reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Hej ja już po wizycie u Endo. Ogólnie kazał dalej brać metforminę, dał mi jakiś lek z końska dawka Wit D3. Oba leki mam odstawić jak znajdę w ciążę, ale że mam testować w piątek to mam się wstrzymać z wykupem, sprawdzić i jak nie ma ciąży to brać. Badania za 3 miesiące TSH i Wit D3 i kolejna wizyta.
O te bóle się nie pytałam bo... Są skutkami niepożądanymi luteiny 😵‍💫 koleżanki w pracy mnie nastraszyły że może w ciąży pozamacicznej jestem i dlatego tak mnie zginą z bólu no ale sprawdziłam kalendarz to nawet jak się udało to dopiero zarodek by się wgryzał więc odrzucam tą opcję.
Hm, ale tak nagle odstawić? Mety nie wolno odstawiać w ciąży tak z dnia na dzień, jeśli już lekarz upiera się przy odstawieniu (są różne szkoły, obecnie mówi się raczej, żeby nie odstawiac), to się to robi stopniowo.

reklama
Hm, ale tak nagle odstawić? Mety nie wolno odstawiać w ciąży tak z dnia na dzień, jeśli już lekarz upiera się przy odstawieniu (są różne szkoły, obecnie mówi się raczej, żeby nie odstawiac), to się to robi stopniowo.
Tak, metforminę mam odstawiać stopniowo. Ale ze już 2 tyg nie biorę to czekam na test.

Mam tylko 12 jednostek. Jutro zerkne na rozpiskę ale chyba 20000 raz na tydzień i codziennie 2000. Ale już dokładnie nie pamiętam. Wykopie jak test będzie negatywny a w sumie wiem że będzie 😵‍💫
O kurcze malutko...ja startowałam z poziomu 22, brałam codziennie po 8 tys i po roku mam zawrotne 61 🤐

O kurcze malutko...ja startowałam z poziomu 22, brałam codziennie po 8 tys i po roku mam zawrotne 61 🤐
Mi się kompletnie zdrowie posypało chyba pod każdym możliwym kątem od poronienia 😵‍💫 a może nawet już wcześniej tylko tego nie zauważyłam. Już bym chciała piątek... chociaż w ogóle nie wierzę w ten cykl, ale chce zatestować. Niby krótko się staramy ale w tym cyklu nie nazwałbym tego staraniami w ogóle 😵‍💫 jestem zniechęcona i chyba już nie wierzę że się uda. Może tak miało być? Następny okres płodny znowu wyskoczy w tygodniu gdzie mam full roboty więc po co liczyć na cokolwiek 🥴 męczy mnie faszerowanie się garścią leków. Czuję się przez to jakbym miała że 20 lat więcej 😵‍💫

Mi się kompletnie zdrowie posypało chyba pod każdym możliwym kątem od poronienia 😵‍💫 a może nawet już wcześniej tylko tego nie zauważyłam. Już bym chciała piątek... chociaż w ogóle nie wierzę w ten cykl, ale chce zatestować. Niby krótko się staramy ale w tym cyklu nie nazwałbym tego staraniami w ogóle 😵‍💫 jestem zniechęcona i chyba już nie wierzę że się uda. Może tak miało być? Następny okres płodny znowu wyskoczy w tygodniu gdzie mam full roboty więc po co liczyć na cokolwiek 🥴 męczy mnie faszerowanie się garścią leków. Czuję się przez to jakbym miała że 20 lat więcej 😵‍💫
Głowa do góry, nie zawsze trzeba stricte planować aby zaskoczyło 😊 ja miałam w tym cyklu 3 seksy z możliwością jako taka...na luzie, bez spiny narazie 😊

O regularnym sexie to nawet nie marzę 🥴 zgrać wszystko z dniami płodnymi to praktycznie nie realne 😵‍💫 zresztą teraz głównie w płodne celujemy, w tym miesiącu w ogóle nie pilnowałam kiedy były, a według kalendarza to niekoniecznie trafiliśmy. Aż mi żal jak pomyślę że drugie nasze dziecko wyszło z jedynej sposobności w miesiącu a teraz się nie udaje chociaż tego sexu jest dużo więcej 😢

Dziewczyny ja nie wiem może to już jakieś przesilenie wiosenne, bo u mnie też takie wahania nastroju że o mój boże.. Może wiosenne słońce przyniesie nam więcej optymizmu❤️

Dziewczyny ja nie wiem może to już jakieś przesilenie wiosenne, bo u mnie też takie wahania nastroju że o mój boże.. Może wiosenne słońce przyniesie nam więcej optymizmu❤️
Ja mam od 4 dni ostry spadek formy..dlatego też wsłuchuje się w siebie, bo to szystko się tak kumuluje 😏
Jakby okres przyszedł z przytupem jak co miesiąc, a nie jakimś plamieniem, to byłabym spokojniejsza.

reklama
Do góry