reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
niekat dobrze będzie,tym razem to już pewnie cię zbada na wszystkie strony-po pierwsze że cię nie zna a po drugie generalnie nasza ciąża już nie jest mała;-);-)

Czesc!
Wlasnie wstalam nie dawno. Weekend strasznie szybko zlecial nawet nie wiedzialam kiedy. Ale w ten weekend zrobilam powazny zakup kupilismy nowy samochod i jest bardzo zadowolona jak narazie :-)
Za tydzien ide do gina ale chyba nie bendzie mi robic usg a chciala bym jeszcze zobaczyc mojego syneczka. A nastepne mam na 24 Grudnia troche dlugo :wściekła/y:

Co do wozkow to mi tez sie bardzo podoba X-lander xa tylko ze u nas nie ma takich fajnych wozkow. Ale brat sie wybiera na swieta do Polski to mam nadziejej ze mi kupi i przywiezie.

Podzielam zdanie, że ten x-lander całkiem fajnie wygląda. Trzeba go będzie na żywo podotykać.
Co do zakupów, to na razie zamówiłam kombinezonik i śpiworek na allegro i czekam na paczki.
A weekend minął trochę rodzinnie, trochę w domu, bo pogoda kiepska. Ale wczoraj poszliśmy całą rodzinką na basen i było bardzo fajnie. Dziecko po godzinie pływania stwierdziło, że jeszcze basen jest czynny i nigdzie nie idzie, ale jakoś w końcu dał się wyciągnąć z wody.
Dusia, a jakie auto kupiliście? My też się przymierzamy do zmiany i mamy kilka aut na oku. Ale zakup to już na następny rok pewnie zostanie.
Brzucho coraz większy i coraz cięższy. No i zaczyna się ruszać, co widać gołym okiem. Wydaje mi się, że Przemko po czasie fascynacji dzidziusiem znowu się zrobił o niego, a właściwie to na razie o ten ruszający się brzuch, zazdrosny. Chyba nie radzi sobie z ogarnięciem tego wszystkiego. I chce zamieszkać w moim lub taty brzuszku. Do marca jeszcze pewnie mu się kilka razy nastawienie zmieni.

jedną z takich kobiet jest moja kolezanka z pracy :tak: po porodzie wpadła w głęboki szok tak sie nastawiła na dziewczynke i niestety jej synek musiał przez pierwsze tygodnie "chodzic" na rózowo:laugh2:;-)tak to jest z dziewczynkja nigdy nie wiadomo - u chłopca to jasne : widac siusiaka i już a ud ziewczynki zawsze mozę sie podwinac albo ukryć:laugh2::sorry:

No to chyba tak bywa czasami :-) Moja kuzynka miała córeczkę i drugiego chciała synka, no i niby na USG był synalek, a tu przy porodzie druga córa:sorry:!!! A jaki szok dla niej:sorry::sorry::sorry:
ale słyszałam też że dziewczynka jest bardziej pewna, bo u chłopca to pępowina może się pomylić czy coś w tym stylu a u dziewczynki jak nie ma nic na zewnątrz to ponoć pewniejsza:-) ale jak widać wersje są różne:-D

moja Oli juz całkiem przeszła do porzadku dziennego nad tym że jest dzidzius w brzuszku tylko czasem musze przypominac że na razie mieszka w moim a nie jej brzuszku;-)ale juz zdarza jej sie że jak coś sobie plauje to już uwzględnia jego istnienie:-p
nasze nowe autko kupilismy juz jak byłam w 9 tc wiec juz nie jest takie nowe ale duzo wieksze od starej Fiesty a w dodatku to najbepieczniejsze auto świata - Volvo:tak:
no róznie sie mówi o tej płci:-pjak kto sobie umysli:laugh2:zalezy tez od dokąłdnosci USG.Do mojej wizyty zostało zaledwie 4 godzinki:tak::rofl2:

Ja mam X-landera ale wersja sprzed 2,5 roku(możliwe że teraz jakies gadżety dołożyli).Jestem zadowolona choć ciężki niesamowicie(ale pewnie jak każdy):laugh2:

Miłosz ma już całkowitą świadomość że mama ma w brzuchu dzidziusia,trochę się boj dotykać jak ono skacze ale chyba mu to przejdzie,
dziś robił liste co w sklepie trzeba dla dzidziusia kupić - różową wanienke, wózek, pieluchy
a wzresztą widze jak się odnosi do 6 miesięcznego siostrzeńca, głaszcze go po główce daje smoka nawet ostatnio jak z nimi siedziałam mówi do mnie
- mama ty usiądź przy komputerze a ja się zajmie Michałkiem
spryciaż

reklama
Giza - Jak dostaniesz te paczki z ciuszkami to prosze o zdjecie :tak: A samochod kupilismy Honda CR-V 2008 o taki

Co do wozkow to fajny jest nowy z peg perego no raczej bendzie dopiero chyba w grudniu czy w styczniu. Peg perego skate wpadl mi w oko o to on

Do góry