reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Gratuluję wam dziewczyny kopniaczków:-):-) U mnie już 20 tc a ja jeszcze nie czuję, bardzo się martwię bo nie wszystko jest jak powinno i muszę leżeć:-:)-(, a gdybym czuła ruchy i kopniaczki to byłabym o niebo spokojniejsza. Moja ginekolog powiedziała, że przy pierwszym dziecku to mogę dopiero w 22 tc poczuć i nie ma się czym przejmować, ale ja nie chcę tak długo czekać:sad:

reklama
Witajcie Babeczki swiatecznie,
nie odzywalam sie ostatnio bo Irenka sie rozchorowala. Zlapala zapalenie pecherza, kilka nocy bylo strasznych bo plakala i krzyczala z bolu, a my nie wiedzielismy co sie dzieje. W koncu zorientowalam sie o co chodzi, zrobilismy badanie i okazalo sie ze jest potrzebny antybiotyk. Teraz juz jest dobrze.

Poza tym jest w porzo :)
Jak sie odrobie i wrocimy ze swiatecznych wojaży to bede pisac czesciej.

Gratuluje kopniaczkow! nareszcie :)))))
siwona, ja Irenke poczułam pod koniec 22 tygodnia. Spokojnie, masz jeszcze czas :)

Remeny biedna Irenka zapalenie pęcherza to podobno starszne jest:-( buziaczki dla niej:-) a ty już zdrowa?
Telma żyję zyję :-D
Mój synus starsznie warjuje wbrzuchu najbarzdiej wieczorem jak chce isć spać:eek::-D

Witajcie Kobietki!
Gratuluje kopniaczkow, super!
U mnie w brzuszku jakis zastoj. Bylam pewna, ze to poczatki ruchow Dzidzi, a tu od kilku dni znowu cisza...juz sie nie moge doczekac.
Trzymajcie sie dziewczyny ZDROWO, widze, ze przeziebienia i oslabienia wisza w powietrzu.
Duzo odpoczywajmy i spijmy kiedy sie da (latwo powiedziec)

remeny, dobrze, że Irenka już zdrowa i nie musi tak cierpieć.
Gratuluję kopniaczków kolejnym marcówkom :-D:tak:
Ja chodziłam do szkoły rodzenia. Szpitalne zajecia odpadały ze względu na godziny, w których odbywały się zajęcia i odległość. Trzy lata temu płaciłam 300 zł. Zajęcia trwały 2 razy po 2 godziny w tygodniu przez 2 miesiące. Grupa była bardzo kameralna - na początku 5 a potem 4 pary. Chodzenie samej nie jest dobre, bo dużo ćwiczeń wymagało pomocy drugiej osoby. Ale jeśli mąż nie może, to może koleżanka albo mama. No i z kimś zawsze raźniej. Jak następne zajęcia były bardziej dla mężów, to położna uprzedzała i wtedy panowie wszyscy stawiali się w komplecie, a tak to różnie z tymi facetami bywało. A same zajęcia bardzo polecam. I chyba to jest dobra chwila na zapisanie się do szkoły, bo nie wiadomo kiedy zaczynają się zajęcia dla nowych grup.

Opiszę Wam jeszcze coś:

W środę stwierdziłam, że mimo, iż chodzę prywatnie do gina to przecież płacę składki do NFZ i podstawowe, comiesięczne badania, które zleca mi gin zrobię sobie z kasy chorych (wcześniej płaciłam). Poszłam do rejestracji państwowego gina i poprosiłam o skierowanie na te badania. Okazało się, że NIE NALEżą mi się bezpłatne badania!!!!!!!!! bo chodzę prywatnie do lekarza i lekarz rodzinny także mi nie wypisze tego skierowania!!!!! To po jaki ch...j płacę te składki????????????? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Za gina płacę, bo to specjalista - ok - mój wybór, ale dlaczego do cholery mam płacić za podstawowe badania dla kobiet w ciąży?????

reklama
dziewczyny czy juz kupujecieciuszki i wózki
powiedzcie jaki wózek czy spacerówke czy wielofunkcyjny
przytyłam 10 kg a wy
i dam mojemu synkowi chyba na imie kamil

Do góry