reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Zdążyłam! - Skaba - STO LAT!!! :-):-):-):-)​
Dołączam się do życzeń (choć przyznam, że nie wiem z jakiej okazji) Ale życzeń przecież nigdy nie za wiele.
Ja miałam bardzo zły tydzień. W poniedziałek Przemek spadł z murka głową na krawężnik. Na szczęście skończyło się na małym rozcięciu. Oczywiście zamiast do pracy pojechałam z nim na pogotowie. No i cały tydzień miałam na niego opiekę. Do tego jeszcze moja mama się rozchorowała bardzo poważnie. Więc codziennie do niej jeździliśmy z Przemkiem. Mila szła normalnie do żłobka. Dopiero dziś została z nami w domu, bo rodzice wyjechali na wieś. No i wybaczcie, że nie odpiszę, ale jakoś nie mam teraz do tego głowy. Choć czytam Was na bieżąco.

reklama
:-)hej hej! dziewczyny dziękuję za życzenia:-)

pytacie o przeprowadzkę.. mam nadzieję, ze na święta się uda, ale nic na siłę.. choć jak teraz moje Dłubusie (czyt. panowie od wykończeniówki) ruszyli do akcji to i iskierka nadziei się pojawiła, że może święta spędzimy w domu:-)

giza dobrze, że Przemkowi nic się nie stało:szok: i oby mama szybko wróciła do zdrowia (mam dzisiaj urodziny;-))

ale mi się udało odpocząć w tym tygodniu!! byliśmy już tradycyjnie na pielgrzymce.. trzydniowy spacer:-) Mary była nisamowita.. jak tylko słyszała, że coś się zaczyna dziać wołała: Bum bum! i pakowała tyłek do wózka.. przejechała ze mną całą drogę w obie strony:-)moja krew!:-D

dzisiaj w prezencie mąż wreszcie wyrównał nam działkę:-) w związku z tym mogę sadzić kolejne krzaczory:-)

Skaba, trzymam kciuki za święta w domu
Wróciliśmy z grilla. Było fajnie. Co prawda rano postraszył nas deszcz, ale po południu zrobiło się całkiem przyjemnie i bez dotychczasowego upału. Przemek wybawił się z siostrzenicą koleżanki. Są równolatkami więc dobrze się dogadywali. Mili trochę biegała za nimi a trochę się bawiła przy nas. A ja się objadłam, ale takie pychotki były, że ciężko było się oprzeć.

Asiu, OOOgromniaste gratulacje! :-)
Tatus pewnie dumny ze trzecie malenstwo w drodze i moze niech on dla najmlodszej cory imie wymysli? :-)

Ninja, bardzo mi przykro. Kto jak kto ale Wy myslalam ze niesamowicie zakochani. Jakbys byla w Warszawie to moze na mala kawke sie uda spotkac?

Wybieramy sie do PL jak sojki za morze ale sadze ze niedlugo juz uda nam sie ustalic date "przeprowadzki" :sorry2:

Giza, no chyba zlobka bo co to ten klub malucha to nie wiem. Ktos znajomy rekomendowal Akademie Maluszka ale sadze ze to zlobek. Maja tam podobno piosenki po ang wiec J by mial codzienny kontakt ze swoim drugim ojczystym jezykiem.

Beti, oj ja to za kims to zawsze bede tesknic bo te moje ulubione osoby to mocno po swiecie sa porozrzucane :-D W Wawie bede tesknic za psiapsiolkami z uniwerku ale obiecaly ze beda przylatywac. i tak napewno nie bedzie tak zle jak w paryzu - tam to nawet nie wiedzialam do ktorego domu na Swieta mam wracac :-D

no mialam cos jeszcze napisac i kompletnie zapomnialam co :dry:
skleroza nie boli ale...
dobranoc! :happy2:

hejka melduje sie po powrocie z Niedzicy;-)było super słoneczko swieciło anm cały czas wiec popływaliśmy w j.czorsztyńskim;-) Kondzik tylek moczył i zbierał kamienie cały czas wogóle w swoim zywiole był;-)przywieżlismy 5 kilo korbaczów i bedziemy jak zwykle sie nimi zajadac;-) uwielbiamy je :-p
Asiu to maz w mniejszosci nadal;-):-p moze psa kupicie płci meskiej i wtedy bedzie mu raźniej:-D a jakie imie wymyslił ? super ze dzidzia ok:tak: a dzieci od nastepnego roku czyli nasze panienki obowiazkowo ida do zerówki jako 5-latki:baffled::dry:
Beti napewno dasz rade za tydzien bedziesz pisała ze nie apmietasz jak to było an wakacjach;-)a moze ty do Asi dołaczyłas hmmm?;-)
Giza biedny Przemek zdrówka dla mamy:tak:

MrsF, bo żłobki to są instytucje państwowe, a tak zwane kluby malucha są prywatne. To nie wiesz jeszcze kiedy przyjeżdżacie do Polski?
Mrówa, super, że wróciłaś :tak: No i że wypoczęliście. Przemek ma jeszcze tylko strupek i trochę obolałą głowę, a mama troszkę lepiej się czuje.

reklama
czy to znaczy że 6-latki juz musowo do szkoły!!
Moja Oli skonczy w czerwcu 6 lat czyli co... od wrzesnia 2010 bedzie uczennicą??:szok:
Hmmm, jeśli od czerwca nic się nie zmieniło, to jeszcze przez najbliższe 2 lata to rodzice będą decydować czy posyłają dziecko do szkoły w wieku 6 czy 7 lat. U nas zrobili tak, że w przedszkolach do zerówki przyjmują tylko 5cio latków (tylko 6cio latki, które chodziły wcześniej do przedszkola mogą zostać w przedszkolnej zerówce), a do szkolnych zerówek 5cio i 6cio latków.

Do góry