reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

ninja - az taka jestem charakterystyczna hehehehe:-D

Nie wiem ale chyba mam już większości z Was jakiś obraz w głowie - np. Giza to dla mnie taka najbardziej świadoma tu mama, Befatka to wariatka, z którą chętnie wybrałabym się na imprezę klubową przy lejącym się alko :-p, (zresztą Niekat też chyba nie pozostałaby w tyle, hahaahahaah), Mrowa to taka forumowa iskierka, która zwyczajnie bardzo lubi ludzi, Skaba to mega zabiegana ale najbardziej zorganizowana laska (nie wiem czy wiecie, ale ona dała radę studiować jednocześnie 2 kierunki :eek:), Remeny wydaje mi się mieć wielką cierpliwość i spokój wewnętrzny, Kasik chyba jest subtelna z natury, itd...

reklama
Nie wiem ale chyba mam już większości z Was jakiś obraz w głowie - np. Giza to dla mnie taka najbardziej świadoma tu mama, Befatka to wariatka, z którą chętnie wybrałabym się na imprezę klubową przy lejącym się alko :-p, (zresztą Niekat też chyba nie pozostałaby w tyle, hahaahahaah), Mrowa to taka forumowa iskierka, która zwyczajnie bardzo lubi ludzi, Skaba to mega zabiegana ale najbardziej zorganizowana laska (nie wiem czy wiecie, ale ona dała radę studiować jednocześnie 2 kierunki :eek:), Remeny wydaje mi się mieć wielką cierpliwość i spokój wewnętrzny, Kasik chyba jest subtelna z natury, itd...
to masz takie same wyobrażeni jak ja z tym że ja heheh
Ewa mnie tez raz mrowa się śniła jak radziła co dzieciom dawac do ejdzenia;-)to chyba tez element wyobrażenia:laugh2:a jesli chodzi o odstawanie to ja zazwyczaj nie odstaję ale ostatnio nie ma okazji bo a to ciąża a to karmienei no i matce dwójki dzieci juz nie wypada się sponiewierać jak za dawnych lat... a mimo to chciałby sie:rofl2:

niekat ..to ty niewzięłaś tabletki:-D;-):-D..a ja miałam tylko sen:-p;-):-D
(ktos musi być pierwszy,heee..heeee!:-D:-D);-)..co nie znaczy że ty:tak:;-)

A moje dziecko dziś dostało świra :baffled: No ale jak dziadkowie z Częstochowy noszą tylko cały czas na rączkach na zmianę i dziecko 4 dni samo się nie bawi to czego się spodziewać :crazy: I tak cały czas - ja upominałam, żeby go cały czas nie nosili, a za 3 minuty już był na rękach...
Trudno - dzisiejszy dzień musi przekwękać i przepłakać, żeby zrozumiał, że już w Częstochowie nie jesteśmy...:angry:

Witam,
i od razu przesyłam spóźnione buziaczki dla
Kay'i, Martynki, Nikosia, Zosi,Jacka, Michalinki i Emilki :* :* :* :* :* :* :*

i dziękuję w imieniu Joli za życzonka od e-cioteczek:-)

rozpisałyście się jak to w tygodniu
;-)

Remeny,Asia&Asze,
zdrówka dla dzieciaczków... :-) i dla mamuś:tak:
. Z małzonem ok:tak:, niestety godzenie nie wyszło tak jakbym chciała bo w piątek dostałam @:wściekła/y:, tydzień wcześniej:angry:, czy to nie złośliwość losu??
Co się odwlecze, to nie uciecze i pewnie będzie podwojona siła:tak:;-)
Asze, szybka ta Zuzia... pochwalę się, że moja też bez lękowa i jak stoi to puszcza już jedną rękę:tak:
Kasik, świetnie, że już po wszystkim i byłaś oparcie dla swojego synka, który był baaardzo dzielny:tak:
Co do mówienia dzieciaczkó, to się wypowiem, jak prracowałam w przedszkolu to miałąm 3 -letniego Kacperka, który mówił tylko da i mama... po poł roku można było sie z nim lepiej porozumieć... myślę, że przebywanie w otoczeniu dzieci i dorosłych, którzy go nie rozumieli pomogło:tak:
.A tak w ogóle to musialam je wyprac bo grzyb na scianie mi wylazl fuuujjjjj normalniew 2 dni cala sciana pod oknem oblazła.Jestem pewna ze to nie z naszej winy bo grzyb w 2dni sie nie robi.I jutro bede miolestowac wlasciciela niech mi za pralnie zwraca,tapete i niech sie cieszy ze sami to zlikwidowalismy wrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Może trzebabyło pokazać przed zlikwidowaniem, bo pewnie właściciel należy do tych, co jak nie zobaczą na włąsne oczy to nie uwierzą:no:
Witajcie dziewczyny :-) My znow po kolejnej przygodzie z qupa - wiec znow sie wszystko pierze dziecko wykapane bo nawet mial we wlosach :-/ tatusiowi sie spodenek nie chcialo zalozyc po przewijaniu i moj syn znow sciagnal pieluche. W dodatku pol nocy nie spalam bo obok w mieszkaniu bylo wlamanie, trzaskali sie ci zlodzieje jak nie wiem wiec dyskretne to nie bylo a oczywiscie jak sie zawiadomi policje to znow trzeba 2 godziny czekac taka maja predkosc. Nie ma co ale rolety zakladam bo mnie sie tez wlamywali (parter) le okna antywywarzeniowe sa i nie dali rady ich wypchnac wiec tylko okno popsuli ale nie otworzyli. Na szczescie ktos z bloku na wprost zauwazyl wiec policja przyjechala do mnie do domu o 3 nad ranem nie mowiac o tym ze ja wtedy sama mieszkalam :( i normalnie potem na noc telewizor wlaczalam zeby mysleli ze nie spie. :-) Mialam stracha jak nie wiem.
Mniej wiecej o godzinie 23 moj syn wygladal tak jak na zdjeciu. Mamuska juz ledwo ledwo ciagla ta zabawe ale czego sie nie robi dla dzieci
Zobacz załącznik 103266
brrr... ale się działo... nezły imprezowicz z Filipka:-D
Nie mam czasu ani głowy na odpisywanie, wybaczcie :zawstydzona/y:
Ja z innym problemem, @ mi się spóźnia:-( ostatnią miałam 23 października i do dziś nic (czyli juz 41dzień cyklu). Zrobiłam rano test i wyszła jedna kreska - więc OK, wsadziłam do z powrotem do pudełeczka, zjadłam śniadanko, wróciłam- patrze - sa 2 krechy. Niby pisze żeby test odczytywać do 5 minut po wykonaniu bo później jest nie wiarygodny, no ale :crazy::wściekła/y: (myślicie że biorąc poprawkę na to że we wrześniu wzięłam "pigułę" to moge mieć jeszcze coś tam nieuregulowane???

Chyba wybiorę się do mojej ginki, tylko że do niej ciężko sie dostać :no::wściekła/y:
Myślę, że po taki czasie te 2 kreski to przypadek... no, ale wizyta u gina nie zaszkodzi...
swoją drogą, gdyby było pozytywnie, to może też bym reflektowała, bo ostatnio coraz częściej myślę o kolejnej pociesze:tak:
a jak w zeszłym roku nie wiedziałam, że będę mamą to widziałąm wokół siebie mnóstwo mam i kobiet w ciąży;-) a i Jola tez była za pierwszym razem poczeta:-D
Beti gdzie się podziewasz? Ostatnio pomyliło mi sie i składałam życzenia Julce, oczywiście chodziło mi o Twoją Jolę, sorry:zawstydzona/y:.
jestem, jestem... tylko znów przed pracą nie zdążę niczego zrobić...ach, ale BB wciąga:tak::-D
a jesli chodzi o mieszanie mleka z kaszka - od 8 miesiaca robiłam tak Oliwii i z tego co pamietam przesypiała w tym okresie juz całe noce:tak:o ile nie wcześniej:nerd:takie proporcie ta moim doświadzonym zdaniem ok bo kaszka jest na tyle płynna że leci przez smoczek a na tyle gęsta że wypelnia brzuszek szczelnie i starcza na dłuzej:tak:
No u mnie jest dodawanie do mleka modyfikowanego na noc kleiku ryżowego... a małą ostatnio o 18 je a potem o 19 wypija 200 ml mleczka zagęszczonego:szok: potem się budzi w nocy, ale dzisiaj byłam sprytniejsza i o północy dałam koperek włoski, a za 2 godziny pierś i śpi do teraz:tak:
Doris, zdrówka dla Emilki... ja natomiast codzinnie uważam, że spacerek nie zaszkodzi przy katarku... Jola tez zasmarkana, ale jeszce bez kaszlu:tak:a skoro u was kaszel to mam nadzieję, że syropek zwalczy:tak:
Dusiu, witaj:-) mam nadzieję, że dzisiejsza nocka minęła bezproblemowo... współczuję bolesnego @, ale na pocieszenie też takie mam:-(
PM, rzeczywiście dawno Cię nie było... ale jak piszesz u Was wszystko w porządku:tak: fajnie się uczy mała Tosia dzięki mamusi:tak:
Agunia, dobrze, że z księdzem i z chrzcinami jest po Twojej myśli:tak:
Mrowa, za często zaglądasz i nic nie piszesz o swoich pociechach... Jak tam Kondzik wyleczony i chodzący:-) a Melcia nie choruje, bo teraz taki zdradliwy okres w wśród dzieciaczków:-)
A my wróciliśmy i Tymon był zachwycony widokiem swoich wnętrz - po prostu jakby cuda widział takie miał wielkie i zachwycone oczyska - obnosiłam go po cąłej chacie i był przeszczęśliwy! :-) No a jak już Babcia wróciła z pracy to był szał :-D
Lecę jutro obejrzec wylewki bo jeszcze nie widziałam. :-)
No i mieli jutro montować kotłownię ale czarno to widzę, bo dzwoniłam dziś i nie odbierali telefonów :crazy:
To Tymonek swietnie reaguje na swoje włości... pewnie jak mamusia... a panowie, to pewnie zarobieni i nie mają czasu nawet telefonu odebrać;-):-D
Zgadzam się:tak: dla mnie wszytskie jesteście jak koleżanki, które chętnie bym poznałą w końcu w realu:tak::-)
siebie bym okresliła jako taką szrą, małą myszkę, która jest czasami nie zauważalna:-)
A moje dziecko dziś dostało świra :baffled: No ale jak dziadkowie z Częstochowy noszą tylko cały czas na rączkach na zmianę i dziecko 4 dni samo się nie bawi to czego się spodziewać :crazy: I tak cały czas - ja upominałam, żeby go cały czas nie nosili, a za 3 minuty już był na rękach...
Trudno - dzisiejszy dzień musi przekwękać i przepłakać, żeby zrozumiał, że już w Częstochowie nie jesteśmy...:angry:
Moja też jest ześwirowana, tylko jak tu nie wziąść na ręce dziecka, które staje Ci przy nogach, chwyta z anogawki, wstaje i wyciąga rączki:rofl2:

hej
Kasik supr ze juz po zabiegu :-)a wy jestescie dzielni:tak:a jak dzis Domnis?
Beti Kondzik chodzi przy czym sie da otwiera szafki na stojaco i "sprzata w nich":wściekła/y:dzis wział sobei andruta i tak go wcinała ze hej:-D Juz jest zdrowy an szczęscie tfu tfu
a melci chodzi do rpzedszkola jak anrazie od czasów ospy nie choruje nie liczac katarów:tak: i to mnei cieszy:-) za to za abrdzo neichce sie jej lezakowac w przedszkolu i codziennie mówi ze nei ebdzie spała a aj z uporem amniaka powtarzam ze nie musi:-pdzieki ze pytasz :-*
Ninja Doris Stefanna to wasze dzieciaczki za płodu zaznały sportów ekstramalnych :-D:tak:
Ninja bardzo mi milo ze tak o mnie myslisz:-):happy::happy::happy: a z Giza trafiłas w 10-tke:tak: znam jzu ja chwile i jest najbarzdiej cierpliwa i najbarzdiej racjonalna mama jaka znam ona zawsze wie jak podejsc do dziecka :-) i do tego jest barzdo pomocna:tak::-)
Ewa błahahahaha to chyba sie wzieło z tego ze ja rozyłalam ksiazke kucharska:-D;-) a z checia mzoemy sie spotkac:-)
Beti a ja wcale o tobie tak nie myśle ;-) jestes bardzo pogodna osoba która zawsze troszczy sie o innych i o nich mysli :-) to mzoe z 2 pocieszka poczekaj ;-) neich maz sie najpierw troszke zmieni i zacznie ci pomagac a on chce drugie bejbi?
Buziaki dla Emilki na kolejny meisiaczek :-******

beti popieram mrowe!i w tym ze jesteś tu bardzo zyczliwa i troskliwa osóbką i w tym zebyś z drugim bobasem poczekała az mężuś dorośnie do pierwszego:sorry:;-):-)
Ty zawsze pamietasz o wszelkich rocznicach miesięcznych i zawsze odpisujesz na mozliwie najwiecej postów - ja zapominam i nie mam często siły na to wszytsko:zawstydzona/y:
ehh zamarzyło mi się spotkanko z Wami wszystkimi:tak::sorry:

reklama
Do góry