reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
niekat to super sie nie da ;-) Gdzies czytalam artykol o tym ze sie da to zrobic ale ja sama nie znam sie na takich rzeczach. Nie mam archiwum w przegladarce a nie pamietam gdzie to pisali :(

Macie racje ze nie powinno sie zamieszczac nagich zdjec na takich portalach no ale biore pod uwage to ze nie kazdy o tym pomysli bo rozni sa ludzie.

A tak nie w temacie:

Ostatnio ogladalam Rozmowy w toku, bo byl ciekawy temat i byl puszczony filmik z neta jak jakis facet normalnie podrzucal dziecko krecil nim trzymajac za raczki i nozki, raczki mu wykrecal. Powiem wam ze ja mam chyba cos z psycha bo czasem patrze na swoje dziecko i mi smutno ze sa dzieci ktorym dorosli robia krzywde fizyczna badz psychiczna. :(

Nie powiem zeby moje dziecinstwo bylo kolorowe no ale szczerze kiedys pracowalam w sadzie rodzinnym, mialam kontakt z aktami, bylam protokolantem na rozprawach. Nieraz byly zdjecia z sekcji zwlok niemowlat pobitych,przypalanych, zgwalconych. Jak sobie pomysle co te dzieciaczki sie nacierpialy przez swoich oprawcow to mi sie plakac chce. Studiowalam resocjalizacje i zrezygnowalam -i z pracy w sadzie i z studiow. Nie moglabym miec kontaktu z takimi ludzmi co krzywdza dzieci i ich resocjalizowac, ta praca w sadzie przekonala mnie do tego ze nie nadaje.

A tak naprawde bardzo na mnie wplynela ta praca i staram sie byc ostrozna. to nie na moje nerwy....

agunia ale sa watki zamkniete takie do ktorych dostep maja tylko okreslone osoby cos na ksztalt galeri zamknietej na nk. A raczej w tym wypadku malo prawdopodobne ze ktos skopiuje takie zjecie. Zreszta nie przewidzi sie wsyztskiego. Najlepiej pilnowac dziecka i tyle.

Ostatnia edycja:
może troche egoistycznie - ale czasem dobrze nie wiedziec wszytskiego...ja po takich lekturach czy obejrzeniu programu nie mogę spac i wolałabym moje dzieci trzymac cały czas za ręce żeby nikt ich nie skrzywdził....
program o którym piszesz oglądąłam urwykami i tez mnie mroziła ta "zabawa" bo to była zabawa jak twierdzi "szanowny tatus"!:crazy:bezmózgie toto:wściekła/y::no:
a że się nie da to co prawca sprawdziałam ale hakerem nie jestem a włamac mozna sie przeciez wszedzie - nawet na prywatnego kompa jakby ktos sie uparł...

CHRYSTE:no::no:nie umiałam obejrzec tego do konca!!!skurwysyn jeden bezmózgi - pierdzielony chyba pusto we łbie ma jak z usmeichem tak dziecki robi:szok::crazy::angry::angry::crazy::szok::wściekła/y::no::szok::crazy::angry::no::wściekła/y:

Dziękujemy za życzenia dla Emilki!

Kasik - dobrze, że już po zabiegu. Dzielnego masz synka.
Beti - ja też wychodziłam na spacery z Emilką mimo, że miała katar, ale jak po tygodniu nie ma żadnej poprawy, a do tego doszedł kaszel, to stwierdziłam, że krzywda jej się nie stanie jak zostanie w domu.
Anetka - ja też chyba ie mogłabym mieć takiej pracy, gdzie musiałabym oglądać przemoc na dzieciach. A za ten filmik to powinno się odebrać prawa rodzicielskie ojcu dziecka i już nie będę pisać co mi przychodzi do głowy, żeby mu zrobić.

Emilka nie chce mi spać. Położyłam ją jak zwykle o tej porze, ale nie może oddychać - katar ją męczy. Na szczęście w nocy już nie kasłała. Kupiłam jej Flegaminę, ale wczoraj nie użyłam, bo aptekarka poinformowała mnie, żeby na noc nie dawać. Nasmarowałam z przodu i z tyłu Pulmexem i chyba pomogło.

zamelduje się choć bo na nic chęci dziś nie mam

Na wstępie dzięki za pamięć i słowa otuchy, kochane jesteście.
Dziś rano zrobiłam badanie krwi, wynik ma być rano, chyba jajko zniosę :wściekła/y: Co by tego było mało pokłóciłam się wczoraj z M i nie gadamy :wściekła/y::angry: normalnie full wypas!!!
Dziecię dalej smarka, mi przeszło, jutro do nefrologa i dermatologa z małą, chyb będę się tłukła autobusem bo mojego księcia prosić nie mam zamiaru, a ojcu sie auto zepsuło - normalnie cudowny tydzień mi się trafił :wściekła/y::angry:

Kasik - dobrze że już jesteście po zabiegu i Dominiś "dobrze" to przeszedł
Anetka - jak tatusiowi nie chciało sie gatków ubrać to ma za swoje :-D
Ninja
- mnie nie określiłaś, sama to zrobię - głupie, nieodpowiedzialne dziecko:-(

Co do fotek na nk ... nie wchodzilam na te linki pedofilow ale na forum kobiety pisaly co tam sie dzialo.Troche mnie to jednak ruszylo mimo ze wczesniej olalam sytuacje. Mam w kontaktach swoich 'znajowmych' i profil zablokowany ale jest ich ok 100 i nie wiem czy ktorys z nich nie ma dwoch twarzy. Oczywiscie nigdy bym nie wkleila nagich zdjec Dawida, ale postanowilam ze skasuje zdjcia na ktorych jest tylko on.
Musimy sobie zdawac sprawe ze zdjecia mozna nam ukrasc w kazdym momencie, wystarczy ze mamy je na 'twardzielu' i jestesmy podlaczeni do netu.Nie chcialabym znalezc profilu ze zdjeciami syna podpisanymi chorymi fantazjami jakiegos zboczenca Osobiscie zaje...la bym gnoja. Znalazalym i pozalowaly ze zyje.
Fakt, nie mozna popadac w paranoje ale ja widzialam forum i laski mnozyly tam te profile w niesamowitym tempie.

Weronika- trzymam kciuki i mam nadzieje ze bedzie tak jak chcesz.

Anetka- tez ogladalam ten odcinek rozmow w toku. Zalosni byli Ci 'tatusiowie'
Koles wyprowadzil sie z pokoju od zony i dziecka bo ' nooo dziecko jednak placze i nieprzespane noce..'
Prochu to ten medrzec nie wynalazl. Mojego M to mam ochote czasem palnac tak pozadnie ale ojcem jest wspanialym. I ma biedak szczescie:tak:

Kasik- buziaczki dla synka

Doris- mi Dr kazal podawac flegamine tak do 16 zeby dziecka w nocy kaszel nie meczyl. jest to lek wykrztuslny.
Matko jaki niedobry..probowalas?? bleee Moj syn jak widzi butle to ostentacyjnie zamyka buzie :-D

Niekat - czasem faktycznie lepiej nie wiedziec

reklama
Do góry