reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

AsiaM ja czytam w wannie lub jak usypiam młodego, bo muszę go wtedy na jakieś 10 minut przytulić, więc też nie za wiele tego czasu:no: Niestety nie wyrabiam nawet ze wszystkimi obowiązkami domowymi, to raczej siedzenie w fotelu z książką odpada:-(Wogóle jakieś ostatnio doły łapię, bo jak wracam z Emim do domu po odprowadzeniu Błażka do przedszkola, to nie wiem w co ręce włożyć:angry: Nawet jeśli powoli, stopniowo w ciągu dnia udaje mi się wszystko sprzątnąć i ugotować obiad, to za chwilę już chłopcy przechodzą jak tajfun:wściekła/y:no i jeszcze zawsze muszę sobie znaleźć coś co mnie gryzie - a to w szafkach trzeba by posprzątać, albo sterta prasowania rośnie...:crazy::zawstydzona/y:

reklama
ja tez lubie czytac ale niestety czasu brak zeby tak zasiasc spokojnie w fotelu i czytac:sorry2::-(
Niekat a byłas u lekarza?
Kra gratulki dla chodzacego Emiego :happy:
to skrobne zaraz smska do Ninji co by dowiedziec sie co tam u nich;-)

Hejo mamusie
U nas jak narzie zw zdrowkiem ok Dominikowi na drugi dzien przestalo oczko ropiec uf sol fizjologiczna pomogla:-) wczoraj mi dal popalic:crazy: ale dzisiaj non stop spi na tylku to zasowa przez cale mieszkanko jak torpeda:-D i od paru dni cos tam probuje raczkowac ale jak mu cos nie idzi to fru na tylek i heja! Je jak male muuuu:sorry2: szok tyle co on potrafi zjesc!!! A Arek nwych slowek nic nie zlapal aaaa przepraszam cos tam kaleczy i na czekolade mowi kolada i caly alfabet juz umie przeczytac:sorry2::-p no pare literek jeszcze niewyraznie mowi ale umie:-)
Ja mam nerwa bo juz mi sie zbliza @ i wszystko mnie drazni:dry: i zylki zaczynaja bolec:no: masakra ooooo musze leciec bo Domis sie obudzil i jest placz:dry: zdrowka dla wszystkich i wszystkiego naj na kolejne miesiaczki:-)

Kasik a u lekarza jeszcze nie byłas z nogami:no: lepiej tego nie lekcewaz
brawa dla chłopaków:happy:
a pisałam do Ninji sa z Tymonem w szpitalu i niechce nic jesc i piś ma kroplówki do tego niewiadomo co mu jest:-(

:szok::szok::szok:ojej duzo zdrowka dla Tymona oby szybciutko bylo wiadomo co mu jest i sie wyleczyl malusi i sily dla ninji
mrowa-bylam u lekarza to konczy mi sie juz detralex i bede szla na doplera prywatnie potem do chirurga na kontrole i zobaczymy co dalej:zawstydzona/y::dry:

Kra u mnie też jak po tajfunie, a codziennie sprzątam i sprzątam :baffled: Ja jak byłam mała mieliśmy każdy po kilka zabawek i wszystko było łatwiej w porządku utrzymać, a teraz to mieszkanie zawalone zabawkami i nie ma tego gdzie upychać. W domu planuję zrobić bawialnię i będzie zakaz wynoszenia zabawek stamtąd ;-) Jak na razie to tylko z tymi zabawkami nie potrafię sobie poradzić.:zawstydzona/y:

Mrówa ja planuję latem zaganiać dzieciaki do piaskownicy a sama w leżaku obok czytać :-) ale nie wiadomo czy plan wypali.

Kasik to już masz super efekty pracy z Arkiem, jak cały alfabet zna :tak:

Ja muszę pochwalić mojego ojca, dzisiaj wezwałam go w trybie pilnym rano żeby posiedział ze smarkającą Basią u nas gdy ja miałam Alę zaprowadzić do przedszkola. No i przyjechał i pobył z nią chwilę sam na sam, a to pierwszy raz:-) z Alą nigdy sam nie był, więc to duży postęp :tak:
A co do Basi to posmarowałam ją pulmexem dwie godzinki temu i teraz nic jej nie leci z nosa, normalnie cud:-D a od rana jej ściągałam fridą co chwilę

Ewa, kupiłam na 86, ale jak do tej pory, to z coccodrillo Przemko zawsze dłużej chodził w danym rozmiarze w kurtkach tej firmy. Teraz ciuchy na 110 są na niego dobre, ale kurtkę ma na 104 i jest ok. No i Milenka jest dość drobna. Dopiero teraz nosi 80, a jeszcze kilka rzeczy na 74 jest na nią dobre. I wydawało mi się, że 92 będzie już za duże.
Ninja, zdrówka dla Tymona.
Milenka zobaczyła mnie dopiero rano, bo jak przyjechałam to już spała. No i nie było żadnej pobudki w nocy. Jejku, jak ona się cieszyła. Aż piszczała i śmiała się w głos. No i przytulanek pewnie nie byłoby końca, gdyby nie to, że trzeba było iść do pracy. A przez te 3 dni Mila zrobiła bardzo duże postępy. Coraz mniej raczkuje i zadowolona chodzi wszędzie. Dziś to się nawet próbowała wdrapać na komodę. W żłobku też ją dziś bardzo pani chwaliła. Ale jak już odebrałam ją ze żłobka, to nie chciała mnie na krok odstąpić.
Jutro Przemko ma bal przebierańców. My też się wybieramy, bo jest po południu. A wcześniej idzie do klubu seniora i będzie śpiewał dla babć i dziadków. Dumna jestem, bo tylko kilkoro przedszkolaków tam idzie. A Przemko cieszy się, że dla innych babć i dziadków będzie śpiewał.

ninja zdrówka dla Tymonka!!! trzymajcie sie..napewno w szpitalu wyjasni sie o co chodzi....Buziaczki!:happy:
giza dzięki:-)..tylko tak sobie myslę,.że Antoska to teraz nosi na 86..i juz sama niewiem:sorry2:,,
wczoraj była sąsiadka z chłopakami..i ten jej mały ma w maju 2latka..(a jak sie yrodził miał jak Tosia 4,5kg..i coś koło 61cm)to teraz nosi na 92..98..a nawet na 104:)szok:)..ale dzis to juz nigdzie sie nie wybieram..bo okropnie zasypało:szok:..A ja wczoraj w tym nowym aucie koła na zimówki zmieniałam:-p..dzis to bym juz miała problem:tak:.
W niedziele pewnie do Rz-wa jak sie wybierzemy,to zobaczę ..może własnie w coccodrillo..
kasia dobrze radzi mrowa (bo sama wie) jak to z nóżkami..lepiej za wczasu leczyć..;-)

Marcel nosi 80.ale niektóre spodnie ma na 74 i kurtke też:tak:chyba ma długie rączki bo body i bluzeczki raczej 80 juz mu zakładam bo inaczej rekawki przykrótkie;-)tym bardziej dziwi mnie tak kurtka:confused:
jesli chodzi o czytanie to kiedy Marcel spi albo wieczorem jak oboje śpią, a poza tym mam dana ksiązkę zawsze przy sobie więc czekanie w aucie na męza po pracy czy przerwa sniadaniowa w biurze zawsze jest szczepnie zagospodarowana:-pa ostatnio miałam dwa dni w pracy takie luzackie bo byłam w biurze sama z kadrową i to w osobnych pomieszczeniach więc po odfajkowaniu rutynowych obowiązków miałam całe 6 godzina na ksiązkę:-Dtylko ciiii;-)
jak to nie wiadomo co jest Tymonowi??lezy pod kroplówka i tyle??pewnie ninja tam walczy jak lwica o informacje i już wkrótce bedziemy mieli dobre wieści:tak:ZDRÓWKA TYMEK!!!
kasik no jestes wreszcie:tak:długo Cie nie było i widze ze sa postepy:-Dmoja Oli nie potrafi powiedziec całego alfabetu bo jej sie miesza w okolicach mnop... wiec skoro twój Arek to potrafi to powinnas być dumna niesamowicie z synka:tak::-)
a u nas rota-ciulstwo sie przypałętało:-(idę na "Kotka .." sie pożalić...

reklama
Hej kochane :-) wpadłam tylko powiedzieć że jestem i żyję cobyście nie zapomniały o mnie;-) u nas biało.śnieg już drugi dzień sypie:-) pięknie to wygląda...No,u nas ok.Przeprowadzka prawie skończona,może tam jakiś z jeden worek gdzieś w szafie się szlaja ale tak to wsio rozpakowane;-) No i doopa,nie poodpisuję już wam bo Ania marudna:-( napiszę conieco wieczorem :-) buziaczki

Do góry