reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Ja ma różne odczucia jeśli chodzi o karmienie piersia. Bardzo chciałam karmić , początkowo młody nie potrafił chwycić piersi więc laktator mi pomagał, później jak załapał to miałam wrażenie że igły ktoś mi wbija w suty jak ssał, po trzech miesiącach ból minął to był piękny czas , wygodne jest to że w nocy dam cyca i śpi dalej , nie trzeba wstawać by przygotować mieszankę. Niestety jak wróciłam do pracy to zaczął się problem ze mi wyciekało mleko i piersi twardły co sprawiało ból , teraz znów mnie bolą sutki przy karmieniu . Kocham karmić i tą bliskość ale jak ktoś mi powie że to proste to odpowiem że tylko w filmach 😆

reklama
Ja ma różne odczucia jeśli chodzi o karmienie piersia. Bardzo chciałam karmić , początkowo młody nie potrafił chwycić piersi więc laktator mi pomagał, później jak załapał to miałam wrażenie że igły ktoś mi wbija w suty jak ssał, po trzech miesiącach ból minął to był piękny czas , wygodne jest to że w nocy dam cyca i śpi dalej , nie trzeba wstawać by przygotować mieszankę. Niestety jak wróciłam do pracy to zaczął się problem ze mi wyciekało mleko i piersi twardły co sprawiało ból , teraz znów mnie bolą sutki przy karmieniu . Kocham karmić i tą bliskość ale jak ktoś mi powie że to proste to odpowiem że tylko w filmach 😆
Tak te wrażenie że ktoś igły wbija…. Omg. Nie chce do ręki wracać, później gryzienie zębami… do teraz mam blizny. No i miałam 2 tyg po porodzie takie zapalenie piersi że myślałam że zejdę z tego świata. 40 stopni gorączki, 5 dni w szpitalu. Nigdy więcej…

Tak te wrażenie że ktoś igły wbija…. Omg. Nie chce do ręki wracać, później gryzienie zębami… do teraz mam blizny. No i miałam 2 tyg po porodzie takie zapalenie piersi że myślałam że zejdę z tego świata. 40 stopni gorączki, 5 dni w szpitalu. Nigdy więcej…
Ja na szczęście zapalenia nigdy nie miałam. Młody rzadko gryzie bo już wie że wtedy nie będzie pić. Za chwile dwa latka skończy. Czekam aż sam się odstawi 🙃

Ja karmiłam pół roku - bywało też różnie,były przepłakane noce ale nie chodzi mi o odczucia z doświadczeń - tylko o sam fakt,że ona jej tak prosto w twarz powiedziała, jakby M. Wywaliła bufet na wierzch a robi to dyskretnie.
Mnie osobiście nie obchodzi czy ktoś karmił piersią czy butelką - to osobista decyzja każdej mamy. Moja szwagierka też karmiła piersią a teraz komentuje kuzynkę,że to obrzydliwe 🤬🙄 hipokrytka

Hej, jestem mamą dwójki dzieci, w styczniu miałam ciążę biochemiczną 💔

Czy któraś miała wypryski na dekolcie i twarzy jako właśnie pierwszy objaw ciąży?
W ciąży biochemicznej miałam właśnie wysypany dekolt. Teraz dekolt + twarz.. dawno tak nie miałam..
do terminu miesiączki 6 dni.

Ostatnio pokazują mi się moje okresowe objawy także chyba nie będzie miłej niespodzianki.
Wczoraj miałam jakiś dzień ryczka... Myślałam dużo o dzieciach w rodzinie,że moja córka się sama bawi, że mielibyśmy prawie półroczne dziecko,że moja mama już prawie 4 lata nie żyje i ogólnie jakieś takie smuty... Dzisiaj mam już lepszy nastrój także jakoś to będzie:) jeszcze dwie nocki i sikam:)
Ja w jedną sobotę się dowiedziałam że kolejna dziewczyna jest w ciąży i ryczałam zapijając chipsy colą a w pon kawa była fuj i ⏸️
1739036079421.png

Sorki, że się wetnę Wam na chwilę. Ooo nie pamiętałam, że aż dwa razy byłyśmy razem na marcowkach :) powodzenia w staraniach :) przyznam, że z czwórka jest ciekawie :D
Marcowki z 2023r nadal są aktywne na forum na prywatnej grupie , czasem tam zaglądam ale ostatnio rzadko bo za dużo do nadrabiania. Marcowki z 2020 przeniosły się na FB ale dawno nic nie widziałam by ktoś pisał 😆

reklama
Do góry