reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
hej...
jestem na Waszym forum od niedawna :)... MOj synuś Mikołaj ur. sie 20.03.2008 więc nieśmiało chciałabym do Was dołączyć...::-)

a oto on:-)
555kr7.jpg

hej Modlisia witaj wsród nas :-) fajnego masz synka:tak:napisz moze cos o sobie;-)
Asia Ninja niezazdroszcze sniegów, choc my podobnie mamy do asfaltu jak wy ale nasza droga jest wyzej od pól i nam nie zawiewa jej naszczęście:tak:

Mimo polowania na czarownice musiałam napisać:-D

DUSIU, ogromniaste gratulacje dla Ciebie i Twojej najmniejszej pociechy :)

U mnie też zasypuje, szczególnie, że mieszkamy na górce... więc nie zazdroszczę Ninji i Asi...:no:
Asiu, mam nadzieję, że teraz szybko pójdzie:tak:
Weronikaa, przepraszam za pomyłkę:zawstydzona/y:

Dusia, gratulacje. Obejrzałam już Paulinkę na NK - ale mała kruszyneczka. A jak Michałek zareagował na siostrzyczkę? No i jak Ty się czujesz, wszystko w porządku?
Asia, współczuję śniegu. Mam nadzieję, że nie będziesz miała problemów z dojazdem do szpitala.
Modlisia, witaj. Super przystojniak z Twojego synka.
U nas z nocnikiem jest różnie. Mila co prawda coraz częściej woła siusiu i kupkę, ale nie zawsze wystarczająco wcześnie, żeby zdążyć na nocnik. Miałam zamiar ją dziś puścić bez pieluchy, ale lekka biegunka się przyplątała. No i planowałam jej wprowadzić kozie mleko, ale też muszę poczekać. Kozie serki i jogurty je już od dawna, ale na mleko się nie zdecydowałam. Wydaje mi się, że nie powinno być problemów, ale przy kłopotach brzuszkowych nie ma co rozszerzać diety.

Mrowa...mam 26 lat :-)...skończylam studia i zaraz po nich wyszłam za mąz i urodził się nam synek Mikołaj... Obecnie jestem na urlopie wychowawczym i planujemy druga dzidzie w zwiazku z czym jestem troche pzrerazona bo nie wiem czy dam radę z dwójka mlauchów, ale skoro inne mamy daja rade to ja chyba też ;-);-)...no i od razu mam pytanko do Was-> jak sobie rodzicie z dwójką dzieci, gdzie różnica wieku jest ok 3 lat...Jesli uda mi sie zajsc w ciaze to roznica wieku bedzie ok 3 latek i tak sie zastanawiam jak to jest? ...Mysle ze znajda sie mamy ktore miały dzieci z mniejszą róznicą wieku :-) wiec czekam na opinie...oczywiscie nawet gdyby były najbardziej negatywne (choc mysle ze takie nie będa) to nie zmieni naszych planów bo moim marzeniem jest posiadanie drugiego dziecka ale warto zwrocic uwage na niektóre rzeczy i powiedzmy nastawic sie odpowiednio :tak:

Giza dziekuje :-), on to ma po tatusiu hihiihi :-) a tak poza tym to moj mały nie lubi nocnika, mam wrazenie ze szybciej skorzysta z naszej toalety ... Na nocnik za to wysadza misie iii każe im robić sisi ;):-);-)

gratulacje dla świezo upieczonej Mamusi :)

Witam
Dzisiaj bylismy w teatrze to mi jakos lzej bo ostatnie 2dni mialam znowu do d...
weronikaa-te babki w sklepie hym...
k030.gif
a010.gif
tyle na ten temat, co do Arusia to tak mu zostalo po pobycie w szpitalu bo non stop ja kochanie to a kochanie tamto
f025.gif
no i narazie dobrze sie uklada z tym DUZYM
n060.gif
. Brawo dla Filipka a Nela tez agentka
a020.gif

ewa-super ze wieczorek sie udal a my jak narazie planujemy remont a dzidzia to jak wybadam swoje cialko to wtedy zdzialamy no i jak z chlopakami bedzie ok
niekat-Oli to stanela na wysokosci zadania jak to na starsza siostre przystalo,
a075.gif
dla Oli za konkursik i
a075.gif
dla Marcelka za siku
a020.gif

Asia-hym no chlopaki dopiero teraz tak konkretnie zaczynaja sie razem bawic wiec i na Basienke przyjdzie czas. Oj no to lepiej niech juz nie pada ten snieg bo porod wnet
d030.gif

giza-Ty to masz bystra ta coreczke sliczny duszek
a050.gif

beti-tak tak chcemy Domisia dac do przedszkola bo jestesmy z niego zadowoleni, bedzie mial kontakt z dzieciaczkami, ja troche ochlone, a do pracy nie wracam narazie bo mam przyznane wszystkie swiadczenia na dziecko niepelnosprawne w tym opieke wiec nie moge pracowac no chyba ze zrezygnuje ale narazie nie chce bo na jedno wychodzi (jesli chodzi o pieniazki) wiec wole zeby dzieciaczki byly do 13 w przedszkolu a pozniej z mamusia
s040.gif
a Ty wiesz co tam masz w brzuszku???
modlisiawitaj slicznego masz synka
DUSIA GRATULKI I BUZIACZKI DLA MALUSIEJ
043.gif

Modlisa ja mam róznice 3 lat i jak dla mnie jest to chyba najlepsze róznica:tak:nie mam porownania z inna :-D Mela bardzo duzo mi pomagała i nawet nie była bardzo zazdrosna o braciszka (moze to tez kwestia przygotowania jej na to , sama nie wiem). Teraz tak sie super bawia i kochaja :tak:uwielbiam takie momenty:-)lapia za serce;-)
a w jakim miescie mieszkacie? jesli mozna wiedziec;-)
Kasik skoro na to samo cie wychodzi to chyba lepiej zostac w domciu;-)

My zaraz wybywamy na obiadek do teściowej a potem na kulig;-):biggrin2:

DUSIA- OGROMNE Gratulacje dla całej Rodzinki!! Jak to szybko zleciało Zdróweczka dla Paulinki:tak:.

Podczytuje Was ale ciągle się zbieram aby coś "skrobnąć" i bez efektów. Jesteśmy zdrowi i wsio jest oki :tak:. U nas Tosia mówi już bardzo dużo. I coraz częściej całymi zdaniami. Zaskakuje nas z dnia na dzień:tak:. Ostatnio podeszła do mnie mocno mnie przytuliła i powiedziała: Mamusia, Tosia moćno kocha. Rozbroiła mnie totalnie :-D:sorry2:. Trudno mi teraz wypisać co nowego mówi, bo powtarza po nas każde słowo i w większości zrozumiale. A jak czegoś nie może zrobić to krzyczy : Mamusia nie monie.

O i tyle mojego pisania, bo moje dziecko wdrapało się na krzesło i woła: Mamunia kaśkę i tysia tysia. Zawsze do kaszki ogląda na youtubie teledysk baby lily "tyci tycia":-). Może następnym razem uda mi się nawiązać do waszych wątków.

reklama
no proszę ... wchodze z poniedziałku i co mnie czeka?Radosna nowina!
DUSIA WIELKIE GRATKI DLA CIEBIE I PAULINKI!!!
super że masz juz za soba poród i wracaj szybko do formy i zdawaj relację koniecznie:tak:

Do góry