlo.przygotuj się na ten kryzys bo zaleznie od dziecka moze miec rożne nasilenie.Nawet jak dziecko jest bardzo towarzyskie mozę miec z tym problem.Niektóre mamy nie zauwazają tego i chwala sie ze ich dzieci nie rpzechodziły takiego okresu ale to nieprawda.Żadna mama do konca nie wie co dzieje sie w rpzedskzolu i jak opiekunki radza sobie z dziecmi a takich sytuacjach.:happy:oczywiscie to żadne ostrzeżenie tylko informacja:tak:

Hej marcóweczki
Remeny wypoczywaj:-)
Niekat ja tez psoyłam moją Melcię do przedszkola na 4h a jak będize dobzre to moze na dłuzej zobaczymy narazie jeszce przedszkole nei ejst pewne bo dowiem się wszystko w tym tygodniu ale szanse sa duze wiec trzymajcie kciuki;-)
Nam tez pasuje zmeinić samochód bo do naszej corolki to już niewchodizmy myślelismy o jakims mini vanie ale zobaczymy czy będize go na niego stac:-p
Skaba to super ze impreza udana:-)
Ja jutro do gina ide oj jestem ciekawa co u dzidzi słychać:-)

Wiecie co kobiety... zastanawiam sie nad takim czymś... czy to mozliwe żeby brzuch w ciązy malał...?ja widzę ze mój jest mniejszy niz był np tydzien temu.waga się nie zmieniła a obwod niby tez stoi w miejscu ale nie mierzyłam sie od dawna i jestem pewna ze w miedzyczasie poszedł z cm albo dwa.dodam ze zawsze mierzenie i ważenie odbywa sie rano czyli na pusty zoładek:dry:teraz w ogóle nie widac ciązy a przecież juz było tak ze pytali mnie ludzie o bliźnięta:confused:

Wiesz co niekat ja nie wiem jak to jest,ale chyba w tą drugą stronę to raczej nie jest możliwe;-)Choć nie wykluczam że może jakis fenomen zaistniał(w koncu może ewolucja w jakimś innym kierunku podąża?)Żartuję oczywiście,ale ja na pocieszenia ci napiszę że mam 2 kg znowu do przodu(co mnie martwi,że tak szybko idzie w górę).A na wagę wchodzę tylko w ten dzien jak mam wizytę u gina czyli dzisiaj:wściekła/y::wściekła/y:Jak ja widzę takie laseczki,które od tyłu wyglądają jakby w ogóle nie były w ciąży a z przodu tylko piłeczka....i ja taka foka....:baffled:

skaba fajnie że juz po imprezce,nie?:baffled:Ja 'uwielbiam'takie spotkania:eek:Dużo dzieci...super wygląda mieszkanie po...

oj tak... dom wyglądał jak po przejściu tajfuna.. a ja się go tak naszorowałam... ale najbiedniejszy mój mężunio, bo ja się w niedzielę ułożyłam z książką w łóżku, a on wczoraj i dzisiaj próbował odkopać nasze pokoje.. aż mi go żal... ale nie zrobiłam tego z premedytacją.. tak się jakoś kiepsko czuję i brzusio lekko doskwiera.. a niemało się w sobotę nabiegałam.. więc tak wolę na zimne dmuchać.. zreszta on sam mnie tam wysłał.. no ale.. jakoś mu to wynagrodzę..:-):-)

Niekat ja tez psoyłam moją Melcię do przedszkola na 4h a jak będize dobzre to moze na dłuzej zobaczymy narazie jeszce przedszkole nei ejst pewne bo dowiem się wszystko w tym tygodniu ale szanse sa duze wiec trzymajcie kciuki;-)

Mrowa1 czy twoja Melcia ma 2 lat i 4 mies.?? kurcze ja też myślałam, żeby Bartek poszedł do przedszkola, ale on jeszcze z pampka czasem korzysta i boję się, że to za duzo zmian dla niego.. a poza tym chyba u nas nigdzie nie przyjmują takich maluchów.. chyba, bo przyjełam to za pewnik i nie sprawdzałam... pytać teraz? sama nie wiem...:dry:

Wiecie co kobiety... zastanawiam sie nad takim czymś... czy to mozliwe żeby brzuch w ciązy malał...?ja widzę ze mój jest mniejszy niz był np tydzien temu.waga się nie zmieniła a obwod niby tez stoi w miejscu ale nie mierzyłam sie od dawna i jestem pewna ze w miedzyczasie poszedł z cm albo dwa.dodam ze zawsze mierzenie i ważenie odbywa sie rano czyli na pusty zoładek:dry:teraz w ogóle nie widac ciązy a przecież juz było tak ze pytali mnie ludzie o bliźnięta:confused:

rzeczywiście dziw natury:-):-) ale ja jak obserwuję swój brzusio to mam niemal godzinne wahania.. raz mi wszyscy mówią, ze już niezłe kształty, a na drugi dzień, że wogóle nie widac... na pewno po części to kwestia ubioru.. ale z cała pewnością wieczorem jest znacznie większy niż rano.. tyle, że i bez ciąży tak było:-):-)

reklama
Skaba dokładnie tyle ma przyjmuja od 2,5 roczku ale my właśnie czekamy na decyzję czy jakieś miejsce jest ;-) moja juz sama siusia od 2 roczku i w sumie mozna powiedzieć że je sama ale z tego co wiem to tam panie karmia dzieci jak sa one niejadkami więc się nei martwie za bardzo trochę się boje jak to będize ale za rok boje się posłac bo moze Melcia poczuć się odrzucona :-( a tego chce uniknąć. Ona strasznie się garnie do zabaw z dziećmi itp. i dlatego też sie zdecydowaliśmy że tak szybko;-)zobaczymy co będize żeby nei zapeszać .
aha wiem też że w roku szkolnym jak mają miejsca to przyjmuja do przedszkól przynajmniej u nas:tak:

Mój brzusio rośnie wczoraj się mnei pytała mojego brata dziewczyn czy to już 5 miesiac a ja jej an to że to dopiero 3/4:-:)zawstydzona/y::-p:-D śmeija się ze mnei ze trojaczki będa:-)
ale moja taka natura ze brzusio mi rośnie i cyce a reszta niet:-)

Do góry