reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hej dziewczynki.
ja wozek tez juz mam dostalam od siostry ona tez ma malucha ale troche starszy 2.5roku takze jej juz nie potrzebny :-) a co do badan to ja chodze do panstwowego i nie place za badania ale przesada chodzic do panstwowego i placic za nie to po co te skladki:no: moj dzidzius daje juz popalic ostatnio tak sie wypiol ze nie moglam sie wogole ruszuc a moja starsza corcia obrazila sie na mnie i poszla w nogi spac.

reklama
kasiu miałam identyczny kolorystycznie wózek jak Oli była malutka:tak:tyle że z Deltima.odzyły miłe wspomnienia bo dzis Oliwia wyciagneła dwa albumy ze zdjeciami ze swojego wczesnego dziecinstwa jeśli mozna tak nawzac jej niemowlęctwo;-)każde zdjęcie musiałm jej opowiedac osobno:sorry2:lubie takie chwile i szczególenie teraz kiedy wiem ze juz niedlugo znów będe miała w domu takiego bobaska małego co lezy i macha nózkami i pacha sobie łapki do buzi i nuka sobie podtrzymuje żeby nie wypadł - heheh az mnie wzruszenie ogarnia:sorry2:

Cześć,
Ja wózka nie mam, ale podoba się nam xlander model xa. Na szczęście ten wydatek należy do teściów, a jeżeli chodzi o resztę zakupów to nic jeszcze nie mam. Moja siostra rodzi koniec grudnia poczatek stycznia i dużo ciuszków odziedziczę po jej maluszku.

ale pustki:szok::szok::szok: widać, ze się marcóweczki rodzinnym życiem delektują:-):-):-) pewnie od jutra nam forum ożyje.. :-)

co do zakupów to ja nic jeszcze nie mam.. tzn. nic nowego, bo sporo rzeczy zostało po Bartusiu (między innymi wózek:-)).. i pewnie za szybko niczego nie nabędę... ale to nie ze względu na przesądy.. po prostu najpierw chcę przygotować kącik dla malucha, a potem zajmę się ubrankami.. no i może gdybym wiedziała jakiej płci jest moja kruszyna to przyspieszyłoby decyzję..

moje małe tak szaleje, ze już czasem nie mam siły... wczoraj obudziłam się w nocy i w zaden sposób nie mogłam zasnąć, bo brzuch mi podskakiwał.. w końcu poszłam do lodówki,.. zjadłam udko z kurczaka i dwa banany i dopiero poskutkowało.. wstyd się przyznać, ale aż mi się płakać chciało..

a i jeszcze powiem, że w piątek robiłam generalne czystki w pokoju mojego syna.. przeraziłam się ile mały człowiek potrafi nagromadzić (a właściwie rodzice za niego nagromadzili:-)) w ciągu dwóch lat... jak przyjdzie drugi bobas to nam całkiem dom opanują:-):-) ale już pokój odgruzowany i można go od nowa dopełniać - mąż się śmiał, że przygotowuję miejsce na mikołajowo-świąteczne prezenty... oj będzie tego znowu...

niekat oj ja też miałam ostatnio faze na zdjęcia... i też nie moge się doczekać tego małego człowieka:-) i tych zapachów.. pieluszek.. oliwek itd. itp... tylko mnie wyrzuty sumienia troszkę dopadły, bo na przyjście Bartka to przygotowywaliśmy się na wszystkie możliwe sposoby - cały pokój dla niego.. mnóstwo sprzetów i sprzęcików.. edukacja ciążowa, porodowa i poporodowa.. a teraz:zawstydzona/y::zawstydzona/y: łóżeczko wstawimy do sypialni.. ochlapiemy troszkę ściany i tyle:zawstydzona/y: ale chyba taka kolej rzeczy..

Monika A - ja też upatrzyłam sobie x-landera xa :tak:, szczególnie, że jest niski to może nie będę wyglądać jak nastolatka przy nim.

Przestawiłam się ostatnio na spanie do 13 :eek: a zasypianie 2-3 . Mądra to ja nie jestem za bardzo, no ale książki najfajniej czyta się wieczorami :sorry:.
Wczoraj usnęłam o 4.30 - do 24 byliśmy u znajomych, po powrocie bzykanko, jeszcze dwie godziny gadaliśmy, potem spać, ale coś nie mogłam zasnąć, to znów małżona obudziłam na bzykanko i dopiero usnęłam - normalnie w tej ciąży diabeł we mnie wstępuje :sorry::-p;-):laugh2:

Aha - mam już kilka ciuszków, ale wkleję je jutro do właściwego forum.

Pa!

ninja szalejesz:-p ja na razei w sprawie bzykana mam lekką przerwę bo przypałetała sie infekcja pisiuni i musze to dziadostwo najpierw wyleczyc żeby męzusia nie zarazić:eek: ale męczy mnie to juz trochę:-p;-)na szczęscie zostały nam inne formy sexiku:sorry:
poza tym cały weekend spedzilismy bardzo rodzinnie bo praktycznie wyłączajac czwartek w trójkę:tak:było przemeblowanie domu (kącik dla maluszka w naszej sypialni juz czeka tylko trzeba odświerzyć warstwa farby), było granie po kilka godzin w Heroes IV było przytulanie i całowanie była zabawa z Oli i w ogóle było sielsko i anielsko i tak cholernie nie chciało mis ei dziś rano wstac że do teraz mnie skręca:wściekła/y:
jesli chodzi o rózne natężenie przygotowań na przyjście dziecka to chyba rzeczywiscie taka kolej rzeczy.Ja tym razem nie obkupuje sie gazetami jak poprzednio bo wg mnie w wiekszości i tak bzdury i sprzeczne info tak znajdę, za to bardziej emocjonalnie podchodze do samegod ziecka w moim brzuchu... bardziej sie o nie martwię i wiećej o nim myślę.Bardziej praktycznie podchodze do spraw okołoporodowych i fakt ze juz jest Oli z nami zmienia tez podejście.:sorry:

Cześć!

Cholera, moja suka ma cieczkę - masakra, niby łazi w majtkach ale w nocy mi pościel pobrudziła :szok: no i muszę całą kołdrę wieźć do pralni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: . A jeszcze 2 tygodnie zostało.... Tak więc zamiast spać do 12, musiałam ruszyć już o tej porze dupsko ( w sumie to czuję się wyspana :confused2:).

Miłego dnia dziewczyny!

reklama
co do wózka - firma Deltim juz się u mnie sprawdziła z Oli a ten X-lander wygląda ciekawie wiec mozę i ja sie na niego zdecyduję:tak:;-):-)

Do góry