reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Dziewczyny - Maniu na tak naprawdę na imię Songo ale większość i tak woła Maniu ;-)

Asze - w takim razie ja wybaczam :-D;-)

Uwaga! Nagadałam rano Tymonowi, że Zuza, Martynka, Kaya tak pięknie śpią i że to trochę wstyd tak matkę poniewieraći co? Wstał o 06.00, strzelił kupsona i po moim usilnym tłumaczeniu ZASNĄŁ :szok: (ale oczywiście w moim łóżku). Wstaliśmy 8.30!!!!!!! :-):-):-)

reklama
Dzień doberek!
To Ninja widzę, że dzisiaj pospałaś!;-):tak:
Moje dziewczynki to śpiochy - im zmiana czasu nic nie przestawiła... No może w drugą stronę, hehe:-D:-D Zuza dopiero co zwlekła się z łóżka (wczoraj spała do 11-tej), a Martynka jeszcze śpi!:rofl2::rofl2::rofl2: Ja już zdążyłam wrócić z budowy, zjeść śniadanko i wrobić kilka innych rzeczy, a one cały czas pod pierzynką!;-) W ogóle to dzisiaj młodsza myszka zrobiła mi kolejną niespodziankę, bo wstała po 2-ej, potem przed 7-mą i śpi do teraz...:szok: Jak ma tak spać, to ja jej chyba IBUM na stałe do jadłospisu wprowadzę, bo wydaje mi się, że on jest tego sprawcą....:sorry2:

Kra ale się uśmiałam wczoraj z rybek i kibelka! Supcio!:-):-D
Skaba Ty to rekordy bijesz w tym porannym wstawaniu...:szok:!!! Miłego dzionka i oby nie był taki męczący...
No i widzę Kobitki, że mamy mały wysyp Mężusiów - Mariuszów, hehe:-D:-D
Mrowa no ja się go autentycznie boję, bo nie wiadomo co mu do łba strzeli...:no: A w domku to się już chyba od pieska nie wymigam, bo Zuza cały czas o nim truje... Jak rysuje naszą rodzinę z domem, to pies jest już stałym elementem na każdym rysunku, hehe:-D:-D Ale cały czas powtarzam, że nigdy w domu, więc będziemy musieli pomyśleć nad odpowiednią rasą...

Najsłodsze buziaczki dla Marysi i Kondzioszki na 8-my miesiączek!!!:-):-):-)

Ninja- Tymon wysłuchał mamusinych próśb i dał pospać - BRAVO! Oby tylko tak częściej :-)
Stefanna - matko do 11 :szok::szok::szok: cała noc i do 11:szok::szok::szok: no szok po prostu. Też bym tak chciała, no ale i tak nie mam co narzekać.
Obrotna babka z Ciebie, ja umyłam i wysuszyłam głowę i zjadłam śniadanko jak o tej pory:zawstydzona/y:, zbieram się na spacer ale Żaba zasnęła to niech śpi.

Chyba tracę mleczko bo na wieczór jak dałam jej butlę to po nocy cyce ani kszty nie stwardniały :-( no ale chyba najwyższa pora skro i tak się już nie najadała mamusinym mleczkiem. (Na wieczór Nelka potrafi wsunąć 210-230 ml a ja w "szczycie możliwości" ściągałam może 140:-().
Tylko diabli mnie biorą bo nie chce zup jeść :szok: już nie wiem co jej gotować:dry:

Matko, gapa ze mnie -

Marysiu & Kondzioszku -
buziak na 8-my m-c :-*

Ostatnia edycja:
Buziaki dla Marysi i Kondzika na kolejny miesiąc i zaległe życzonka Sto latek dla Tymonka, Dominika i Filipka

Ale się rozgadałyście na temat psiaków :-)
My też mamy jednego, chociaż Ala go tak dręczy że dziwię sie że jeszcze żyje :baffled: Oczywiście ja jej mówię ze nie wolno, no ale nie mam oczu dookoła głowy.
Nasza suczka, Maja ma już pięć i pół roku. Niestety nie mogę wkleić zdjęć jak była mała bo nie miałam wtedy cyfrówki a teraz nie mam skanera. Ale była megasłodka, uwierzcie mi na słowo.;-) Jak miała dwa lata wyglądała tak:
01-09-05_1536440.jpg
A jak miała cztery lata:
DSC07525.JPG
Mam do niej zaufanie, bo jest moim psem, wiem jak ją wychowałam, ale do obcych psów nie mam zaufania obojętnie czy są małe czy duże. Myślę że jak ona kiedyś zdechnie to dla dzieciaków będzie tragedia :baffled:

Asze Basia wstaje prawie codziennie około piątej, a potem o 9 dosypia, robi sobie dwugodzinną drzemkę.

Weronika Nela już tyle zębów ma to możezs jej gotować drugie dania a nie tylko zupy :)

Ostatnia edycja:
Hej!
Jak tak czytam o wczesnym wstawaniu Waszych dzieci i późniejszym NORMALNYM spaniu to stwierdzam, ze chyba jednak tak jest lepiej jak Wy macie, no bo co z tego że Zuzia śpi dosyć długo ( dzisiaj do 7.30) skoro później śpi dwa razy po 15-20 min?? Włąśnie przed chwilą spała dokładnie 14 min:baffled: i to cały czas przy cycusiu więc w czasie tej drzemki nie zrobiłam NIC!!:baffled: Na szczęście moja mam przyjeżdża więc chatkę ogarnę:tak:
Ninja ja musiałabym tak nagadać Zuzi o spaniu we własnym łóżeczku, tylko czy to poskutkuje?:confused:
Marysiu, Konradzie szczęścia dla Was!!!!!!!:-):-):-)

Dziekujemy za życzonka:tak::-)
Asia śliczna psinka:tak:
Stefanna kobieto to ty masz aniołeczki spioszki córki :tak::-) ale ci zazdroszcze tego ich spania:tak: a z kim zostawiłasz dziewczynki jak wybywasz ? z tatusiem
a psa to tez wole an polku niz w domu , zreszta mój mąż w zyciu by sie nei zgodził:no:
Weronika i tak długo karmiłas ja miałam akrmic do 9 miesiaca max ale widze ze chyba dłzuej pocagniemy bo on butli nie toleruje:baffled:

co do imon mężów to zauwazyłam ze króluja Łuaksze i Mariusze:-D

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantow :-*

Ja wlasnie siedze w pracy i strasznie sie nudze jak zwykle. Im starsze dzieciaczki tym krocej spia niestety ;-/ no ale ta noc moglyby spac zeby mamusia sil nabrala na kolejny intensywny dzien :angry: niestety ja tez mam nocne pobudki. Raz tylko sie udalo filipowi pospac do rana i mialam nadzieje ze juz tak mu zostanie a tu d*pa i dalej pobudka skoro swit na mleczko. Ostatni to jak sie obudzil o 4 to musialam z nim lezec do 6 zanim zasnal a zwykle spi sam w swoim lozeczku i sam rowniez zasypia. No ale takie odchylenia bywaja :-( doszlam do wniosku ze chyba odpoczniemy na starosc:-) Albo jak dorosna za jakies 20-30 lat a potem pewnie bedziemy wnuki bawic wiec ...... nie licze juz na wiele czasu wolnego :crazy:

wyczailam fajna pamiatke ktora mozna zrobic na roczek. Chodzi mi o cos takiego:
[ame=http://pl.youtube.com/watch?v=CoD0DS0UukE]YouTube - Roczek Dominiki :)[/ame] ja sie poryczalam ze wzruszenia jak to obejrzalam

reklama
Czesc dziewcztny ja tylko na chwilke chcialam zlozyc z zalegle zyczenia dla:
Milenki ,Zuzi,Precelka,Dominika,Tymonka , Filipka,Marysi ,Kondzioszka i Filipka(anetki).
Jesli kogos przeoczylam to bardzo przepraszam ale nie mam ostatnio glowy do myslenia i nie moge sie na niczym skupic:-:)-:)-:)-(
Moja mam najprawdopodobniej odbiera dzis wyniki biopsii(a jednak....)siedzimy jak na szpilkach i zaraz mi glowe rozsadzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Za jakies 30-40min bede dzwonila do Polski.
Dam znac pozniej.
Milego dnia kobitki

Do góry