reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hello,

Mam wreszcie chwilkę dla siebie :tak:. Królewna śpi a mężuś pojechał (w okolice Łodzi) z teściem po psiaka dla Tosi:tak:. Owczarka podhalańskiego:-)(ma 5 tyg). Wreszcie udało man się ich przekonać:-D. Także wieczorkiem jedziemy się pobawić z sunią:tak:. Nie wiem jeszcze jak będzie się wabić. Muszę zabrać aparat to porobię kilka fotek :-).
Nie mam jakoś weny na odpisywanie tak więc bardzo was przepraszam... :zawstydzona/y:.
Dodam tylko, że podziwiam mamusie doglądające rosnących domków. Dzielne z was babeczki:tak:.
No i buziaki dla dzieciaczków kończących kolejny miesiączek :-*****

reklama
PM - to trochę za wcześnie dla psiaka - szczenięta powino się odstawiać od matki jak mają min. 8 tygodni. :sorry2:
Będzie jeszcze mocno nieporadny i w tym wieku psiury nie jedzą nic poza mleczkiem mamy. No ale skoro już tak to przypilnuj, by się najadał bo na początku będzie miał problem (tylko bańki nosem będą szły). Polecam mleczko w płaskiej podstawce i pasztet na pocżątkowe próby :-D A może już sam je :confused: Wtedy będziecie mieć problem z głowy :tak:
To mówiłam ja - stara psiara co i kilkudniowe szczeniaki strzykawką wykarmiłam :-D

Weronikaa - oj ja bym strasznie chciała podłubać sobie w domku, ale możliwości brak... Moja Mama pracuje praktycznie do wieczora, małżona brak i nie ma komu Tymona podrzucić. A w weekend to sprzątanie i sprzątanie. Może przy wykończeniówce coś pokombinuję...

witam wieczorową porą!! mieliśmy wyjść na krótki spacerek, a skończyło się wizytą u barat męża.. Bartek zachwycony, bo uwielbia wujka Zbyszka.. a arysia też chętnie porozmawiała z 6-cio m iesięcznym Pawełkiem:-):-):-) teraz dzieciaki spią.. fajna ta zmiana czasu;-)
weronikaa ty się nie zawstydzaj tylo dumna z siebie bądź!! ja już się bezczelnie na parapetówę wpraszam:-) no oczywiście jak już przepuścisz przez swój dom tabuny bliższej i dalszej rodziny.. bliższych i dalszych znajomych itd. itp.;-)

No to my juz po chrzcinach :-) bylo super i padam ze zmeczenia. Chyle czola osobom ktore robia tekie imprezy w domu bo ja bym nie dala rady. Postaram sie wkleic foto

i jeszcze z dziadkiem :-)

Ostatnia edycja:
Aneta czekamy na foty;-)
Skaba za to myśmy poszli na "nocny" spacerek z dzieciakami fajnei było tylko troche mało romantycznie:-D
Ninja z ciebie zdolna babka napewno z wszystkim sie uwiniesz;-)

a moje szkraby juz spia od 19,30 padły jak muchy:baffled:

anetka ślicznie synuś wyglądał!!
ninja myślę, że jeszcze będziesz miała okazję do dłubania w swojej chatce:-)
mrowa hmm.. romantycznie? odkąd mamy dzieciaczki romantyzm nabrał innego wymiaru:-):-D choc staramy sie uchować i ten poprzedni:-)

Witam ponownie:-)

Właśnie tak się zastanawiałam, dlaczego Jola już marudna o 18:baffled: zapomniałam o zmianie czasu, co oznacza, że jutro wstanie przed 7:-( przynajmniej mnie obudzi do pracy:-D

Mrowa, romantyczny spacer z mężem i dziećmi... to się nazywa nowy wymiar romantyzmu:tak: ja nawet takiego nie doświadczam:-( no i też mam w rodzinie Tadka - dziadka, ale wybiorę się we wtorek po pracy z Jolką
Od dawna dręczy mnie pytanie, czy twoja Melcia nie brała udziału w reklamie Cersanitu, bo ilekroc oglądam reklamę to myślę, że tak... jeśli nie to bardzo podobna do Melci:tak:
Dorotaaa, no to się wysypiacie:tak: no i oby mąż szybko wrócił do małżeńskiego łoża;-)
Weronikaa, ślamazarnie... :szok: kobieto u nas przeprowadzka była 3 miesiące temu, a ja nie ma jeszcze ciepłej wody, glazury w kuchni i łazience... ale kominek już jest, A sam robił i wyszło mu to nawet nawet...
Co do gości to się nie martw, pewnie Italiano troszkę będzie mówił łamaną polszczyzną+angielski i na migi...:-D a przy okazji, co z twoją polską gościnnością:blink:
PM, jak ja kocham owczarki podhalańskie... mam nadzieję, że psinka szybko się przyzwyczai do Was:tak:
Ninja, jeszce zdążysz... i pewnie będziesz narzekała:rofl2::-p:-D i ile można sprzątać;-)Przypomina mi się moja mam, która zawsze w soboty zarządzała wielkie sprzątanie całego domku, a w poniedziałek znów był bałagan:-D
Skaba, pewnie daleko zaszliście czy szwagier mieszka w pobliżu?
Anetkadg, prawdziwy model z Filipka i fajnie, że uroczystośc udana:-)

Dziewczyny, czy wasze dzieciaczki też często się wybudzają w nocy z płaczem... moja smerfetka ma już tak od 2 tygodni i w dzień też... czasami myslę, że to ząbki, a czasem że to sposób na odreagowanie tęsknoty... napiszcie jeśli któraś z was ma podobne obserwacje:-(
papatki wszystkim

reklama
MROWA tak my juz w Irlandii oj nie chcialo sie tu wracac:-(w Polsce cala rodzina a tutaj maz:baffled:
ANETKA slicznie synus wyglada nas dopiero czekaja chrzciny w styczniu bo nie bylo chrzestnego i czekalismy na niego:zawstydzona/y:

Do góry