reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

a u nas dzisiaj piękna jesień, choć kilka razy zbierało się na deszcz. Korzystając z wolnego i do tego bez dziecka wczoraj wyprałam dywan, a dzisiaj wzięłam się za kuchnię. Może błysku nie ma, ale wzięłam się w końcu za miejsca, które zazwyczaj sobie odpuszczam. A jak brzuch będzie większy, to będzie jeszcze ciężej się za to zabrać. Z praniem i prasowaniem w końcu wyszłam na prostą. Muszę jeszcze męża zagonić do umycia okien. Szczęśliwy raczej nie będzie ;-)
A teraz mam jeszcze godzinkę do powrotu chłopaków do domu, to sobie odpocznę :-D

reklama
darinia, ja słyszałam, że jak wychodzi wynik ponad normę, to każą powtarzać badanie, bo mógł się wkraść jakiś błąd. Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku.

cześć Dziewczyny.
Siadam na chwilę bo muszę niestety leżeć:-(. Czuję się już trochę lepiej. Biorę fenoterol 12 razy na dobę i do tego izoptin, ale czuję się po tym nieciekawie:-(. wszystko mi się trzęsie, serce lata...:-(ale skurcze powoli ustępują. Oby było dobrze.
pozdrawiam Was wszystkie ciepło:-)

kobitki ja tylko na chwilkę, bo sił brak:-:)-( zaprawiliśmy się nieźle.. ja się w katarzysku topie, ale najgorsze jest to, że Bartusiowi też z nochala ciurkiem leci:-:)-:)-( synio już śpi.. ja czekam na mężusia.. ciekawe jaka nas noc czeka...

asze leż kochana i bądź dobrej myśli:-):-) na pewno będzie dobrze:-):-)
darinia ja gdzieś czytałam, że czasem znacznie lepiej wychodzą wyniki przy 75g glukozy... nie martw się na zapas.. pewnie będziesz musiała powtórzyć badanie, ale mam nadzieję, ze wszystko będzie ok:-):-)

JA TEŻ SIĘ DOCZEKAŁAM :-) . NARESZCIE!!!:-D Juz się martwiłam że może coś nie w porządku, ale jest ok. Dziś czułam go w dolnej cześci brzucha :-). Najpierw po lewej stronie, potem zrobił sobie przerwę i dalej juz na środku :-). Na początku miałąm wrażenie jakby jakieś bąbelki pękały mi w brzuchu :-).

Odnośnie szkoły rodzenia.... Chcielibyśmy zapisać się bo słyszałam że warto no i po tym co napisałaś PrzyszłaMamusiu to nabrałam jeszcze większej chęci. Jeśli to nie tajemnica to napiszcie mi ile kosztują takie zajęcia? A może jest ktoś z Bydgoszczy kto orientuje się czy w "dwójce" tez jest taka szkoła?

Doris, dziekuje serdecznie za wyjasnienie. Ja niestety jestem zielona w kwestjach prawnych, a z nasza zakladowa ksiegowa nie ma szans pogadac na ten temat (wierna zakladowi :crazy: i nie doradzi).
Nie omieszkam stukac do Ciebie jak bedzie mnie cos tam jeszcze gnebic :-)

reklama
Dodam jeszcze, ze bylam dzis zapytac o szkole rodzenia i tak obecnie kurs jest w polowie, a ze az tak bardzo sie nie spieszy, Pani zapisala nas dopiero na grudzien.
Z tego co mowila, to zajecia trwaja 10 tygodni, sa raz w tyg. w srode - godzinka wyklad i godzinka cwiczenia :-) A co do oplat, to zbieraja niby po 50 zl (jako cegielka na szpital, czy cos takiego), ale niektorzy daja mniej, niektorzy wiecej.
Co do szczegolow, trzeba bedzie poczekac do grudnia ;-)

No i ide w piatek na glukoze, zobaczymy co wyjdzie :baffled:

Do góry