reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Niekat spelnienia marzen kochana
Nelciu wszystkiego dorego sloneczko i duzo zdrówka
Kra wspolczuje oby chlopaki szybko wyszly z choróbska

Ja dzis pospalam za wszystkie czasy mala obudzila sie o 9.50 zjadla pobawilysmy sie do 10.30 i jak padlysmy tak tata obudzil nas o 13 sprawdzal czy zyjemy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-D
Beti gdzie Ty??
Asze jak Zuzka??

reklama
Niekat WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI KOLEJNEJ 18STKI!!!!

Dziewczyny czesto do was zaglądam, ale z odpisaniem ciężko:-:)-( bardzo aktywne te marcowe mamuśki:-):-):-)
niestety, ale okazało się, że wypadek z urlopu odcisnął się w mojej psychice o wiele bardziej niż przypuszczałam i ostatni tydzień chodziłam wspak:-:)-:)-((resztę napiszę na zamknietym)

moje młodsze dziecięcię jest tak mało absorbujące, że czasem zapominam, że je mam:baffled: za to sprawy budowlane mnie przytłaczają... może jest ktoś chętny do urządzenia mojego domu?

jutro mam urlop, bo jedziemy z Marysią do rehabilitantki.. zobaczymy co powie.. męża tez będę miała wieczorami w domu, więc może uda mi się odezwać..

czy ktoś gdzieś planuje jakieś spotkanie?? ja się chętnie piszę!! potrzebuję do ludzi!!:-):-):-):-)

buziaki dla wszystkich maluchów!!

mrowa my juz ortopedę zaliczyliśmy i mała ma przepisane masaże.. ale na pierwszą wizytę czekaliśmy miesiąc i mam wrażenie, że już niepotrzebna:baffled: buziaki dla Kondzika:-)

Witam niedzielnie!
U nas już ok, w piątek byłyśmy u kontroli i okazało się że Zuzia ma wysypkę chyba po antybiotyku ( drugim już ) więc doktor musiał zapisać nowy żeby nie przerywać kuracji, ale zapisał taki w trzech dawkach i dzisiaj była na szczęście ostatnia, bo podawanie jej tego to jakiś koszmar!!!:wściekła/y::no: Niestety Zuzia po chorobie jest strasznie rozpieszczona głównie przez tatusia:no:. W zeszłym tyg od niedzieli do środy w nocy go nie było bo był na szkoleniu w Niemczech i w tym czasie Zuzik była chora, jak tatuś wrócił to dziecię ozdrowiało ale za to nie dawało mi nic zrobić!! Tylko rączki i rączki a spanie to u tatusia na rączkach. więc dzisiaj ciężki wieczór - usypianie w łóżeczku, prawie się udało po wielu rozpaczliwych krzykach ale ostatecznie zasnęła przy cycusiu. Ale teraz śpi w łóżeczku:-). Aha w środę byłam u fryzjera wyszło tak sobie, nie tak ładnie jak u Ninji, no ale i włos nie ten i uroda nie ta...
NIEKAT 100 lat!!!:-):-):-)
Nelciu słodkie buziaki na siódmy miesiączek!!:tak::tak::tak:
Kra jak tam chłopcy?? Zdrówka!!
Ewa zdrówka dla mamy!!
Befatka Ty to masz dobrze z tym spaniem. Moja ostatnio spi dwa razy w ciągu dnia po 20 min:baffled:, nic nie jestem w stanie zrobić, dobrze że mam teściową na miejscu no i moja mam i sisters też przyjeżdżają pomagać:tak:
Skaba no w końcu sie odezwałaś!! Odzywaj się częściej i pisz jak po wizycie:tak:
My też idziemy na bioderka niedługo, musiałam przesunąć wizytę przez Zuzi chorobę
Mrówa zdaj relację po ortopedzie, na pewno to nic takiego przecież Kondzio ma jeszcze czas na chodzenie. A mocno odgina??

My juz w domu- dzieciaki tylko co usnely a ja zamiast balagan probowac ogarnac to do bb zasiadlam choc troche poczytac. Choc w sumie nie wiem po co bo oczy mi sie zamykaja. Zoska nadal niemilosiernie w nocy odmawia wspolpracy i jeszcze na dodatek wstakje coraz wczesniej:-(

Mrowa jak przeczytalam twego posta to sie poczulam jak na watku roczniakow :-D Alez ten Twoj Kondzio sie rwie do poznawania swiata:-)

Niekat powiem krotko: wszystkiego naj..., naj... naj...:-D

Skaba lekkich wyborow zycze! (ja mam ciezki charakter w tych sprawach i zawsze kalkuluje wszystko do ostatniej chwili i na nic sie nie potrafie zdecydowac przed - tak wiec gdyby mi przyszlo cos urzadzac od podstaw to chyba bym nerwicy dostala :-)

Witam,
napisałam tak dużo i przyszedł A i mnie rozłączył:wściekła/y: no i mamy ciche dni już od samego rana:zawstydzona/y: więc odpiszę tylko na ostatnie:-(

Ewa, buźka dla Ciebie... mam nadzieję, ze szybko wypuszczą mamę ze szpitala i w domowym zaciszu na pewno szybko wróci do siebie:tak:
Weronikaa, wszystkiego najlepszego we dwoje... tzn. na razie w trójkę:-D
u nas też październik rocznicowy... 15-stego 7-ma rocznica związku, a 27ślubu... za to rodzice mieli 17-stego a dziadkowie 12-ego:tak:
Darinia, super, że u was wszystko dobrze i Zuzia już przyzwyczajona do nowych warunków... bez mamy... czekamy na poprawę:-)
Kra, mam nadzieję, że to tylko żołądek i nic więcej się nie przyplącze:tak: trzymajcie się chłopaki
co do posagu, to tak tanio córki nie wydam:-D
Befatka, no to nieźle szalejecie...:no: chyba specjalnie grasz na nosie Mrowie, która zawsze wsześnie wstaje:-p
Skaba, bedzie dobrze:cool2: tylko nie pękaj:-)
Mrowa, mam nadzieję, że już jesteś pełnoprawną mężatką a Kondzioszek już chodzi:szok:
Asze, ale jazda...;-) jak to łatwo się pzywzyczaić do dobrego:tak: szczególnie od tatusia:tak:
A z fryzurą to na pewno przesadzasz... po prostu dawaj fotkę i same ocenimy:tak:
Cicha, witaj w domu... co do BB, to uzależnienie i tęsknota:tak:znam to... Buźka dla Zosi i niech nie daje tak mamie popalić:tak:
chociaż Jola też ostatnio budzi się z takim krzykiem i płaczem...:no: oczy zamknięte i po chwili się uspokaja:-(

Dziewczyny czy to normalne, że na głowce dziecka może biec taka poprzeczna kreska wystająca... boję się, że to po upadku... ale skoro upadła na bok, więc nie wiem jak mogła powstać:zawstydzona/y: Powinnam się wybrać do lekarza, ale nie ma w tym tygodniu auta... może A pojedzie

Wszystkiego najlepszego dla Nelci na kolejny miesiączek i dla Niekat na kolejny roczek

hej
dzieki wszytskim za życzenia:tak::-)po raz drugi w tym roku jak zauwazyła mrowa:-p
wczorajszy dzionek spedziłam bardzo spokojnie.W zwiazku z moim świętem większosc czasu Marcelem zajmował sie Łukasz.On tez go ostatecznie uspił i trwało to znów krócej od dnia porpzedniego_On jest niezłamany;-)Marcelek popłakusiał troche w łóżeczku, pożalił się siostrze jak pryszłą do niego pokazac mu jak go narysowała i w koncu zasnął:-pjedna pobudka na papu i spał do rana:-)
Już całkiem przyzwyczaił się do Bebilonu Pepti.Przez pierwsze dwa dni mieszalismy mu jeszcze z Bebikiem ale nie kręcił nosem za bardzo wiec szybko przestaliśmy mieszać i teraz juz pije tylko Pepti.śmierdzi to okrutnie nawet przy myciu butelki ale cóz - jak trzeba:sorry2:
Buziaczek juz o niebo lepszy ale jeszcze nie do konca wyleczony.Po każdej drzemce jest lepiej:blink:poza tym jest taki pieszczoszek ze wszędzie za mna pełza i lezy przy stopach próbując sie wdrapać żeby go wziaśc na ręce - wtedy sie wtula buzią w ramię albo szyję i dmucha mi tam:-)to takie jest slodkie:tak:
Oliwia na urodziny narysowała mi obrazek przedstawiający nasza rodzine - był tam tatuś największy z włosami w kształcie czapki z daszkiem, byłam ja z kółeczkami na głowie zamiast włosów oczywiście, była Oliwia w pieknej sukience i Marcelek - ale dorosniety bo Oli nie umie dzidziusiów rysowac:-):rofl2:tez miał włosy jak daszek i był praktycznie mniejszą kopia tatusia:-)obrazek wylądował na lodówce of course:tak:
skaba a ja Ci zazdroszcze tego wybierania i urządzania....współczuję natomiast przezyc na urlopie i po nim:-([***]
weronika ja bardzo lubie październik (z wiadomych względów;-)) i fajnie ze i Wy świętujecie w tym miesiacu swoje uroczystosci - naj naj dla WAS:tak:
mrowa Kondziorro na bank bedzie pierwszy chodził z marcówków:tak:
asze fote dawaj i już!My juz ocenimy czy ten włos i ta uroda;-)
befatka gdybym tylko mogła tak pospać jak TY......ale mnie to nie dziecko przeszkadza w tym tylko praca niestety.. no ale!bez niej nie ma kołaczy:-p

Ostatnia edycja:
Niekat mam andzieje ze sie nie gniewasz ze wypomniała 2 urodzinki w tym roku;-):-D
daj fote rysunku:tak:
Asze do ortopedy musze sie umówic zaraz bede dzwonic bo tam gdzie idziemy to przychodnia od 9 albo 10 czynna:-p
a Kondzioszka odchyla tak nózke prawa w 30-45 st do zewnatrz przy chodzeniu:-(
i to mnie martwi:baffled:
Cicha powiem ci i to strasznie jest ciekawy juz czasai mam dosc:sorry2: wszystko by jadł, wszystko by robił
a po co sprztasz pewnei znów za niedługo wyruszycie w swiat;-):happy2:
Skaba :-)

a mój synus spi sobie z tata bo juz wrócił
a wstał dzis o 6:no:

reklama
Dzięki dziewczyny za kciukasy:tak:
Emi jest zdrowy:szok::tak:
Błażej ma zapalenie gardła, zapalenie oskrzeli i zapalenie uszu:no::-(Jak do piątku nie pomogą antybiotyki w tabletkach to będą zastrzyki:no:

Do góry